Ο Sufjan Stevens και ο πατριός του Lowell Brams κυκλοφόρησαν διαδικτυακά το καινούριο τους new age άλμπουμ που έχει για τίτλο του την ελληνική λέξη Aporia. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το τίτλο άλλα 6 κομμάτια του άλμπουμ έχουν επίσης για τίτλο ελληνικές λέξεις (Ousia, Agathon, Misology, Palinodes, Ataraxia, Eudaimonia).

 

Το άλμπουμ ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 27 Μαρτίου όμως η «οικογενειακή μπάντα» αποφάσισε να επισπεύσει την ελεύθερη κυκλοφορία του ελπίζοντας να προλάβουν τα φυσικά άλμπουμ να φτάσουν στις αποθήκες των ψηφιακών δισκοπωλείων προτού η πανδημία αναγκάσει περισσότερους εμπόρους να διακόψουν τις εργασίες τους.


Ο Brams και ο Stevens παίζουν μαζί για χρόνια, ακόμη και πριν ιδρύσουν την Asthmatic Kitty Records το 1999. Η τελευταία τους συνεργασία ήταν για το πρότζεκτ Music for Insomnia, το 2008, ενώ το εξαιρετικό σόλο άλμπουμ του Sufjan Stevens Carrie & Lowell τιμούσε την μητέρα του, η οποία απεβίωσε. Το Aporia ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

 

Τα μισά από τα έσοδα των πωλήσεων του άλμπουμ θα πάνε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, όπως το No Kid Hungry και το Partners in Health, που δωρίζουν φαγητό σε αυτούς που το έχουν ανάγκη για το διάστημα που διανύουμε.


«Η λέξη aporia είναι ελληνικής προέλευσης, σημαίνει κυριολεκτικά «χωρίς πέρασμα» ή «η κατάσταση κατά την οποία κάποιος δεν μπορεί να δώσει απάντηση σε κάποιο ερώτημα που τον απασχολεί». Αυτή είναι μια καλή περιγραφή του πως αισθανόμαστε όλοι τώρα. Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Αυτό το άλμπουμ δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο αυτή τη στιγμή, όμως πιστεύουμε ότι η μουσική είναι ιερή και έχει τη δυνατότητα να φέρει την ομορφιά, τη σοφία, την αλήθεια και το φως στη ζωή μας σε δύσκολες στιγμές» σημείωσε σε ανακοίνωσή της η Asthmatic Kitty Records. «Ελπίζουμε μέσα από την ακρόαση του άλμπουμ να βρείτε το νόημα, την ελπίδα και το κουράγιο που χρειάζεστε».

 

Το νέο άλμπουμ «Aporia» του Sufjan Stevens κυκλοφόρησε από σήμερα με ελεύθερη πρόσβαση και λειτουργεί σαν βάλσαμο στην καραντίνα
Ο Sufjan Stevens με τον πατριό του Lowell Brams.

 

Οι ταινίες Blade Runner, H Διάδοχη, Κάτω από το δέρμα και ο Τελευταίος Πειρασμός έχουν αποτελέσει όλες σημεία έμπνευσης για αυτό το άλμπουμ. Οπότε μην περιμένετε να ακούσετε κάτι στο χαλαρό φολκ ύφος του Illinois ή να νιώσετε την συναισθηματική κάθαρση που εμπεριείχαν τα κομμάτια του Stenens στην ταινία Να με φωνάζεις με τ' όνομά σου.


Τα μισά από τα έσοδα των πωλήσεων του άλμπουμ θα πάνε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, όπως το No Kid Hungry και το Partners in Health, που δωρίζουν φαγητό σε αυτούς που το έχουν ανάγκη για το διάστημα που διανύουμε.

 

Sufjan Stevens, Lowell Brams - Aporia