Χάσαμε το Τέρας, και την ουσία, στοπ

Χάσαμε το Τέρας, στοπ/ Όταν η φανταστική λογοτεχνία γίνεται θέατρο χωρίς φαντασία Facebook Twitter
Άντρες-καρικατούρες που ανταγωνίζονται σαν τα κοκόρια, πατώντας κυριολεκτικά επί πτωμάτων προκειμένου να υλοποιήσουν ένα πείραμα. Φωτ.: Κική Παπαδοπούλου
0

Για να σας επιτρέψουμε να ζήσετε, πρέπει να πληροίτε ορισμένες βασικές προϋποθέσεις. Καταρχήν πρέπει να είστε υγιείς. Η ασθένεια απαξιώνει. Σας καθιστά ευάλωτη, δύσοσμη, απωθητική. Σας ρουφά την ικμάδα, την παραγωγική αξία, την καταναλωτική επιθυμία, όλα όσα εξασφαλίζουν στην κοινωνία την εύρυθμη λειτουργία της. Αν αρχίσουν όλοι να αρρωσταίνουν, τότε τι θα συμβεί; Ποιος θα καλλιεργεί τα χωράφια, ποιος θα μαζεύει τα σκουπίδια, ποιος θα επιδιορθώνει τα τακούνια των παπουτσιών; Δεν μπορούμε να τα αφήσουμε όλα στην τεχνητή νοημοσύνη, κάντε κι εσείς κάτι!

Δεύτερον, για να σας επιτρέψουμε να ζήσετε, πρέπει να μας παραδώσετε κάθε δικαιοδοσία επί του σώματός σας. Μόνον εμείς είμαστε σε θέση να αντιλαμβανόμαστε τις ακριβείς ανάγκες των οργάνων σας, μόνο εμείς μπορούμε να επιβλέπουμε και να αξιολογούμε τις εξεγέρσεις των κυττάρων σας, να ερμηνεύουμε τις μεταλλάξεις των γονιδίων σας, τις αυξομειώσεις των αιμοσφαιρίων σας, τις αναφλέξεις των τριγλυκεριδίων, τις αναταράξεις όλων των «-ίων» σας.

Βλέπετε, αν σας αφήσουμε ν’ αποφασίζετε μόνες σας, θα οδηγηθείτε με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Θα σκοτώνετε τα αγέννητα μωρά σας, θα δηλητηριάζετε το συκώτι σας, θα φράζετε τις αρτηρίες σας, θα προκαλείτε απανωτούς καρκίνους, θα βουλιάζετε στο λίπος και στην άγνοια, κάθε μέρα όλο και πιο βαθιά, όλο και πιο πλατιά, μέχρις ότου δεν υπάρχει γιατρειά. Καρδιακή ανεπάρκεια, αποφρακτική πνευμονοπάθεια, εντερική απόφραξη, αληθής πολυκυτταραιμία, θρομβωτική θρομβοπενική πορφύρα κ.ο.κ.

Σε τι συνίσταται η μεταφορά ενός λογοτεχνικού έργου στη σκηνή; Αρχίζει και τελειώνει με τη χαριτωμένη αναπαράσταση της ιστορίας από συμπαθείς ηθοποιούς που κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν; Μα ποιο το νόημα να επιλέξει κανείς ένα κείμενο λογοτεχνικό, αν είναι απλώς να αφηγηθεί την πλοκή με τρόπο εξωτερικό, μιμητικό, έστω και καλοκουρδισμένο;

Είστε τελειωμένες.

