Ο κορωνοϊός πλήττει τη Σκάλα του Μιλάνου, όπου 18 ερμηνευτές και 9 μουσικοί έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

 

Όλα τα μέλη της χορωδίας μπήκαν σε καραντίνα, όπως και τα μέλη της ορχήστρας που παίζουν πνευστά όργανα. Στο μεταξύ, αναμένονται τα αποτελέσματα από τα τεστ κορωνοϊού στα οποία υποβλήθηκαν άλλα μέλη του προσωπικού.

 

«Όλες οι πρόβες ανεστάλησαν», δήλωσε ο Πάολο Πουγκλίσι, εκπρόσωπος του συνδικάτου στη Σκάλα του Μιλάνου, που άνοιξε τον περασμένο Ιούλιο, έπειτα από τέσσερις μήνες που έμεινε κλειστή κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος του κορωνοϊού στην Ιταλία.

 

Όμως, αυτή την εβδομάδα σταμάτησαν ξανά οι παραστάσεις, έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο όλων των θεάτρων και των κινηματογράφων στην Ιταλία, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

 

Η απόφαση αυτή ισχύει έως τις 24 Νοεμβρίου και ο Πουγκλίσι δήλωσε πως μουσικοί και ερμηνευτές ελπίζουν πως η Σκάλα του Μιλάνου θα είναι σε θέση να κάνει την παράσταση με την οποία παραδοσιακά εγκαινιάζεται η νέα σεζόν, στις 7 Δεκεμβρίου.

 

Το Μιλάνο και η περιφέρεια της Λομβαρδίας έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό. Την Τετάρτη σε αυτή την περιοχή καταγράφηκαν 7.558 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Συνολικά, σε όλη την Ιταλία ο τελευταίος ημερήσιος απολογισμός ήταν 24.991 κρούσματα, ενώ 205 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων της χώρας νοσηλεύονται 1.536 ασθενείς.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters