ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Όλοι οι νικητές του διαγωνισμού ταξιδιωτικής φωτογραφίας National Geographic 2019 Facebook Twitter
"Mood" (Τιμητικό βραβείο στην κατηγορία "People")/ Φώτο: Navin Vatsa /National Geographic

Όλοι οι νικητές του διαγωνισμού ταξιδιωτικής φωτογραφίας National Geographic 2019

0

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο διαγωνισμός για την ανάδειξη της καλύτερης ταξιδιωτικής φωτογραφίας National Geographic Travel Contest πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και μας άφησε ως "παρακαταθήκη" υπέροχα κλικς από ιδιαίτερα ταλαντούχους φωτογράφους. Ύστερα από μια επιλογή ανάμεσα σε πολλά φωτογραφικά κλικς, το περιοδικό ανακοίνωσε τα ονόματα των νικητών, μαζί φυσικά με τις απίστευτες λήψεις τους. 

Αν, λοιπόν, ονειρεύεστε να δείτε ένα πανέμορφο τοπίο από τον χειμώνα της Γροιλανδίας, ένα ποτάμι στο Κολοράντο, το αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο ή αν απλώς σχεδιάζετε το επόμενο ταξίδι σας, τότε οι εικόνες που ακολουθούν είναι οι πλέον κατάλληλες για να σας εμπνεύσουν. 

To μεγάλο βραβείο του φετινού διαγωνισμού, το οποίο επιλέχθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετέχοντες, απονεμήθηκε στον Weimin Chu για τη φωτογραφία του με τίτλο "Winter in Greenland". Η συγκεκριμένη λήψη τραβήχτηκε σε ένα περιβάλλον αρκετά παγερό και χιονισμένο σε ένα ψαροχώρι του Upernavik.

To μεγάλο βραβείο του φετινού διαγωνισμού, το οποίο επιλέχθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετέχοντες, απονεμήθηκε στον Weimin Chu για τη φωτογραφία του με τίτλο "Winter in Greenland". Η συγκεκριμένη λήψη τραβήχτηκε σε ένα περιβάλλον αρκετά παγερό και χιονισμένο σε ένα ψαροχώρι του Upernavik.



«Όλο το έδαφος ήταν καλυμμένο από λευκό, ψυχρό χιόνι, ενώ η απόχρωση του λυκόφωτος το έκανε να μοιάζει ακόμη πιο παγερό. Η λάμψη από τα παράθυρα, τα φώτα του δρόμου και τους τρεις ανθρώπους που αχνοφαίνονται, "ζεσταίνουν" κάπως την κατά τα λοιπά ψυχρή ατμόσφαιρα», εξηγεί ο Weimin Chu.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός περιλαμβάνει διάφορες κατηγορίες, όπως "Φύση", "Άνθρωποι" και "Πόλεις". Πέρα από τον Weimin Chu, που κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία "Πόλεις", στην κατηγορία "Φύση" πρώτη βρέθηκε η Tamara Blazquez Haik, ενώ στην κατηγορία "Πρόσωπα" ο Huaifeng Li. 

Όλοι οι νικητές του διαγωνισμού ταξιδιωτικής φωτογραφίας National Geographic 2019 Facebook Twitter
"Greenlandic Winter" (1η θέση στην κατηγορία "Cities")/ Φώτο: Weimin Chu/National Geographic
Όλοι οι νικητές του διαγωνισμού ταξιδιωτικής φωτογραφίας National Geographic 2019 Facebook Twitter
"In The Age of Aviation" (2η θέση στην κατηγορία "Cities")/ Φώτο: Jassen Todorov/National Geographic
Όλοι οι νικητές του διαγωνισμού ταξιδιωτικής φωτογραφίας National Geographic 2019 Facebook Twitter
"Streets of Dhaka" (3η θέση στην κατηγορία "Cities")/ Φώτο: Sandipani Chattopadhyay/National Geographic
Όλοι οι νικητές του διαγωνισμού ταξιδιωτικής φωτογραφίας National Geographic 2019 Facebook Twitter
"Tender Eyes" (1η θέση στην κατηγορία "Nature")/ Φώτο: Tamara Blazquez Haik/National Geographic
Όλοι οι νικητές του διαγωνισμού ταξιδιωτικής φωτογραφίας National Geographic 2019 Facebook Twitter
"Dusky Dolphins" (3η θέση στην κατηγορία "Nature")/ Φώτο: Scott Portelli /National Geographic
Όλοι οι νικητές του διαγωνισμού ταξιδιωτικής φωτογραφίας National Geographic 2019 Facebook Twitter
"Showtime" (1η θέση στην κατηγορία "People")/ Φώτο: Huaifeng Li/National Geographic
Όλοι οι νικητές του διαγωνισμού ταξιδιωτικής φωτογραφίας National Geographic 2019 Facebook Twitter
"Daily Routine" (2η θέση στην κατηγορία "People")/ Φώτο: Yoshiki Fujiwara/National Geographic
Όλοι οι νικητές του διαγωνισμού ταξιδιωτικής φωτογραφίας National Geographic 2019 Facebook Twitter
"Horses" (3η θέση στην κατηγορία "People")/ Φώτο: Antonio Zamora /National Geographic
Όλοι οι νικητές του διαγωνισμού ταξιδιωτικής φωτογραφίας National Geographic 2019 Facebook Twitter
"Colorado River" (Η επιλογή του κοινού στην κατηγορία "Nature")/ Φώτο: Stas Bartnikas/National Geographic

 

Φωτογραφία
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τράβηξα τη φωτογραφία ενώ λιμοκτονούσα κι ο ίδιος»: Η ιστορία της εικόνας-σύμβολο του λιμού στη Γάζα

