Απόψε στην Πειραιώς 260, στο χώρο Η, οι θεατές θα πρέπει να οπλιστούν με θάρρος, γιατί η ομάδα La Fura dels Baus σκοπεύει να τους κρατήσει όμηρους.

Τη συνταρακτική τρομοκρατική επίθεση στο θέατρο Ντουμπρόβκα της Μόσχας, τον Οκτώβριο του 2000, αναπαριστά η θεατρική ομάδα απ' την Καταλονία και μέσα σ' αυτό το πλαίσιο στήνει την παράσταση του «Μπορίς Γκοντουνόφ» του Αλεξάντερ Πούσκιν.

Στη συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στη LifO o Άλεξ Όλλε, ο σκηνοθέτης των La Fura dels Baus, μιλώντας για την παράσταση, περιγράφει τη σύλληψή της:

«Ο "Μπορίς Γκοντουνόφ" διερευνά κυρίως την αντανάκλαση της τρομοκρατίας έχοντας ως βάση τη δραματουργία και τη δουλειά των ηθοποιών. Είναι θεατρικό έργο και δεν στοχεύει στον υπερρεαλισμό. Η παράσταση δουλεύει με όλα τα φαντάσματα που κουβαλά ο καθένας πάνω σε αυτό το θέμα. Αυτό γίνεται μέσα από τη μνήμη που έχουν όλοι οι θεατές από τα media. Τα συναισθήματα εμφανίζονται αφού οι ηθοποιοί έχουν κάνει έξοχη δουλειά κάνοντας τους θεατές να πιστεύουν ότι είναι στην πραγματικότητα όμηροι μέσα στο θέατρο. Από αυτήν τη στιγμή, κάθε θεατής βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.

Δεν επιλέξαμε τυχαία τον "Μπορίς Γκοντουνόφ". Είναι ένα κείμενο το οποίο μιλάει για τη δύναμη, τη διαφθορά και την επίθεση στην εξουσία από έναν άντρα που προσποιείται ότι είναι νόμιμος κληρονόμος στο θρόνο της Ρωσίας».

Η παράσταση είναι στα ισπανικά με ελληνικούς υπέρτιτλους, περιέχει σκηνές βίας και σε καμία περίπτωση δεν απευθύνεται σε παιδιά, προειδοποιεί το Φεστιβάλ.