Πέθανε σε ηλικία 67 ετών, ο Neil Peart, ντράμερ και στιχουργός των Rush, της μπάντας που επί τέσσερις δεκαετίες καθόρισε τον ήχο του progressive rock. 

 

«Με μεγάλη θλίψη και ραγισμένες καρδιές μοιραζόμαστε τα νέα πως ο φίλος μας, αδερφός και συνοδοιπόρος για περισσότερα από 45 χρόνια, Neil έχασε την Τρίτη τη γενναία μάχη με τον καρκίνο» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των Rush. Ο Neil Peart είχε διαγνωστεί πριν από τρία χρόνια με καρκίνο του εγκεφάλου. Ο Peart, δεξιοτέχνης ντράμερ με μοναδικές συνθετικές και στιχουργικές ικανότητες υπήρξε ένας από τους πιο σπουδαίους μουσικούς στην ιστορία του rock. 

 

 

Ξεκίνησε να παίζει ντραμς σε ηλικία 13 ετών και το 1974, στα 22 του, έγινε μέλος των Rush. Σύντομα έγινε ο βασικός στιχουργός του σχήματος και συνέθεσε μερικά από τα πιο επικά τους τραγούδια. Οι Rush, που διαλύθηκαν επίσημα το 2018 τρία χρόνια μετά την αποχώρηση του Peart, κυκλοφόρησαν 19 δίσκους ενώ έχουν πουλήσει περισσότερους από 40 εκατ. δίσκους παγκοσμίως και βρίσκονται στην τρίτη θέση, μετά τους Beatles και τους Rolling Stones, στις μπάντες με τους περισσότερους συνεχόμενους χρυσούς ή πλατινένιους δίσκους.

 

 

 

Ο ίδιος ο Peart είχε δηλώσει πριν από μερικά χρόνια ότι ακόμη και σε μεγάλη ηλικία συνέχιζε να κάνει μαθήματα ντραμς, εκτιμώντας ότι έχει ευθύνη να συνεχίσει να βελτιώνεται. Ήταν συγγραφέας επτά λογοτεχνικών βιβλίων.