Φωτογράφος πρακτορείου της χρονιάς για το ΤΙΜΕ είναι ο Έλληνας Άγγελος Τζωρτζίνης

Φωτογράφος πρακτορείου της χρονιάς για το ΤΙΜΕ είναι ο Έλληνας Άγγελος Τζωρτζίνης Facebook Twitter
1
Φωτογράφος πρακτορείου της χρονιάς για το ΤΙΜΕ είναι ο Έλληνας Άγγελος Τζωρτζίνης Facebook Twitter
Ένα μικρό κορίτσι που μόλις έχει φτάσει με λέμβο στη Κω, δέχεται τη βοήθεια ενός εθελοντή που απομακρύνει το σωσίβιο - Κως, 13 Αυγούστου 2015 // Angelos Tzortzinis //AFP

O Άγγελος Τζωρτζίνης μόλις ανακηρύχθηκε wire photographer της χρονιάς από το ΤΙΜΕ κερδίζοντας τη σημαντική, παγκόσμια διάκριση σε μια χρονιά γεμάτη συγκλονιστικά γεγονότα που μέσα από τις φωτογραφίες του έκαναν το γύρο του πλανήτη.

To TIME, ξεχώρισε τον Έλληνα φωτογράφο για το συνολικό του έργο στην καταγραφή της ελληνικής οικονομικής και προσφυγικής κρίσης, χαρακτηρίζοντας την ματιά του πάνω στο θέμα εξαιρετική. Το περιοδικό αναφέρει μάλιστα πως η φετινή επιλογή ήταν αρκετά δύσκολη καθώς υπήρχαν λαμπρές δουλειές συναδέλφων του από τα πρακτορεία Agence France-Presse, Associated Press και Reuters.

"Στο τέλος όμως, ήταν η εξαιρετική δουλειά του 27χρονου Άγγελου Τζωρτζίνη για το Agence France-Presse που ξεχώρισε" γράφει το ΤΙΜΕ και σημειώνει πως ο φακός τους κατέγραψε με μοναδικό τρόπο την αντίδραση της χώρας του σε δύο πρωτοφανείς κρίσεις.

Φωτογράφος πρακτορείου της χρονιάς για το ΤΙΜΕ είναι ο Έλληνας Άγγελος Τζωρτζίνης Facebook Twitter

 

Ο Αγγελος που γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1984 στο Αιγάλεω, λέει πως με τις φωτογραφίες του δεν ενδιαφέρεται να προωθήσει τον εαυτό του, αλλά δείχνοντας στους άλλους τις εικόνες του να γίνεται κατανοητή η σημασία τους και πως προτιμά να φωτογραφίζει ζητήματα που επηρεάζουν και τη δική του καθημερινότητα και τον προβληματίζουν. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ανεξάρτητος φωτοειδησεογράφος. Συνεργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης με το Γαλλικό Πρακτορείο από το 2007 και συχνά με τους New York Times από το 2010. Έχει καλύψει την επικαιρότητα σε πολλές περιοχές της Μέσης Ανατολής αλλά και στην Ουκρανία. Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Time, το περιοδικό Newsweek και την εφημερίδα New York Times.

Η συνεργασία του με το Agence France-Presse ξεκίνησε το 2007 και τα τελευταία έξι χρόνια έχει στρέψει το φάκο του κυρίως στην καταγραφή της οικονομικής κρίσης "Δεν είμαι απλά ένας επισκέπτης. Ζω μέσα στο πρόβλημα και να το νιώθω καθημερινά. Είμαι πραγματικά ενοχλημένος από αυτό, γι 'αυτό προσπαθώ να βρω απαντήσεις στις ερωτήσεις που έχω μέσα από τις φωτογραφίες μου."

 

Οι φετινές του φωτογραφίες από τη Λέσβο και τη Κω φιγουράρουν σήμερα για ακόμη μια φορά στο ΤΙΜΕ "Στόχος μου δεν είναι να είμαι ένας ακόμη μάρτυρας σε αυτή την κατάσταση" λέει και εξηγεί " Προσπαθούμε να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση και να δείχνουν όσα συνήθως οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν. Θέλω να κάνω εικόνες που θέτουν ερωτήματα σχετικά με το μέλλον αυτών των ανθρώπων"

 

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κόσμος μας μέσα απο τα βραβεία του World Press Photo 2024

Φωτογραφία / Ο κόσμος μας μέσα από 28 βραβευμένες φωτογραφίες του World Press Photo 2024

Αντιπροσωπεύοντας τις πιο προβεβλημένες αλλά και παραγνωρισμένες ιστορίες, τα βραβευμένα έργα στρέφουν το βλέμμα σε μερικά από τα πιο σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα.
THE LIFO TEAM
Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Φωτογραφία / Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο, λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Χάρη στην αυτοπεποίθηση και το θάρρος του, δημιούργησε κάποιες από τις πιο εμβληματικές εικόνες πολέμου του 20ού αιώνα αλλά και σουρεαλιστικές, πνευματώδεις φωτογραφίες δρόμου. Είναι περισσότερο γνωστός για τη ζεστή και ανθρώπινη αποτύπωση της καθημερινής Βρετανίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πηνελόπη Γερασίμου

Οι Αθηναίοι / Πηνελόπη Γερασίμου: «Βαρεθήκαμε στα υπόγεια, η διασκέδαση πρέπει να στραφεί προς το φως»

Η μουσική είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη δουλειά της, τα τελευταία χρόνια καταγράφει με τον φακό της μερικά από τα πιο σημαντικά events της Aθήνας. Η φωτογράφος που γνωρίζει καλά πώς κινείται η νύχτα της πόλης ξέρει πως πια παίζουν και πάρτι στα οποία δεν «χωράει», γιατί εκείνοι που τα διοργανώνουν δεν θέλουν να τα μάθει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

1 σχόλια