Ακόμη και τότε όμως, όταν θα έχετε ξοδέψει κάθε ευκαιρία που σας δόθηκε για μια υγιή ζωή, όταν θα έχετε φερθεί με τον πιο απερίσκεπτο τρόπο, όταν πλέον δεν θα σας έχει απομείνει ούτε μία ελπίδα ανάκαμψης, ακόμα και τότε εμείς μπορούμε να ανακουφίσουμε τον πόνο σας. Κι αυτός είναι ο τρίτος λόγος για τον οποίο πρέπει να μας εμπιστευθείτε. Γιατί μπορούμε να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπειά σας, ακόμη και όταν θα έχετε φτάσει σε τερματικό στάδιο. Πώς; Επαναφέροντας το σώμα σας στο πεδίο της χρησιμότητας, post mortem. Μια ύστατη ευκαιρία να φανείτε ωφέλιμη: τι πιο σημαντικό έχετε να επιδείξετε από τη ζωή σας;

Χάσαμε το Τέρας, στοπ/ Όταν η φανταστική λογοτεχνία γίνεται θέατρο χωρίς φαντασία Facebook Twitter
Σε τούτο το αλλόκοτο σανατόριο του Μπουένος Άιρες, η ανθρώπινη ζωή αποδεικνύεται τόσο αναλώσιμη όσο ένα τσιγάρο. Φωτ.: Κική Παπαδοπούλου

Το μόνο που θέλουμε από εσάς είναι μια στέρεη και ειλικρινή διάθεση συνεργασίας. Μην αρχίσετε τις ερωτήσεις, τις αμφιβολίες, τις αναδιπλώσεις. Θα μας κουράσετε και δεν θα πετύχει η προσπάθεια. Συμμορφωθείτε με τις οδηγίες μας και η Δόξα θα γίνει δική σας. Μην αισθάνεστε κανέναν φόβο – είναι όλα άψογα σχεδιασμένα. Αφού καθίσετε στην ειδική πολυθρόνα, μια κυκλική λεπίδα θα χωρίσει ακαριαία το κεφάλι σας από το υπόλοιπο σώμα σας. Εκείνη την πολύτιμη στιγμή –εννέα δευτερόλεπτα μέχρις ότου επέλθει η οριστική απώλεια της συνείδησής σας– καλό είναι να εκφραστείτε ελεύθερα.

Να αφήσετε τις λέξεις να κυλήσουν από το στόμα σας δίχως κανένα δισταγμό. Να μας βοηθήσετε να κατανοήσουμε τι είναι ο θάνατος, τι υπάρχει μετά τον θάνατο: αυτό είναι το μεγαλειώδες εγχείρημα στο οποίο έχετε την τιμή να συμμετάσχετε. Δώστε μας το κεφάλι σας, κι εμείς θα το κάνουμε να μιλήσει από την «άλλη» όχθη. Εξάλλου, είστε καρκινοπαθής. Σύντομα θα πεθάνετε. Γιατί να μη διαπράξετε μια ηρωική πράξη που θα προσδώσει νόημα στην ύπαρξή σας; Δώστε μας το κεφάλι σας, είναι αναμφίβολα η καλύτερη επιλογή.

Με ένα χιούμορ μαύρο, όπως η σκόνη από την οποία ξαναγεννιούνται τα σαρκοφάγα σκουλήκια του Μητροφάγου, του φανταστικού φυτού που χαρίζει τ’ όνομά του στον τίτλο του κειμένου, ο Αργεντινός Ρόκε Λαράκι αποδομεί κάθε αντίληψη της επιστήμης ως δύναμης ευεργετικής με πρόσωπο και όραμα ανθρωπιστικό. Σε τούτο το αλλόκοτο σανατόριο του Μπουένος Άιρες (βρισκόμαστε στο έτος 1907), η ανθρώπινη ζωή αποδεικνύεται τόσο αναλώσιμη όσο ένα τσιγάρο – από αυτά που περιπαθώς καπνίζουν ο γιατρός Κιντάνα και η προϊσταμένη των νοσηλευτριών, Μενέντες. Καμία συμπόνια, καμία ηθική περιπλοκή, κανένα συναίσθημα· μονάχα κούφια φιλοδοξία, μυωπική εγωπάθεια και ανεξέλεγκτη ερωτική εμμονή. Άντρες-καρικατούρες που ανταγωνίζονται σαν τα κοκόρια, πατώντας κυριολεκτικά επί πτωμάτων προκειμένου να υλοποιήσουν ένα πείραμα στο οποίο κανένας από το ιατρικό προσωπικό δεν πιστεύει, εκτός από τον ιδιοκτήτη του Σανατορίου, τον φαιδρό, πλην όμως παρανοϊκό εθνικιστή μίστερ Αλόμπι.

