Τι είναι το Secret Sound Festival;

Τι είναι το Secret Sound Festival; Facebook Twitter
0

 

Τι είναι το Secret Sound Festival; Facebook Twitter
Γιώργος Κοτρόζος: "Το Secret Sound Festival είναι μια ιδέα που δουλεύεται αρκετά χρόνια στο μυαλό μου. Οι λόγοι για τους οποίους θέλησα να διοργανώσουμε αυτό το φεστιβάλ είναι δύο. Είμαι λάτρης αυτού του είδους μουσικής και θεωρώ ότι οι δημιουργίες των Ελλήνων παραγωγών και μουσικών αυτής της σκηνής, είναι ισάξιες αν όχι καλύτερες, των καλλιτεχνών του εξωτερικού."

Πείτε μας δυο λόγια για την πορεία της Cult productions μέχρι σήμερα.

 

H Cult Productions είναι μια εταιρία που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη και πιστεύουν στο δυναμικό της εγχώριας καλλιτεχνικής δραστηριότητας. Είναι μια νεοσύστατη εταιρία, ιδρύθηκε περίπου πριν ένα χρόνο. Στόχος της είναι η παροχή καλλιτεχνικού και τεχνικού management καθώς και η προώθησή Ελλήνων καλλιτεχνών σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του εξωτερικου. Το περσινό live στο Platanenhof ήταν το πρώτο event που αποτέλεσε την αφορμή για να γεννηθεί η ιδέα του Secret Sound Festival. Η Cult Productions "κρατάει" σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα μιας παρέας που αποτελείται κυρίως από τους Κώστα Τερζή, Μαριλένα Κάκκου, Σταυρούλα Βασιλείου και εμένα. 

Είναι εύκολο στην σημερινή Ελλάδα της κρίσης να δημιουργήσει κάποιος μια καινούρια εταιρία διοργάνωσης μουσικών events; Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε στο ξεκίνημα της εταιρείας;

Γενικά στην Ελλάδα είναι δύσκολο να "στήσεις" και να κρατήσεις μια εταιρία, πόσω μάλλον όταν αυτή επικεντρώνεται στην Τέχνη, που για πολλούς δεν αποτελεί προτεραιότητα! Τα προβλήματα ήταν και είναι πολλά, παρόλα αυτά θεωρώ πως ακόμα και σε περιόδους κρίσης, δεν πρέπει να παραιτείσαι. Ειδικά όταν έχεις πιστέψει σε μία ιδέα που οφείλεις να την υπηρετήσεις δουλεύοντας για αυτή, ασχέτως συνθηκών. 

Το διήμερο Secret Sound Festival ξεκινάει την ερχόμενη Παρασκευή στην Κύμη με ένα line up που περιλαμβάνει ονόματα από το νέο ήχο της σημερινής Ελλάδας. Από Cayetano μέχρι Ρόδες και από Blend Mishkin μέχρι Kill Emil.  Έχει βασιστεί η ιδέα σας ή έχει επηρεαστεί από κάποιο φεστιβάλ του εξωτερικού;

Το Secret Sound Festival είναι μια ιδέα που δουλεύεται αρκετά χρόνια στο μυαλό μου. Οι λόγοι για τους οποίους θέλησα να διοργανώσουμε αυτό το φεστιβάλ είναι δύο. Είμαι λάτρης αυτού του είδους μουσικής και θεωρώ ότι οι δημιουργίες των Ελλήνων παραγωγών και μουσικών αυτής της σκηνής, είναι ισάξιες αν όχι καλύτερες, των καλλιτεχνών του εξωτερικού. Η ιδέα λοιπόν προέκυψε από την δική μου -τουλάχιστον- ανάγκη για συγκέντρωση όλων αυτών σε ένα μουσικό φεστιβάλ. To Platanenhof, ο χώρος διεξαγωγής του πρώτου Secret Sound Festival, συνετέλεσε σημαντικά στο να παρθεί η απόφαση αυτή. Είναι ένας μαγευτικός τόπος που ενδείκνυται για ένα τέτοιο γεγονός.

Τι είναι το Secret Sound Festival; Facebook Twitter
Το σημείο διεξαγωγής του φεστιβάλ είναι ένας ιδιωτικός χώρος ο οποίος κατοικείται εδώ και 20 περίπου χρόνια από μια οικογένεια Γερμανών. Είναι αξιοθαύμαστο με πόσο μεράκι και αγάπη φροντίζουν οι άνθρωποι αυτοί τη φύση και τα ζώα. Όχι μόνο δεν έχουν παρέμβει στο φυσικό τοπίο, αλλά αντίθετα το έχουν ενισχύσει εκτρέφοντας άλογα, κάτι που δίνει μια επιπλέον ευχάριστη "νότα" στο ήδη όμορφο σκηνικό.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα ελληνικά φεστιβάλ που το lineup τους δεν βασίζεται στο μουσικό ύφος των καλλιτεχνών αλλά στην λογική «να βάλω και αυτόν γιατί θα μου φέρει κόσμο και ας τραγουδάει ό,τι θέλει»;

Για κάποιον που ξέρει τι ζητάει, υπάρχει πάντα ένας προβληματισμός όταν βρίσκεται σε ένα φεστιβάλ χωρίς συνοχή στο line up του. Σε πολλές περιπτώσεις η ποικιλία σε αυτά λειτουργεί "θετικά" αφού καλύπτει περισσότερες μουσικές προτιμήσεις. Προφανώς για να συμβαίνει αυτό, ενισχύει τη δυναμική τους, αλλά δυστυχώς αρκετές φορές τα κάνει να υστερούν σε χαρακτήρα. Πιστεύω πως πρέπει να υπάρχουν θεματικά φεστιβάλ, με συγκεκριμένο ύφος και συνοχή. 

