Ένα καλαίσθητο, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίριο χωμένο μέσα σε έναν αγαπημένο κήπο. Ένας χώρος που δεκαετίες πριν γνώρισε συναρπαστικές στιγμές διασκέδασης. Ένα κρυμμένο μυστικό που το γνωρίζουν οι παλιοί και περιμένει να το ανακαλύψουν οι σημερινοί κάτοικοι της Αθήνας. Και για οικοδεσπότης ο σημαντικότερος σύγχρονος Έλληνας τραγουδοποιός που, διαρκώς ανήσυχος, βάζει στον αθηναϊκό χάρτη μια νέα, ολοκληρωμένη καλλιτεχνική πρόταση.

 

Ο Σαββόπουλος στρέφει το βλέμμα σε μια «δύσκολη» γειτονιά, αναζητά παρέα στα μεγάλα ονόματα και τις νέες δυνάμεις του τραγουδιού –και της τέχνης γενικότερα– που τον ιντριγκάρουν και ξαναδίνει ζωή σε έναν χώρο που στο παρελθόν γνώρισε δόξες φοβερές.

 

Το «Άλσος» στο άλσος του Πεδίου του Άρεως ξανανοίγει τις πόρτες του από 22 Νοεμβρίου κι εμείς μπήκαμε πρώτοι στο στέκι που υπόσχεται μέρες και νύχτες με τραγούδια, χορούς, θεατρικές παραστάσεις, παιδικά θεάματα, πάρτι, ρεβεγιόν και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

 

Ξανανοίγουμε το "Άλσος" για να 'χουμε επιτέλους ένα στέκι στο κέντρο-κέντρο της πόλης. Ήρθε η ώρα να δουλέψουμε για να αποκτήσει πάλι η Αθήνα έναν τόπο ψυχαγωγίας μες στην καρδιά της» λέει ο τραγουδοποιός για το κέντρο που στις δεκαετίες του '50 και του '60 υπήρξε το παλιό στέκι του Γιώργου Οικονομίδη, όπου πρωτοεμφανίστηκαν ως «νέα ταλέντα» η Νάνα Μούσχουρη, ο Γιάννης Βογιατζής και ο Χάρρυ Κλυνν, ενώ στη δεκαετία του '80 πέρασε μια ακόμα περίοδο δόξας με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και την Οπισθοδρομική κομπανία.

 

Μην περιμένετε αχανείς καταστάσεις. Το νέο Σαββοπουλικό «Άλσος» (με την εικαστική φροντίδα του Μανώλη Παντελιδάκη και του Ρωμανού Σαββόπουλου) είναι ζεστό και συμμαζεμένο, χωρά περί τα 200-300 άτομα. Οι μπουλντόζες και τα μηχανήματα δουλεύουν για να φτιάξουν τον περιβάλλοντα χώρο, τα φώτα είναι έτοιμα για τοποθέτηση, ο Σαββόπουλος κάνει ήδη πρόβες στον χώρο με τους μουσικούς του, ενώ, η είσοδος διαμορφώνεται με τρόπο που να καταλαβαίνεις εξαρχής τι ακριβώς σε περιμένει.

 

Το εσωτερικό βάφεται αυτές τις μέρες κι αποκαλύπτει ότι κυριαρχεί το σκούρο πράσινο, ενώ στο τελικό στάδιο ο χώρος θα πλημμυρίσει φυτά. Στρογγυλό, σαν μια μουσική σφαίρα στην καρδιά της Αθήνας, το κτίριο έχει απ' άκρη σε άκρη ψηλά παράθυρα που αγκαλιάζουν τη σκηνή και τα τραπέζια (τόσο αυτά που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το «πάλκο» αλλά και αυτά του εξώστη) κι εν τέλει σε αφήνουν με την αίσθηση ότι τριγυρίζεις στην καρδιά του κήπου.

 

«Ξανανοίγουμε το "Άλσος" για να 'χουμε επιτέλους ένα στέκι στο κέντρο-κέντρο της πόλης. Ήρθε η ώρα να δουλέψουμε για να αποκτήσει πάλι η Αθήνα έναν τόπο ψυχαγωγίας μες στην καρδιά της» λέει ο τραγουδοποιός για το κέντρο που στις δεκαετίες του '50 και του '60 υπήρξε το παλιό στέκι του Γιώργου Οικονομίδη, όπου πρωτοεμφανίστηκαν ως «νέα ταλέντα» η Νάνα Μούσχουρη, ο Γιάννης Βογιατζής και ο Χάρρυ Κλυνν, ενώ στη δεκαετία του '80 πέρασε μια ακόμα περίοδο δόξας με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και την Οπισθοδρομική κομπανία.