Χάσαμε το Τέρας, στοπ/ Όταν η φανταστική λογοτεχνία γίνεται θέατρο χωρίς φαντασία Facebook Twitter
Μοναδική σκηνή που στέκεται ικανή να «πει» κάτι περισσότερο από το αυτονόητο, εκείνη όπου μισή ντουζίνα πεινασμένοι άνδρες με λευκές ιατρικές στολές σχεδιάζουν το μέλλον μας. Φωτ.: Κική Παπαδοπούλου

Με ποιο κριτήριο ξεδιαλέγονται αυτοί που αξίζουν να ζήσουν από αυτούς που πρέπει να πεθάνουν; Ποιος παίρνει την απόφαση και με ποια κριτήρια; Όταν η βία και η απαξίωση της ζωής εφαρμόζονται εκ μέρους εκείνων των ιδρυμάτων, προσώπων και θεσμών που έχουν, υποτίθεται, αναλάβει την προστασία μας, τότε μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι βρισκόμαστε στον κόσμο του Μητροφάγου.

Οι ενορχηστρωμένες και τεχνολογικά διαμεσολαβημένες εξοντώσεις των «περιττών» ανθρώπων, λέει ο Λαράκκι, φέρουν ακόμη τη σφραγίδα της «κοινοτοπίας του κακού». Κι αν έχει, ίσως, αυξηθεί ο βαθμός της γελοιότητας των ιθυνόντων, σε καμία περίπτωση δεν έχει μειωθεί η βαρβαρότητα ή η επικινδυνότητά τους.

Η πολιτική και θεσμική βία, από θεματική άποψη, συναντά εδώ τη φανταστική λογοτεχνία και την επιστημονική φαντασία (πράγμα που γίνεται πιο κατανοητό αν διαβάσει κανείς και το δεύτερο μέρος του μυθιστορήματος, το οποίο δεν περιλαμβάνεται στην παράσταση). Γυναίκες που βγάζουν μύγες από το στόμα, γυναίκες που μετατρέπουν τους άντρες σε χιμπατζήδες, μακάβρια πειράματα, αδίστακτοι επιστήμονες, ανθρωποφάγα φυτά, ακρωτηριασμένα μέλη, ακατανόητες λέξεις, ανατριχιαστικοί ήχοι, ταξίδια στον χρόνο, ο σουρεαλισμός και το γκροτέσκο ανοίγουν θεωρητικά ένα ευρύ πεδίο ερεθισμάτων και συνειρμών σε κάθε επίδοξη θεατρική προσαρμογή του βιβλίου του Λαράκι.

Όμως καμία από τις ενδιαφέρουσες παραμέτρους του κειμένου –ούτε η φανταστική ούτε η πολιτική– έτυχε γόνιμης επεξεργασίας εκ μέρους των συντελεστών της παράστασης που παρακολουθήσαμε προ ημερών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Χάσαμε το Τέρας, στοπ/ Όταν η φανταστική λογοτεχνία γίνεται θέατρο χωρίς φαντασία Facebook Twitter
O Αινείας Τσαμάτης και η Χριστίνα Χριστοδούλου. Φωτ.: Κική Παπαδοπούλου

