Οι θαυμαστές των ταινιών τρόμου μάλλον θα έχουν την ευκαιρία να δουν το θρυλικό φιλμ του Τζορτζ Α. Ρομέρο "The Amusement Park" στη μεγάλη οθόνη.

 

Σύμφωνα με αναφορές που δημοσιεύτηκαν αυτήν την εβδομάδα, η Yellow Veil Pictures συμμετείχε στο έργο για τη διαχείριση των παγκόσμιων δικαιωμάτων διανομής της ταινίας. Η παραγωγός και χήρα του Ρομέρο, η Σούζαν Ντέζροσερ, ηγήθηκε της αποκατάστασης της ταινίας μαζί με το Ίδρυμα George A. Romero. Η αποκατάσταση ολοκληρώθηκε από την IndieCollect στη Νέα Υόρκη.

 

Στο "The Amusement Park" το οποίο γυρίστηκε το 1973 πρωταγωνιστεί ο Λίνκολν Μάαζελ. Ο Ρομέρο κλήθηκε αρχικά να σκηνοθετήσει το έργο από τη Lutheran Society, η οποία ήθελε να δημιουργήσει μια αλληγορική ταινία για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ηλικία και την κακοποίηση ηλικιωμένων, με το φιλμ να χαρακτηρίζεται ως η πιο τρομακτική ταινία του. Τελικά οι χρηματοδότες το θεώρησαν πολύ σκληρό και δεν έλαβε ποτέ άδεια για κυκλοφορία.

 

Η αφίσα και μερικά στιγμιότυπα από το φιλμ:

 

To πιο τρομακτικό φιλμ του Ρομέρο έτοιμο να βγει στα σινεμά για πρώτη φορά

 

To πιο τρομακτικό φιλμ του Ρομέρο έτοιμο να βγει στα σινεμά για πρώτη φορά

 

To πιο τρομακτικό φιλμ του Ρομέρο έτοιμο να βγει στα σινεμά για πρώτη φορά

 

Με την Yellow Veil Pictures να χειρίζεται πλέον τα παγκόσμια δικαιώματα διανομής, εκτιμάται πως ένας αγοραστής θα βρεθεί σύντομα και πως ίσως και μέσα στη χρονιά η ταινία θα φτάσεις στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο Ρομέρο πέθανε το 2017 με το "Survival of the Dead" του 2009 να είναι το τελευταίο έργο του.

 

Το "The Amusement Park" έγινε πρωτοσέλιδο πριν από σχεδόν δύο χρόνια όταν ο συγγραφέας και ο συνεργάτης του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, Ντάνιελ Κράους έγραψε στα σόσιαλ μίντια ότι η ταινία είχε ανακαλυφθεί και πως την είχε δει. Ο Κράους έφτασε στο σημείο να θεωρήσει το "The Amusement Park" μια «αποκάλυψη και την εμφανώς πιο τρομακτική ταινία του Ρομέρο».

 

«Ο μελετητής Τόνι Ουίλιαμς, που είδε την ταινία πριν από 30 χρόνια, έγραψε πως η ταινία είναι πολύ σκληρή για την αμερικανική κοινωνία... Πρέπει να παραμείνει κλειδωμένη και να μην δει ποτέ το φως της ημέρας», πρόσθεσε ο Κράους. «Να μην βγει ποτέ δημόσια. Οι άνθρωποι που το χρηματοδότησαν δεν θα το επέτρεπαν. Είναι διαβολικό. Στη μακροχρόνια καριέρα του Ρομέρο, επικρίνοντας αμερικανικούς θεσμούς, ποτέ δεν ήταν τόσο ανελέητος».