Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιου», έπειτα από τη μεγάλη φεστιβαλική πορεία που ακολούθησε την πρεμιέρα της (και το Βραβείο Σεναρίου) στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών, βγήκε στους ελληνικούς κινηματογράφους την περασμένη εβδομάδα, καθώς και σε περιορισμένο -αρχικά- κύκλωμα διανομής στην Αμερική, από τις 20 Οκτωβρίου.

 

Έχοντας και πάλι διχάσει το κοινό και τους κριτικούς και προκαλώντας συζητήσεις, η ταινία έχει μαζέψει μέχρι στιγμής πάνω από 1,5 εκ. δολάρια στο αμερικανικό box office σε 3,5 εβδομάδες προβολής, σύμφωνα με τα στοιχεία του Box Office Mojo. 

 

Συγκεκριμένα, η πορεία της είναι κάθε εβδομάδα ανοδική, καθώς επεκτείνεται σε μεγαλύτερο κύκλωμα αιθουσών. Έτσι το πρώτο Σαββατοκύριακο (20-22/10) παιζόταν σε μόλις 4 αίθουσες των ΗΠΑ, ενώ το περασμένο Σ/Κ (10-12/11) επεκτάθηκε σε 238 αίθουσες. 

 

Παράλληλα, η ταινία έχει ανοίξει σε αρκετές ακόμα χώρες όπως η Τσεχία, η Φινλάνδία, η Ελλάδα, η Γαλλία, η Σλοβακία και το Ηνωμένο Βασίλειο, έχοντας συγκεντρώσει μέχρι στιγμής πάνω από 600.000 δολάρια. 

 

Στα καθ' ημάς, η ταινία έκοψε 6.761 εισιτήρια πανελλαδικά, σε 8 κινηματογράφους, το προηγούμενο τετραήμερο (9-12/11), σύμφωνα με τα στοιχεία της Feelgood Entertainment που τη διανέμει. Συνολικά, κατά τις 11 πρώτες ημέρες προβολής της στην Ελλάδα, έχουν κοπεί 20.548 εισιτήρια.