Ο Ίαν ΜακΚέλεν σκοπεύει να γιορτάσει τα 80 του με μια 80ημερη σόλο τουρνέ σε σε μερικά από τα πιο ιστορικά θέατρα της Βρετανίας αλλά και σε ερασιτεχνικές σκηνές, σε δραματικές σχολές, σε πολιτιστικά κέντρα και σε θεατρικές παμπ - χώρους που συνδέονται με την πορεία του.

 

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο ίσως αυτής της περιοδείας  είναι ότι ο μεγάλος ηθοποιός θα ενθαρρύνει μέλη του κοινού να ανέβουν στη σκηνή, να υποδυθούν και να ερμηνεύσουν μαζί του.«Το σόου θα ξεκινά με τον Γκάνταλφ και θα τελειώνει με την πρόσκληση συμμετοχής του κοινού στα επί σκηνής δρώμενα» είπε ο ίδιος ανακοινώνοντας την περιοδεία. «Ενδιάμεσα θα έχει μπόλικη ηθοποιία και πολλά ανέκδοτα».

 

Ο Ίαν ΜακΚέλεν γιορτάζει τα 80 του με μια 80ημερη σόλο τουρνέ στα παλιά του λημέρια
Λονδίνο, 1984: Κοριολανός στο Εθνικό Θέατρο.

 

Την ημέρα των γενεθλίων του, στις 25 Μαΐου, θα γιορτάσει με μια παράσταση στο Μπόλτον, όπου μεγάλωσε και ανακάλυψε «εκεί, στα τρία επαγγελματικά του θέατρα, ένα πάθος για την τέχνη της υποκριτικής, που δεν έσβησε ποτέ».

Αργότερα, θα επισκεφτεί ξανά το θέατρο Duke of York's στο Λονδίνο, όπου έκανε τα ντεμπούτο του στη σκηνή της πρωτεύουσας το 1964 και πρόσφατα επέστρεψε για να υποδυθεί τον «Βασιλιά Ληρ».

 

Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί στο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου, στην αχανή σκηνή που έχει πάρει το όνομα του Λόρενς Ολίβιε, στην ίδια σκηνή που είχε διαπρέψει πριν από 35 σχεδόν χρόνια ως Κοριολάνος.

 

Με στοιχεία από την The Guardian