 

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «Άλσος» του Δ. Σαββόπουλου
Το κτίριο έχει απ' άκρη σε άκρη ψηλά παράθυρα,που αγκαλιάζουν τη σκηνή και τα τραπέζια. Φωτο: Φίλιππος Λεμονής/LIFO

 

Από το «Άλσος», λοιπόν, έχουν περάσει στο παρελθόν κορυφαίοι του θεάτρου και της μουσικής. Και σήμερα ο Διονύσης Σαββόπουλος καταφθάνει με μια νέα πατέντα ψυχαγωγίας για να συναντήσει όχι μόνο νεαρά ταλέντα αλλά και τους αγαπημένους του ομοτέχνους, τους πιο εκλεκτούς εκπροσώπους της σημερινής μουσικής πραγματικότητας και φυσικά το κοινό που διψά για την καινούρια πρόταση. Μια «διακτινισμένη» –όπως λέει κι ο ίδιος– μπουάτ που έχει γερά θεμέλια στη μνήμη της παλιάς Αθήνας και ατενίζει αισιόδοξα το παρόν και το μέλλον της πόλης.

 

Το «Άλσος» θα λειτουργεί καθημερινά και ως καφενείο για περιπατητές και γείτονες, τα μεσημέρια της Κυριακής θα φιλοξενεί παραστάσεις Καραγκιόζη για μικρούς και μεγάλους από τον Άθω Διανέλλη και το πρόγραμμά του θα αλλάζει εντελώς, σχεδόν κάθε μήνα. Προς το παρόν από τις 22 Νοεμβρίου που κόβουν την κορδέλα έως 31 Δεκεμβρίου έχουν ετοιμάσει τα εξής:

 

Τα Σαββατοκύριακα: Ο Διονύσης Σαββόπουλος ετοίμασε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Τα τραγούδια των άλλων» για να παρουσιάσει όλες εκείνες τις επιτυχίες –των άλλων– που πάντοτε ήθελε να ερμηνεύσει.

 

Τις Παρασκευές διαλέγει, σχεδιάζει και διευθύνει η Λίνα Νικολακοπούλου «Tα πιο ωραία λαϊκά». Νέες φωνές θα εναλλάσσονται πάντα με ένα όνομα βαρύ. Τον Νοέμβριο θα ακούσουμε τους Βιολέτα Ικαρη - Ρία Ελληνίδου - Θάνο Ματζίλη με guest star τη Μαίρη Λίντα.

 

Τις Πέμπτες ο Διονύσης Σαββόπουλος (με την υποστήριξη του «Μελωδία») διαλέγει και παρουσιάζει τους «Καινούριους του μήνα». Για τον Νοέμβριο έκλεισαν τις Βιολέτα Ικαρη - Κατερίνα Πολέμη - Κατερίνα Ντούσκα. Για τον Δεκέμβριο τις Κατερίνα Πολέμη - Κατερίνα Ντούσκα - Αννα Ψυχογιού.

 

Τις Τετάρτες: «Το θεατράκι του Άλσους». Λεπτομέρειες για τις παραστάσεις θα ανακοινωθούν προσεχώς.

 

Τις Τρίτες έχουν Stand up comedy

 

Τις Δευτέρες τις βάφτισαν «JOUR FIXE». Φίλοι καλλιτέχνες του θεάτρου και της μουσικής θα επισκέπτονται το «Άλσος» για να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό. Πριν από τις γιορτές ο Christian Ronig και η ορχήστρα του θα παρουσιάζουν τραγούδια του Τσιτσάνη στα γερμανικά.

 

Τις γιορτές: Ρεβεγιόν, ορχήστρες χορού, ρεβύ πίστας, ατραξιόν. Table d'hôte.

 

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «Άλσος» του Δ. Σαββόπουλου
Το «Άλσος» στο άλσος του Πεδίου του Άρεως ξανανοίγει τις πόρτες του από 22 Νοεμβρίου. Φωτο: Φίλιππος Λεμονής/LIFO

 

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «Άλσος» του Δ. Σαββόπουλου
Φωτο: Φίλιππος Λεμονής/LIFO

 

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «Άλσος» του Δ. Σαββόπουλου
Φωτο: Φίλιππος Λεμονής/LIFO

 

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «Άλσος» του Δ. Σαββόπουλου
Φωτο: Φίλιππος Λεμονής/LIFO

 

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «Άλσος» του Δ. Σαββόπουλου
Φωτο: Φίλιππος Λεμονής/LIFO

 

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «Άλσος» του Δ. Σαββόπουλου
Φωτο: Φίλιππος Λεμονής/LIFO