Λίγες μέρες απομένουν μέχρι την ελληνική πρεμιέρα της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου και το διεθνές promotion για τον «Θάνατο του ιερού ελαφιού», που μετά τη διαδρομή του σε Κάννες, Τορόντο, Λονδίνο και άλλα διεθνή φεστιβάλ αρχίζει σταδιακά να βγαίνει στις αίθουσες της Βρετανίας και των ΗΠΑ, κάνει πάλι «παπάδες».

 

Θυμάστε εκείνο το τεστ που είχε κυκλοφορήσει πρόπερσι, με αφορμή τη διεθνή διανομή του «Αστακού», της προηγούμενης ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη, που μας καλούσε να απαντήσουμε σε μερικές ερωτήσεις ώστε να προκύψει ποιο ζώο θα γινόμασταν αν ζούσαμε στο δυστοπικό σύμπαν της ταινίας;

 

Αντίστοιχης λογικής είναι και το νέο τεστ που βρίσκουμε στο επίσημο site του «Ελαφιού» και επιχειρεί να αποκαλύψει «τι πάει στραβά με εμάς». Αρχικά επιλέγουμε σε ποιο σημείο του σώματός μας πονάμε και στη συνέχεια απαντάμε σε μερικές ξεχωριστές ερωτήσεις (που προφανώς σχετίζονται κατά κάποιο τρόπο με τον κόσμο που έχουν πλάσει οι σεναριακές πένες του Λάνθιμου και του Ευθύμη Φιλίππου).

 

Στο τέλος προκύπτει η «διαταραχή» από την οποία πάσχουμε. Ναρκισσισμός; Νιχιλισμός; Θυμός; Μαζί έρχεται και μια πλασίμπο συνταγογράφηση. Άριστα δέκα λοιπόν στους ανθρώπους της A24, της εταιρείας διανομής στην Αμερική, που σκέφτηκαν ξανά τον καλύτερο τρόπο για να «πουλήσουν» το όχι και τόσο ευπώλητο προϊόν του Λάνθιμου.

 

 

«Ο θάνατος του ιερού ελαφιού» κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 2 Νοεμβρίου, από τη Feelgood. Κάντε το τεστ εδώ.