Πέθανε σε ηλικία 70 ετών η Ιταλίδα ηθοποιός, σεναριογράφος, πρωταγωνίστρια και σύντροφος επί χρόνια του Dario Argento, Daria Nicolodi.

 

H Nicolodi, που είχε υποδυθεί τη δαιμόνια δημοσιογράφο Gianna Brezzi στο κλασικό splatter του Argento «Deep Red» Profondo Rosso ο πρωτότυπος τίτλος, αποτέλεσε μία λατρεμένη φiγούρα για τους οπαδούς του είδους.

 

Η αιτία του θανάτου της, που ανακοινώθηκε από την κόρη τους, Asia, παραμένει άγνωστη.

 

Γεννημένη στη Φλωρεντία τον Ιούνιο του 1950, η Nicolodi έκανε το ντεμπούτο της στο «Many Wars Ago» (Uomini Contro), με την υπογραφή του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα, Francesco Rosi.

 

Το 1974 γνώρισε τον Dario Argento, με τον οποίο είχε μακροχρόνια σχέση. Έγινε η μούσα του εντός και εκτός οθόνης.

 

Το 1975, η Nicolodi γέννησε την κόρη τους, Asia.

 

Μετά την κυκλοφορία του «Deep Red» το 1975, συνέχισε να παίζει σε ταινίες του Dario Argento, με πρωταγωνιστικό ρόλο σε εμβληματικές παραγωγές του Ιταλού σκηνοθέτη, όπως τα «Inferno» (1980), «Tenebre» (1982), «Phenomena» (1984) και «Opera» (1987).

 

Θεωρείται ότι εκείνη συνέλαβε την αρχική ιδέα για το «Suspiria» του Argento. Ο Dario Argento και η Nicolodi χώρισαν το 1985.

 

Εκτός από τη συνεργασία της με τον Argento, η Nicolodi εμφανίστηκε στην ταινία του έτερου Ιταλού μαέστρου του τρόμου, Mario Bava, στο  «Shock» (1977).

 

Το 2007, συνεργάστηκε με τον Dario και την Asia στο «Mother of Tears» ενώ με την κόρη της συνεργάστηκα και στο «Viola Bacia Tutti» του Giovanni Veronesi και στο «Scarlett Diva», το οποίο σκηνοθέτησε η Asia.

 

Η κόρη της την αποχαιρέτησε με ένα τρυφερό μήνυμα στο Instagram.

 

«Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπημένη μου μητέρα. Τώρα μπορείς να πετάξεις με το μεγάλο σου πνεύμα και δεν θα χρειαστεί να υποφέρεις πια.

 

»Θα προσπαθήσω να συνεχίσω (τη ζωή μου) για τα αγαπημένα σου εγγόνια και ειδικά για εσένα που δεν θα ήθελες ποτέ να με δεις τόσο στενοχωρημένη.

 

»Αν και χωρίς εσένα, μου λείπει το έδαφος κάτω από τα πόδια μου, και νιώθω ότι έχω χάσει το μοναδικό αληθινό σημείο αναφοράς μου. Είμαι κοντά σε όλους εκείνους που σε γνώρισαν και σε αγάπησαν. Θα είμαι πάντα η Aria σου σου, η Daria».