Στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο η φιλανθρωπική επίδειξη της Μαίρης Κατράντζου

Στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο η φιλανθρωπική επίδειξη της Μαίρης Κατράντζου Facebook Twitter
Στο Σούνιο σε λίγες μέρες , στο Ναό του Ποσειδώνα θα φιλοξενηθεί το σόου της Μάιρης Κατράντζου για μια επίδειξη με καλό σκοπό
0

Η διεθνής ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας Μαίρη Κατράντζου (Mary Katrantzou) θα παρουσιάσει σε λίγες μέρες τη νέα της συλλογή στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Η επίδειξη θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου και θα παρουσιάσει τη συλλογή Spring/Summer 2020 ενώ σημειώνεται πως αυτή είναι η πρώτη φορά που το αρχαιολογικό μνημείο φιλοξενεί μια ιδιωτική εκδήλωση. Η έγκριση για την παραχώρηση του μνημείου δόθηκε τον περασμένο Ιούλιο από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο μετά από αίτημα του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» καθώς ο σκοπός της εκδήλωσης είναι φιλανθρωπικός.

Συγκεκριμένα η ελληνικής καταγωγής Μαίρη Κατράντζου θα διοργανώσει την επίδειξη συνεργαζόμενη με το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη και στόχο την ενίσχυση σκοπών του ιδρύματος το οποίο γιορτάζει τα 30 του χρόνια.

Στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο η φιλανθρωπική επίδειξη της Μαίρης Κατράντζου Facebook Twitter
Η Μαίρη Κατράντζου

Σε επικοινωνία του Lifo.gr με το ίδρυμα Ελπίδα, μας αναφέρθηκε πως το αίτημα για παραχώρηση του Ναού του Ποσειδώνα πέρασε από το ΚΑΣ χωρίς ενστάσεις καθώς ο σκοπός είναι φιλανθρωπικός, ενώ η πρόταση για την διοργάνωση εξασφαλίζει πως θα γίνουν όλα όσα προβλέπονται για την ανάδειξη ου αρχαιολογικού χώρου με προτεραιότητα το σεβασμό και την προστασία του. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. Το ίδρυμα Ελπίδα αναφέρει επίσης πως η Μαίρη Κατράντζου δέχθηκε να γίνουν όλα αφιλοκερδώς και πως μοναδικός αποδέκτης των εσόδων θα είναι ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.

«Νομίζω ότι η Μαριάννα πίστευε πως θα επιθυμούσα μια πιο κλειστή επίδειξη. Όταν εξήγησα σε εκείνη αλλά και στην επιτροπή πως ήθελα να κάνω κάτι αφιερωμένο στην Ελλάδα και πως όνειρο μου ήταν αυτό να γίνει στο Ναό του Ποσειδώνα, σιώπησαν», λέει η σχεδιάστρια στο δημοσιογράφο της Vogue India. Mιλώντας για τη διαδικασία, η Μαίρη Κατράντζου ανέφερε πως η έγκριση από το ΚΑΣ ήταν δύσκολη «Είναι  δύσκολο γιατί πρέπει να εγκριθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και από το ΚΑΣ και η διαδικασία πήρε έξι μήνες. Τον Ιούλιο πήραμε το "ναι" και καταφέραμε αυτό που μέχρι τότε θεωρούσα αδύνατο Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που έβαλα τα κλάματα. Είμαι δέκα χρόνια σε αυτό το χώρο και αυτή ήταν η πρώτη φορά που αντέδρασα έτσι» αφηγείται η σχεδιάστρια.

Η Μαίρη Κατράντζου αναφέρει επίσης πως η συλλογή που θα παρουσιάσει είναι εμπνευσμένη από το ίδιο το μνημείο κάνοντας λόγο για looks με διαφορετικές τεχνικές στα υφάσματα, εμπνευσμένες από τη φιλοσοφία της εποχής, τις τέχνες, τη λογοτεχνία και την επιστήμη της που συνδέεται με το ναό. Ο βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης, Βαγγέλης Παπαθανασίου, ο οποίος έχει συνεργαστεί ξανά με την Μαίρη Κατράντζου θα επιμεληθεί μουσικά την εκδήλωση.

Στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο η φιλανθρωπική επίδειξη της Μαίρης Κατράντζου Facebook Twitter

Οι 20 όροι για την επίδειξη όπως αναφέρονται στην απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια:


1.Οι εργασίες προετοιμασίας και η εγκατάσταση εξοπλισμού στο χώρο την προηγούμενη της εκδήλωσης δεν είναι εφικτή, καθώς ο χώρος είναι επισκέψιμος μέχρι τη δύση του ηλίου, με αυξημένο αριθμό επισκεπτών και δεν είναι δυνατόν να γίνουν οιεσδήποτε εργασίες και τεχνικές δοκιμές κατά «τη διάρκεια της νύχτας», εφόσον δεν υπάρχει νυκτοφύλακας.


2.Η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί στην ελεύθερη περιοχή βόρεια του ναού του Ποσειδώνος. Για τις ανάγκες της εκδήλωσης ο χώρος του Ιερού του Ποσειδώνος και η πρόσβαση σε αυτόν να αποκοπούν από τον υπόλοιπο αρχαιολογικό χώρο.


3.Η κίνηση των μοντέλων να περιοριστεί αποκλειστικά βόρεια του ναού και μπροστά από τους πάγκους. Η διαμόρφωση του χώρου της διαδρομής, ο αριθμός των επισκεπτών, ο αριθμός των πάγκων και η τελική θέση τους θα γίνει σε συνεργασία με την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων.


4.Να μην γίνει καμία σκηνογραφική παρέμβαση στο χώρο. Οι απαιτούμενες εγκαταστάσεις για την εκδήλωση θα πρέπει να είναι ελαφριές και αναστρέψιμες και να μην προκαλέσουν άμεση ή έμμεση βλάβη στα μνημεία. Επίσης πρέπει να απομακρυνθούν το αργότερο την επόμενη από τη λήξη της εκδήλωσης με ευθύνη των διοργανωτών.

5.Δεν επιτρέπεται η είσοδος εντός της περισχοινίσεως των μνημείων του αρχαιολογικού χώρου του Σουνίου (Ναού του Ποσειδώνος, προπύλου, στοών) ή η οποιαδήποτε επέμβαση στα μνημεία για την εξυπηρέτηση οιωνδήποτε λειτουργικών αναγκών της εκδήλωσης.

6. Η ακριβής ημερομηνία και το πρόγραμμα της εκδήλωσης να καθοριστούν σε συνεννόηση με την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων.


7.Να μην προκληθεί αλλοίωση του εδάφους στον αρχαιολογικό χώρο.


8.Η ένταση εξόδου των μικροφωνικών εγκαταστάσεων να είναι ελεγχόμενη, με μέγιστο όριο τα 100 ντεσιμπέλ.


9.Για τον φωτισμό της εκδήλωσης να ακολουθηθεί η τρίτη εναλλακτική πρόταση με τέσσερις φωτιστικούς πύργους. Να μην χρησιμοποιηθούν προβολείς μεγάλης ισχύος.


10.Οι μικροφωνικές και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις να έχουν έρποντα καλώδια και να καλυφθούν στα σημεία διάβασης των επισκεπτών.


11.Να χρησιμοποιηθούν γεννήτριες για την παροχή του απαιτούμενου για την εκδήλωση ρεύματος.


12.Η τοποθέτηση των απαιτούμενων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων (συμπεριλαμβανομένων και των γεννητριών) να γίνει κατόπιν συνεννόησης με την Εφορεία.