Ποιο είναι δηλαδή το ζητούμενο ενός τέτοιου εγχειρήματος; Σε τι συνίσταται η μεταφορά ενός λογοτεχνικού έργου στη σκηνή; Αρχίζει και τελειώνει με τη χαριτωμένη αναπαράσταση της ιστορίας από συμπαθείς ηθοποιούς που κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν; Μα ποιο το νόημα να επιλέξει κανείς ένα κείμενο λογοτεχνικό, αν είναι απλώς να αφηγηθεί την πλοκή με τρόπο εξωτερικό, μιμητικό, έστω και καλοκουρδισμένο; Τίποτε το συναρπαστικά «τερατώδες» (είτε από οπτικής, είτε από ακουστικής, είτε από υποκριτικής άποψης) δεν φυτρώνει σε αυτό το αμήχανο σκηνικό (ένα ψηλό, ημικυκλικό «κιόσκι» με πολύχρωμες φιάλες υγρών περιμετρικά σφηνωμένες στον μεταλλικό σκελετό του), που αδυνατεί να αποφασίσει αν θέλει να καταλάβει τη μισή σκηνή ή ολόκληρη.

Την προσοχή μας αιχμαλωτίζουν, έστω για λίγο, οι «νευρόσπαστες» κινήσεις των γιατρών-μαριονετών που εκτελούν μηχανικά τις επιθυμίες του αφεντικού τους ουδέποτε αναλογιζόμενοι την ηθική ευθύνη τους προς τους ασθενείς που παραπλανούν και δολοφονούν ανενδοίαστα. Δυστυχώς εκεί, δηλαδή στην κινησιολογία, ολοκληρώνεται η όποια δημιουργική ανησυχία αφορά τα σώματα (των απανταχού θυμάτων, θυτών και θεατών), αν και η παράσταση, τελικά, δεν καταπιάνεται ποτέ με τις αλλοιώσεις, τους ακρωτηριασμούς και τις οδύνες τους. Τις οποίες κανένας, προφανώς, δεν αναμένει να αναπαρασταθούν ρεαλιστικά, ούτε καν δραματικά, αλλά σίγουρα με τρόπο τέτοιον που να απευθύνεται στο παρόν, μέσα από εύγλωττες, ισχυρές θεατρικές εικόνες και μεταφορές –απούσες παντοιοτρόπως από το εν λόγω θέαμα.

Χάσαμε το Τέρας, στοπ/ Όταν η φανταστική λογοτεχνία γίνεται θέατρο χωρίς φαντασία Facebook Twitter
Φωτ.: Κική Παπαδοπούλου

Μοναδική σκηνή που στέκεται ικανή να «πει» κάτι περισσότερο από το αυτονόητο, εκείνη όπου μισή ντουζίνα πεινασμένοι άνδρες με λευκές ιατρικές στολές σχεδιάζουν το μέλλον μας, μασουλώντας θορυβωδώς μπούτια κοτόπουλου και καρφώνοντας σαν χάνοι το βλέμμα τους στη Μενέντες, το άπιαστο θηλυκό των ονειρώξεών τους.

Σταθερά παρηγορητική, τέλος, η παρουσία του Αινεία Τσαμάτη στον ρόλο του ανασφαλούς, αυτο-αποδομούμενου Κιντάνα, μόνη αγωνία του οποίου αποδεικνύεται η αναζήτηση των χαμένων «καρυδιών» του. Αλλά και εκείνη του Νικόλα Χανακούλα, μπριόζου και γλιστερού επικεφαλής Λεδέσμα.

Θέατρο
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Θεσσαλονίκη θα περάσεις τέλεια, όποιο κι αν είναι το vibe σου

Εικαστικά / Στη Θεσσαλονίκη θα περάσεις τέλεια, όποιο κι αν είναι το vibe σου

Από την έκθεση με τις φωτογραφίες της Φρίντα Κάλο μέχρι τις άπειρες συναυλίες: Αυτά τα 22 events αξίζουν την προσοχή σας στην αγαπημένη πόλη της Θεσσαλονίκης.
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ, ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ & ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΡΙΔΗ
Βαγγέλης Μουλαράς: «Θέλω ο κόσμος να ξεχνιέται κι εγώ να είμαι πιο αληθινός από ποτέ»

Θέατρο / Βαγγέλης Μουλαράς: «Θέλω ο κόσμος να ξεχνιέται»

Ο stand-up κωμικός μιλά για τη μετάβαση από το «Δέκα με τόνο» στη νέα του παράσταση, για την ελευθερία της σκηνής, για τις κόντρες της κοινότητας των κωμικών, για την «τυραννία του hook» στα social και για τον μύθο του cancel στην Ελλάδα.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους πιο ελεύθερη από ποτέ

Θέατρο / Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους πιο ελεύθερη από ποτέ

Κατήγγειλε δημόσια τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη στο θέατρο, φέρνοντας στη Δικαιοσύνη την πιο πολύκροτη υπόθεση του ελληνικού MeToo. Σήμερα σκηνοθετεί και παίζει στο θέατρο, ενώ ο τηλεοπτικός της ρόλος διαφέρει πολύ απ' ό,τι έχει κάνει ως τώρα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Cleansed: Πώς μπορεί αυτό το έργο ακραίας βίας να μιλά για την αγάπη; 

Θέατρο / Ένα έργο ακραίας βίας. H Σάρα Κέιν έλεγε πως είναι μια ιστορία αγάπης

Το κοινό λιποθυμά ή φεύγει από τις αίθουσες. Οι κριτικοί διχάζονται για την αξία του. Στην Ελλάδα, φέτος, μετά το ανέβασμα του «Cleansed» το 2001 από τον Λευτέρη Βογιατζή, θα έχουμε την ευκαιρία να το δούμε ξανά σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά. Ποια είναι ιστορία του; Τι κρύβεται πίσω από την τόση βία;
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Λένα Παπαληγούρα

Θέατρο / Λένα Παπαληγούρα: «Όταν έχεις δυο παιδιά μαθαίνεις να κάνεις οικονομία δυνάμεων»

Η συνεργασία της με τον Τόμας Οστερμάιερ στον «Εχθρό του λαού», η ζωή με τα δυο της παιδιά, η δύναμη που χρειάζονται οι γυναικες σε έναν κόσμο που συχνά τις αδικεί. Μία από τις πιο αξιόλογες ηθοποιούς της γενιάς της μιλά για όλα στη LifO.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η Ευαγγελία Ράντου χόρεψε με τους καλύτερους. Τώρα θέλει να δει το νησί της να χορεύει

Χορός / Η Ευαγγελία Ράντου χόρεψε με τους καλύτερους. Τώρα θα κάνει το νησί της να χορεύει

Η διακεκριμένη χορεύτρια επέστρεψε στην Κέρκυρα, ίδρυσε το Garage21 και διοργανώνει το ION_on move, ένα φεστιβάλ που φιλοδοξεί να μεταδώσει στην κοινότητα την αγάπη για τον σύγχρονο χορό.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης: «Μοιράσου το τραύμα, αλλιώς δεν θα φύγει»

Θέατρο / Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης: «Πώς να κάνεις το τραύμα, ουλή»

Με αφορμή τον ρόλο του ως ενός θύματος βιασμού που ζητά δικαίωση σε ένα «ναρκοθετημένο» δικαστήριο, o ηθοποιός μιλάει για τον τρόπο που προσέγγισε τη σεξουαλική βία σε μια παράσταση δύσκολη, αλλά και «μοιρασιάς».
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ντέπυ Γοργογιάννη: «Ο intimacy coordinator θα ενταχθεί και στη δική μας κουλτούρα»

Θέατρο / Πώς γυρίζουμε σήμερα μια σκηνή βιασμού;

Το θέατρο και ο κινηματογράφος διεθνώς επανεξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο στήνονται οι ερωτικές και βίαιες σκηνές: μέχρι ποιο σημείο μπορεί να εκτεθεί ένα σώμα; Η Ντέπυ Γοργογιάννη εξηγεί τον ρόλο του intimacy coordinator και τον τρόπο που τίθενται τα όρια.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Αγγελική Στελλάτου

Οι Αθηναίοι / Αγγελική Στελλάτου: «Έχει σημασία να μιλήσω για μένα;»

