Η ιδέα ήταν του εκδότη των Quirk Books, Jason Rekulak : να συνδυάσει ένα κλασικό μυθιστόρημα με νίντζα και πειρατές. Δεν ήξερε τι σήμαινε αυτό ακόμα κι όταν σκέφτηκε τον τελικό τίτλο, “Pride and prejudice and zombies”. Απευθύνθηκε σ'έναν συγγραφέα, τον Seth Grahame-Smith ο οποίος σκέφτηκε ότι ήταν η καλύτερη ιδέα που άκουσε στη ζωή του.

 

Το βιβλίο βρίσκεται στο περιββάλον της Jane Austen, με τους ίδιους χαρακτήρες. Η Lizzie ζει με τους γονείς της και τις αδερφές της και μαθαίνει πολεμικές τέχνες. Η μητέρα της προσπαθεί να βρει γαμπρούς για τα κορίτσια ενώ παράλληλα κύματα ζόμπι έχουν σαρώσει την αγγλική επαρχία. Ο κύριος Darcy έρχεται να μείνει στο χωριό και η αντιπάθεια μεταξύ των κεντρικών ηρώων φουντώνει και όσο οι προκαταλήψεις τους εμποδίζουν να γνωριστούν καλύτερα, πρέπει να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις των απέθαντων.

 

Το βιβλίο έγινε αμέσως best seller και θα ακολουθήσουν συνέχειες. Η Miss Bennet απέκτησε facebook, o Mr Darcy έχει Twitter και όποιος τους παρακολουθεί θα ζήσει live την εξέλιξη που θα οδηγήσει στο επόμενο βιβλίο. Το τελευταίο νέο είναι ότι η Natalie Portman θα το κάνει και ταινία με την ίδια ως πρωταγωνίστρια. Καιρός ήταν να εξαφανιστούν οι στραφταλιστοί βρυκόλακες, ώρα για ζόμπι και απογευματινό τσάι.