13.Να προηγηθεί άμεση αυτοψία στο χώρο με τους διοργανωτές της εκδήλωσης προκειμένου να διευθετηθούν τα ζητήματα των τεχνικών εγκαταστάσεων και της τοποθέτησης της τέντας.


14.Να οριστεί από την πλευρά των διοργανωτών συντονιστής της εκδήλωσης και σε συνεργασία με τους αρχαιοφύλακες του αρχαιολογικού χώρου Σουνίου, Να φροντίσουν για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.


15.Η ευπρέπεια, η καθαριότητα και η ευταξία του χώρου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και μετά το πέρας αυτής αποτελεί ευθύνη των διοργανωτών της εκδήλωσης, οι οποίοι και οφείλουν να τον αποδώσουν καθαρό μετά τη λήξη της εκδήλωσης.


16.Να εξασφαλιστεί κατάλληλος χώρος για τη στάθμευση οχημάτων εκτός περίφραξης του αρχαιολογικού χώρου, σε συνεργασία με την Τροχαία και την Πυροσβεστική της περιοχής από τους διοργανωτές της εκδήλωσης.


17.Στην έξοδο του Αρχαιολογικού Χώρου Να σταθμεύει ασθενοφόρο, το οποίο θα προσκληθεί με ευθύνη των διοργανωτών της εκδήλωσης.

18.Οι διοργανωτές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και πυροπροστασίας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο χώρο. Σε περίπτωση ατυχήματος το Ελληνικό Δημόσιο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη.

19.Η παραχώρηση να δοθεί ατελώς, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 11, παρ. 2 της υπ' αριθμ. ΥΠΠΟΤ/ΔΟΕΠΥ/ΤΟΠΥΝΣ/126463/28.12.2011 ΚΥΑ (ΦΕΚ 3046/Β/30-12-2011), σχετικά με τα «Τέλη φωτογράφησης-κινηματογράφησης και χρήσης οπτικοακουστικών έργων και απεικονίσεων αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών τόπων, μνημείων, μουσειακών εκθέσεων και συλλογών. Τέλη πραγματοποίησης εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και ακίνητα μνημεία», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την υπ' αριθμ. ΥΠΠΟΤ/ΔΟΕΠΥ/ΤΟΠΥΝΣ/12569/7-2-2012 ΚΥΑ (ΦΕΚ 648/Β/7-3-2012), καθώς το σύνολο των εσόδων θα διατεθούν για κοινωφελή σκοπό.

20.Οποιαδήποτε περαιτέρω δαπάνη προκύψει κατά τη διάρκεια της παραχώρησης βαρύνει τον διοργανωτή σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 15 της υπ' αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΙΠΚΑ/ΤΠΚΑΧΜΑΕ/Φ56/357180/254204/  7869/3303/26.9.2018 Υ.Α. (ΦΕΚ 4521/Β/2018). Γενικώς η εκδήλωση, καθώς και η κινηματογράφηση αυτής θα γίνουν σύμφωνα με τα οριζόμενα στην προαναφερόμενη Υ.Α., στην Υ.Α. με αρ. πρ. ΥΠΠΟΤ/ΓΔΑΠΚ/ΑΡΧ/Α1/Φ42/1020/62/10.4.2012 (ΦΕΚ 1138/Β/10-4-2012) και την ΚΥΑ ΥΠΠΟΤ/ΔΟΕΠΥ/ΤΟΠΥΝΣ/126463/28.12.2011 n(ΦΕΚ 3046/Β/30-12-2011), όπως αυτή τροποποιήθηκε με την αρ.πρ. ΥΠΠΟΤ/ΔΟΕΠΥ/ΤΟΠΥΝΣ/12569/7-2-2012 ΚΥΑ (ΦΕΚ648/Β/7-3-2012).Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.
Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Culture / Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, που πρόλαβε να πραγματοποιήσει δύο μόνο παραστάσεις στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής Θεάτρου», έρχεται σε on demand προβολή το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