Το άστρο της ξεχώρισε δίπλα στον Δημήτρη Παπαιωάννου τα πρώτα χρόνια της Ομάδας Εδάφους. Μετά, διέγραψε τη δική της αταλάντευτη πορεία. Η Αγγελική Στελλάτου αφηγείται τη ζωή της στη LiFO, αν και πιστεύει ότι δεν «έχει σημασία να μιλάμε για εμάς σε έναν κόσμο όπου συμβαίνουν πράγματα τρομακτικά»
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ο Αντώνης Αντωνόπουλος διαβάζει την «Τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ» του Σάμιουελ Μπέκετ

Lifo Videos / Ο Αντώνης Αντωνόπουλος διαβάζει την «Τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ»

Σε ένα από τα σημαντικότερα έργα του Σάμιουελ Μπέκετ, μια σπουδαία μελέτη για τη θνητότητα, τη δημιουργικότητα και τη μνήμη, ένας 69χρονος άνδρας κάθεται μόνος του στα γενέθλιά του και ακούει ηχογραφήσεις του παρελθόντος του.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ήρα Κατσούδα: «Ένα αστείο δεν μπορεί να καταστρέψει τον κόσμο»

Θέατρο / Ήρα Κατσούδα: «Ένα αστείο δεν μπορεί να καταστρέψει τον κόσμο»

Η stand up κωμικός μιλά για την ελευθερία που κρύβεται στις «άχρηστες σκέψεις», για τη θέση των γυναικών στην κωμωδία και για το πώς το γέλιο μπορεί να γίνει εργαλείο αυτογνωσίας, χωρίς να χάνει ποτέ τη χαρά του.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
«Kontakthof»: Το έργο της Pina Bausch στο Εθνικό Θέατρο με ελληνικό θίασο

Χορός / «Kontakthof»: Το έργο της Pina Bausch στο Εθνικό Θέατρο με ελληνικό θίασο

Το έργο-σταθμός της γυναίκας που ανανέωσε την τέχνη του χορού δεν σταμάτησε από τα '70s να συναρπάζει το κοινό και να παραμένει «νέο» και επίκαιρο. Αυτόν τον Δεκέμβριο το Pina Bausch Foundation αναβιώνει τo «Kontakthof» στο Εθνικό Θέατρο με Έλληνες ηθοποιούς. Η LiFO μπήκε στις πρόβες και μίλησε με τους βασικούς συντελεστές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
ΕΠΕΞ Γιάννης Μπέζος

Οι Αθηναίοι / Γιάννης Μπέζος: «Ίσως είμαι λίγο παλιομοδίτης»

Δεν έκανε ποτέ διαχωρισμούς ανάμεσα στο εμπορικό και το ποιοτικό. Πιστεύει πως κάνει μια παράξενη και αιρετική δουλειά: να πείσει τον θεατή να ξεχάσει πως είναι ο Μπέζος που πάρκαρε το αυτοκίνητό του έξω από το θέατρο - και να τον ταξιδέψει σε έναν άλλο κόσμο. Είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τhis that keeps on – a personal archaeology –

Θέατρο / H ανασκαφή του Δημήτρη Παπαϊωάννου σε μια γη που έχει το σχήμα της καρδιάς

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου δημιούργησε ένα νέο πρότζεκτ κατόπιν ανάθεσης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για τα σαράντα χρόνια από την ίδρυσή του, που το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει σε μια και μοναδική παράσταση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Μεγάλες παραγωγές, γυναίκες στη σκηνοθεσία - Η θεατρική σεζόν ανοίγει δυναμικά

Θέατρο / Μεγάλες παραγωγές, γυναίκες στη σκηνοθεσία - Η θεατρική σεζόν ανοίγει δυναμικά

Διεθνείς σκηνοθέτες και σχήματα, δυνατά καστ, κλασικά και σύγχρονα έργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων: Το φθινοπωρινό ρεπερτόριο των αθηναϊκών σκηνών το λες και φιλόδοξο.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