Ποιο είναι το αγαπημένο σας φεστιβάλ από όσα έχετε παρακολουθήσει μέχρι σήμερα ως θεατής και τι θυμάστε από αυτό;

Προτιμώ να ξεχωρίσω δύο ελληνικές παραγωγές. Τα πρώτα Kosmos 93,6 Festival που είχαν πολύ ενδιαφέρον line up και σωστή οργάνωση, καθώς και το Rockwave Festival του 2008 όπου θυμάμαι πολύ έντονα την συναυλία του Manu Chao. Είχε καταφέρει τότε να δημιουργήσει ένα μοναδικό κλίμα στο Terra Vibe.

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας μουσικοί από την νέα ελληνική σκηνή του σήμερα;

 

Στην Ελλάδα, όπως προανέφερα, έχουμε πολλούς αξιόλογους μουσικούς και παραγωγούς. Αυτό άλλωστε είναι και ένα από τα κίνητρα ίδρυσης αυτής της εταιρίας. Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω και να αναφέρω κάποιους συγκεκριμένα, αλλά σίγουρα η επιλογή του line up του φετινού Secret Sound Festival, είναι ενδεικτικό του γούστου μου.

 

Τι είναι το Secret Sound Festival; Facebook Twitter
Φιλοδοξούμε να καθιερώσουμε το Secret Sound Festival και να δημιουργήσουμε ένα νέο μουσικό θεσμό με χαρακτήρα, που θα εναρμονίζεται πάντα με το φυσικό τοπίο της εκάστοτε περιοχής

Μπορεί ένα φεστιβάλ όπως το Secret Sound που γίνεται μέσα στην φύση, να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον;

Το σημείο διεξαγωγής του φεστιβάλ είναι ένας ιδιωτικός χώρος ο οποίος κατοικείται εδώ και 20 περίπου χρόνια από μια οικογένεια Γερμανών. Είναι αξιοθαύμαστο με πόσο μεράκι και αγάπη φροντίζουν οι άνθρωποι αυτοί τη φύση και τα ζώα. Όχι μόνο δεν έχουν παρέμβει στο φυσικό τοπίο, αλλά αντίθετα το έχουν ενισχύσει εκτρέφοντας άλογα, κάτι που δίνει μια επιπλέον ευχάριστη "νότα" στο ήδη όμορφο σκηνικό. Αν αυτή η στάση ζωής απέναντι στην φύση, αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, τότε ναι μπορεί να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου. Είναι ευκαιρία λοιπόν για όσους παρευρεθούν εκεί να συνυπάρξουν με αυτή, ακούγοντας μουσική και διασκεδάζοντας.

 «Aν θες να δεις τι πραγματικά είναι ένα φεστιβάλ πρέπει να πας στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα δεν έχουμε κάτι τέτοιο» λένε πολλοί. Ποια είναι η γνώμη σας για αυτή την άποψη;

 

Για αρκετές περιπτώσεις ισχύει, από την άλλη όμως θεωρώ πως και στην χώρα μας γίνονται πολλά αξιόλογα πράγματα. Ένα παράδειγμα είναι το Reworks Festival, που θεωρείται τα τελευταία πέντε χρόνια ένα από τα δέκα καλύτερα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής που διεξάγονται τον μήνα Σεπτέμβριο παγκοσμίως.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος που έχει πετύχει η Cult productions μέχρι σήμερα και τι να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον;

 

Όπως ανέφερα και νωρίτερα η Cult Productions είναι μια νεοσύστατη εταιρία με ένα μόλις χρόνο λειτουργίας. Έχει τεθεί λοιπόν ένας βασικός στόχος και αυτός δεν είναι άλλος από την προβολή και την προώθηση της ελληνικής τέχνης έξω από τα σύνορα της χώρας μας. Έχουμε δουλέψει πολύ για να δημιουργήσουμε μια βάση δεδομένων με πολιτιστικούς θεσμούς ανά τον κόσμο και έχουμε στήσει έναν μηχανισμό που θα βοηθήσει στην επίτευξη του παραπάνω στόχου. Επίσης φιλοδοξούμε να καθιερώσουμε το Secret Sound Festival και να δημιουργήσουμε ένα νέο μουσικό θεσμό με χαρακτήρα, που θα εναρμονίζεται πάντα με το φυσικό τοπίο της εκάστοτε περιοχής.


Τι είναι το Secret Sound Festival; Facebook Twitter

________________

Το Secret Sound Festival θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Ιουλίου στο Platanenhof στην Κύμη της Εύβοιας. Περισσότερα για την Cult productions εδώ

Μουσική
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι το «Fossora» το καλύτερο άλμπουμ της Bjork εδώ και πολλά χρόνια

Μουσική / «Fossora»: Το καλύτερο άλμπουμ της Björk εδώ και πολλά χρόνια

Στην πολύ δυναμική επιστροφή της παρουσιάζεται αρκετά αλλαγμένη, γειωμένη, ορφανή από μητέρα και με όλα τα παιδιά της να έχουν εγκαταλείψει την εστία του σπιτιού για να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο.
M. HULOT
Οι Blackpink και η απρόσμενη εξέλιξη των γυναικείων k-pop γκρουπ  

Μουσική / Οι Blackpink και άλλα γυναικεία k-pop γκρουπ που αξίζει να τσεκάρεις

Το είδος φαίνεται να προχωράει μπροστά μετά την επιτυχία των Blackpink σε διεθνές επίπεδο αλλά και με την εμφάνιση καινούργιων γκρουπ που αγκαλιάζουν έναν πιο βατό και άμεσο για το δυτικό κοινό ήχο.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