Οι υποψηφιότητες για τα 92α βραβεία Όσκαρ, θα ανακοινωθούν σήμερα Δευτέρα, εν αναμονή της τελετής σε λιγότερο από ένα μήνα, στις 9 Φεβρουαρίου.  

 

Οι φετινές υποψηφιότητες για Όσκαρ θα ανακοινωθούν το μεσημέρι, με τις προβλέψεις να θέλουν τα «Once Upon A Time In Hollywood» και το «The Irishman» να συγκεντρώνουν τις περισσότερες. Μεγάλο φαβορί θεωρείται και το «Joker» καθώς φέρνει στην τελική κούρσα τον Χοακίν Φίνιξ ο οποίος θεωρείται βέβαιο πως θα κρατήσει το χρυσό αγαλματίδιο  για Α' Ανδρικού Ρόλο

 

Ο «Ιρλανδός» του Μάρτιν Σκορσέζε, το «1917» του Σαμ Μέντες, το «Κάποτε στο...Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο και τα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν Χο, είναι σύμφωνα με προγνωστικά, φιλμ που αναμένεται να βρεθούν υποψήφιες στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας. Oι προβλέψεις είναι πολλές και διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους, αλλά η σημερινή διαδικασία θα προκαλέσει όπως κάθε χρόνο και άλλες συζητήσεις για τον θεσμό.

 

Πολλοί αναμένουν να δουν αν μια γυναίκα θα πετύχει φέτος μια υποψηφιότητα για το Όσκαρ σκηνοθεσίας και συγκεκριμένα η Γκρέτα Γκέργουικ με το «Little Women» που θα πρέπει να βρει τη θέση της ανάμεσα σε μεγαθήρια όπως ο Σκορσέζε και ο Σαμ Μέντες. Αν και φέτος όμως δεν υπάρξει γυναικείο όνομα στις υποψηφιότητες για σκηνοθεσία, οι αντιδράσεις θεωρούνται αναμενόμενες. Ένα άλλο ζήτημα είναι τα #OscarsSoWhite και σήμερα οι υποψηφιότητες θα δείξουν αν φέτος στη σκηνή θα υπάρξουν αρκετοί σταρ και δημιουργοί που θα δείξουν πως η Ακαδημία κρατά τις ισορροπίες.

 

Η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για το Όσκαρ 2020 για όλες τις 24 κατηγορίες θα πραγματοποιηθεί σε  ζωντανή σύνδεση με τις ανακοινώσεις να κάνουν ο ηθοποιός και παραγωγός John Cho και η ηθοποιός Issa Rae.