Αυτές είναι οι τελευταίες γνωστές φωτογραφίες που δείχνουν μαζί τον Τζον Λένον και τον Πολ ΜακάρτνεΪ. Τραβήχτηκαν την άνοιξη του 1974, έξι χρόνια πριν ο Λένον δολοφονηθεί στη Νέα Υόρκη. Οι δύο τους θα συναντηθούν τελευταία φορά στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο του 1976, αλλά δεν υπάρχουν φωτογραφίες από αυτή τη συνάντηση.

 

Η πρώτη φωτογραφία, πάνω, είναι του John και του Paul στην πισίνα του σπιτιού στη Σάντα Μόνικα το οποίο ανήκε στην RCA και το είχαν δανείσει στον Harry Nilsson ως μέρος του δισκογραφικού του συμβολαίου. Προηγουμένως ανήκε στον Peter Lawford και ήταν το σπίτι όπου ο JFK συναντούσε κρυφά τη Marilyn Monroe. 

 

Ο Nilsson είχε παραχωρήσει στον John το σπίτι, την εποχή που ζούσε μακριά από τη Νέα Υόρκη. Ο Keith Moon και ο Ringo Starr, πρόσφατα διαζευγμένοι και οι δύο, ζούσαν επίσης εκεί κατά την επίσκεψη του Paul και της Linda McCartney την άνοιξη του 1974.

 

Είναι η πρώτη φορά που ο Lennon και ο McCartney βλέπουν ο ένας τον άλλον μετά από αρκετά χρόνια και πλέον η πίκρα έχει ξεθωριάσει.

 

Η φωτογραφία τραβήχτηκε το πρωί που ο Paul κάνει την έκπληξη κι εμφανίζεται στο στούντιο στο Λος Άντζελες και παίζει μουσική με τον John, τον Stevie Wonder και πολλούς άλλους. Είναι η πρώτη φορά που ο Lennon και ο McCartney βλέπουν ο ένας τον άλλον μετά από αρκετά χρόνια και πλέον η πίκρα έχει ξεθωριάσει.

 

Ο Paul μόλις είχε λάβει την αμερικανική βίζα ύστερα από από αρκετά χρόνια άρνησης λόγω των παλαιότερων συλλήψεών του για κατοχή κάνναβης στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Οι τελευταίες γνωστές φωτογραφίες του Τζον Λένον με τον Πολ Μακάρτνεϊ

 

Η επόμενη φωτογραφία δείχνει τον Harry Nilsson με τον Paul και τον John (το κεφάλι που φαίνεται είναι της Linda). Ήταν τον ίδιο μήνα κατά τον οποίο ο John και ο Harry είχαν ένα διάσημο καβγά με τους μπράβους του club Troubadour. 

 

Tέλος, αυτή η ασπρόμαυρη φωτογραφία του John με τον Keith Moon και τον Paul και τη Linda τραβήχτηκε από τον Peter Butler. Αυτές οι 3 φωτογραφίες είναι οι μοναδικές φωτογραφίες από εκείνη τη μέρα. Ήταν ως επί το πλείστον Polaroid και δυστυχώς ξεθώριασαν στο πέρασμα του χρόνου. Προσέξτε πως σε αυτή τη φωτογραφία ο John κρατά μία από αυτές.

 

Οι τελευταίες γνωστές φωτογραφίες του Τζον Λένον με τον Πολ Μακάρτνεϊ

 

Οι τελευταίες γνωστές φωτογραφίες του Τζον Λένον με τον Πολ Μακάρτνεϊ
Άλλη μια φωτογραφία του Paul από τις μέρες στη Σάντα Μόνικα το 1974.

 

Οι τελευταίες γνωστές φωτογραφίες του Τζον Λένον με τον Πολ Μακάρτνεϊ
Ο Ringo Starr και Paul McCartney στη Σάντα Μόνικα, 1974.