Πέθανε ο Γρηγόρης Φαληρέας, μουσικός παραγωγός και συνιδιοκτήτης του θρυλικού δισκοπωλείου Pop Eleven στο Κολωνάκι.

 

Ο Γρηγόρης Φαληρέας μαζί με τον αδερφό του Τάσο, ήταν οι ιδιοκτήτες του καταστήματος δίσκων Pop Eleven. Με την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία «Αφοί Φαληρέα» είχε κάνει 200 παραγωγές δίσκων, ενώ είχε συνεργαστεί με όλες σχεδόν τις μεγάλες ελληνικές δισκογραφικές εταιρείες όπως LYRA, BMG, MBI, HXOS, Ραδιόφωνο 902 και Mastering Ηχολήπτης.

 

Τον θάνατο του Γρηγόρη Φαληρέα έκανε γνωστό μέσω ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η καλλιτέχνις Κρίστη Στασινοπούλου.

 

«Αναπαύσου σε ειρήνη Γρηγόρη», έγραψε η καλλιτέχνιδα. «Τι να πρώτο-γράψω για σένα... Για τη πολύχρονη φιλία μας και τα οικογενειακά γλέντια που οργάνωνες στου Γκύζη, για το υπόγειο Pop 11 που με μεγάλωσε και διαμόρφωσε τα μουσικά μου γούστα ήδη από την εποχή της χούντας και της μεταπολίτευσης, για την εταιρία Αδελφών Φαληρέα που έβγαλε τον πρώτο μου δίσκο, για τον αδελφό σου τον Τάσο, για τους γιούς σου, με τους οποίους ακολουθούμε πια παρόμοιους δρόμους, για τις μουσικές εκδόσεις στις οποίες ακόμα ανατρέχω και ακούω», πρόσθεσε. 

 

Πέθανε ο Γρηγόρης Φαληρέας, ιδιοκτήτης του δισκοπωλείου Pop Eleven και πατέρας των Imam Baildi
Τα αδέρφια Φαληρέα έξω από το Pop 11

 

«Είναι καιρός τώρα που κάθε τόσο μου 'ρχεται να γράψω περί όλων αυτών, τόμους ολόκληρους ιστοριών... αλλά είναι και που δεν συμπαθώ την παρελθοντολογία. Μας έβαλες όμως όλους σε αυτό το blue mood σήμερα, με το που μάθαμε ότι μας την έκανες... Αναπαύσου σε ειρήνη Γρηγόρη», κατέληξε η ανάρητησή της. 

 

 

Ο Γρηγόρης Φαληρέας ήταν πατέρας του Ορέστη και του Λύσανδρου, δημιουργών του συγκροτήματος των Imam Baildi. Η κηδεία του Γρηγόρη Φαληρέα θα γίνει την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 11:00 στο Α' Νεκροταφείο. Αντί στεφάνων η οικογένειά του επιθυμεί τη διάθεση χρημάτων στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός. 

 

Εις μνήμη του Γρηγόρη Φαληρέα, η οικογένεια του παρακαλεί, αντί στεφάνου, όποιος επιθυμεί να δωρίσει στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός. Τα χρήματα θα διατεθούν για κοινωφελείς σκοπούς. Πληροφορίες στο 216 - 8090840.