Απόψε στο Ηρώδειο, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σκάλας του Μιλάνου, υπό τη διεύθυνση του μεγάλου μαέστρου Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ, ο οποίος θα καθίσει και στο πιάνο ως σολίστας, θα παρουσιάσει το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 3 του Μπετόβεν και τη «Φανταστική Συμφωνία» του Εκτόρ Μπερλιόζ.

Ο Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ, που γεννήθηκε στην Αργεντινή αλλά έχει ρωσοεβραϊκή καταγωγή, είναι πραγματικός πολίτης του κόσμου, αφού έχει ζει στο Βερολίνο αλλά έχει αργεντίνικη, ισραηλινή και ισπανική υπηκοότητα, καθώς και διαβατήριο της Παλαιστινιακής Αρχής.

Είναι ένας απ' τους πιο αυστηρούς και θαρραλέους επικριτές της πολιτικής του Ισραήλ απέναντι στην Παλαιστίνη, και έχει ιδρύσει μαζί με τον Έντουαρντ Σαΐντ την West-Eastern Divan Orchestra, με έδρα τη Σεβίλλη της Ισπανίας, στην οποία συμμετέχουν νέοι Άραβες και Εβραίοι μουσικοί.

Το 2001 ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις στο Ισραήλ διευθύνοντας ένα κονσέρτο με έργα του Βάγκνερ, που είναι ουσιαστικά ταμπού για τους Ισραηλινούς, λόγω της σύνδεσής τους με τα ναζιστικά εγκλήματα.