Φωτογραφία / «Τράβηξα τη φωτογραφία ενώ λιμοκτονούσα κι ο ίδιος»: Η ιστορία της εικόνας-σύμβολο του λιμού στη Γάζα

Ο φωτορεπόρτερ Αχμέντ αλ-Αρίνι περιγράφει τις συνθήκες που οδήγησαν στην φωτογραφία που έχει κάνει το γύρο του κόσμου ως σύμβολο της ανθρωπιστικής καταστροφής που μαστίζει τη Λωρίδα.
THE LIFO TEAM
Spyros Rennt: «Το nightlife είναι καταφύγιο για τους queer ανθρώπους»

Φωτογραφία / Spyros Rennt: «Το nightlife είναι καταφύγιο για τους queer ανθρώπους»

Ο Αθηναίος φωτογράφος που έχει καταγράψει την ξέφρενη –αλλά και τρυφερή– νυχτερινή ζωή του Βερολίνου μπορεί να άργησε να βρει τον δρόμο του, αλλά μέσα από τη φωτογραφία νιώθει ότι τελικά η διαδρομή του απέκτησε ένα νόημα.
M. HULOT
Μια έκθεση με φωτογραφίες του Α. Εμπειρίκου που δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ πριν 

Φωτογραφία / Φωτογραφίες του Ανδρέα Εμπειρίκου παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε μια νέα έκθεση

54 φωτογραφίες από το πολύτιμο αρχείο του θα παρουσιαστούν από την Eleftheria Tseliou Gallery, στον χώρο της Τοσίτσα 3, σε μια έκθεση που επιχειρεί να αναδείξει πως υπήρξε εξίσου σημαντικός ως φωτογράφος, όσο και ως ποιητής και ψυχαναλυτής.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Ένας μύθος λέει πως αν χάσεις κάτι στην Αθήνα, θα το βρεις στον Ελαιώνα»

Βιβλίο / «Ένας μύθος λέει πως αν χάσεις κάτι στην Αθήνα, θα το βρεις στον Ελαιώνα»

Στο νέο του βιβλίο, «Lost Things Found», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Hyper Hypo, ο εικαστικός φωτογράφος Αντώνης Θεοδωρίδης εξερευνά τον μαγικό κόσμο της υπαίθριας αγοράς του Ελαιώνα.
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
Το φωτογραφικό έργο της Ανιές Βαρντά σε μια νέα έκθεση/ Το Παρίσι της Ανιές Βαρντά έχει χιούμορ/ Η Ανιές Βαρντά εκτός από το σινεμά αγάπησε με πάθος και τη φωτογραφία/ Το ανορθόδοξο και διψασμένο για ζωή βλέμμα της Ανιές Βαρντά

Φωτογραφία / Η Ανιές Βαρντά εκτός από το σινεμά αγάπησε με πάθος και τη φωτογραφία

Μία νέα έκθεση στο Μουσείο Καρναβαλέ στο Παρίσι παρουσιάζει το ελάχιστα γνωστό φωτογραφικό έργο της σπουδαίας Γαλλίδας σκηνοθέτριας της Νουβέλ Βαγκ, αναδεικνύοντας τη λοξή και χιουμοριστική ματιά της στην πόλη του Παρισιού.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Οι γονείς μου κρατιούνται χέρι-χέρι μετά τον υποβοηθούμενο θάνατό τους

Φωτογραφία / Οι γονείς μου κρατιούνται χέρι-χέρι μετά τον υποβοηθούμενο θάνατό τους

«Η ζωή τους γινόταν όλο και πιο δύσκολη. Δεν ήθελαν να πάνε σε οίκο ευγηρίας και κανένας από τους δύο δεν ήθελε να ζήσει χωρίς τον άλλον. Έτσι έφυγαν από τη ζωή μαζί». Η πιο προσωπική φωτογραφία του Martin Roemers
THE LIFO TEAM
Αποτυπώνοντας την ολοκληρωτική χαρά του ποδοσφαίρου σε μια και μόνο στιγμή

Φωτογραφία / Αποτυπώνοντας την έκσταση του ποδοσφαίρου σε μερικά κλικ

Ο φωτογράφος André Coelho βρέθηκε στο στάδιο Nilton Santos στο Ρίο ντε Τζανέιρο, που ήταν γεμάτο με χιλιάδες οπαδούς της Μποταφόγκο που δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα από κοντά.
THE LIFO TEAM
Νίκος Οικονομόπουλος: «Οι μοδάτοι φωτογραφίζουν σήμερα με φιλμ· αλλά η ψηφιακή είναι μακράν ανώτερη φωτογραφία»

Νίκος Οικονομόπουλος / Νίκος Οικονομόπουλος: «Οι μοδάτοι φωτογραφίζουν σήμερα με φιλμ· αλλά η ψηφιακή είναι μακράν ανώτερη φωτογραφία»

Σε μια σπάνια συνέντευξή του, ο διεθνούς φήμης φωτογράφος του Magnum μιλά στον M. Hulot για την συναρπαστική φωτογραφική του ανέλιξη και τις σκέψεις του πάνω στα αιώνια διλήμματα της τέχνης του.
M. HULOT
Αγκαλιές και φιλιά στο τέλος του κόσμου. H τρυφερή μελαγχολία στις εικόνες του Spyros Rennt

Spyros Rennt / «Το κουίρ είναι το βάρος που σηκώνουμε απέναντι στην κοινωνία που δεν μας αγκαλιάζει»

Φίλοι, γνωστοί, άγνωστοι, εραστές: Στο τέταρτο φωτογραφικό του βιβλίο «Intertwined», ο Έλληνας καλλιτέχνης Spyros Rennt στρέφει το βλέμμα του προς μια πιο ήσυχη πλευρά της κουίρ επαφής.
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