L’Entourloop: Όταν το Σαββατόβραδο εξελίσσεται σε πάρτι με ατελείωτο groove

L’Entourloop: Όταν το Σαββατόβραδο εξελίσσεται σε πάρτι με ατελείωτο groove Facebook Twitter
Η ενέργεια των L’Entourloop είναι μοναδική. Φωτ.: Fuzz Club
0

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ Fuzz Club ήταν μια από εκείνες τις βραδιές που δεν θα ξεχάσουν εύκολα όσοι είχαν την τύχη να βρίσκονται εκεί. Οι L’Entourloop απέδειξαν ξανά γιατί η φήμη τους ως μιας από τις πιο εκρηκτικές δυνάμεις της παγκόσμιας reggae και hip-hop σκηνής δεν είναι καθόλου τυχαία. 

Από την πρώτη στιγμή που ανέβηκαν στη σκηνή, το κοινό βυθίστηκε στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Sir James και King Johnny, με τους ισχυρούς dub ρυθμούς τους και τα καλοδουλεμένα samples τους να δονούν τον χώρο. Και όλα αυτά λίγες εβδομάδες μόνο μετά την παρουσία τους στον Χελμό, που ήταν εξίσου εκρηκτική. 

Η ενέργεια των L’Entourloop είναι μοναδική. Με κάθε beat, με κάθε στοιχείο που προσθέτουν, καταφέρνουν να φέρουν τον παλμό του soundsystem κατευθείαν στην καρδιά του κοινού.

Την αρχή, όμως, έκαναν οι Twinsanity, ένα από τα πιο δυναμικά δίδυμα της ελληνικής hip-hop σκηνής, με κάθε εμφάνισή τους να αφήνει βαθύ αποτύπωμα στο μυαλό των ακροατών. Αποτελούνται από τα δίδυμα αδέλφια και Linkone, και κατάφεραν μέσα από την πρωτότυπη προσέγγισή τους να ξεχωρίσουν σε μια σκηνή που συνεχώς εξελίσσεται. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακά λυρικά στιχάκια, πλούσιες μελωδίες και μια αυθεντική ενέργεια που ξεχειλίζει σε κάθε live.

L’Entourloop: Όταν το Σαββατόβραδο γίνεται party με ατελείωτο groove Facebook Twitter
Ο BlabberMouf. Φωτ.: Fuzz Club
L’Entourloop: Όταν το Σαββατόβραδο γίνεται party με ατελείωτο groove Facebook Twitter
Το κοινό βυθίστηκε στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Sir James και King Johnny, με τους ισχυρούς dub ρυθμούς τους και τα καλοδουλεμένα samples τους να δονούν τον χώρο. Φωτ.: Fuzz Club

Οι N'Zeng, Troy Berkley και BlabberMouf, που στελέχωσαν τους L’Entourloop το Σάββατο, είναι τρεις καλλιτέχνες που, αν και προέρχονται από διαφορετικό υπόβαθρο, μοιράζονται την αγάπη τους για την έντονη και αυθεντική έκφραση της hip-hop και της reggae κουλτούρας, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα ενέργειας και δημιουργικότητας στη σκηνή.

Ο N'Zeng είναι γνωστός για το ταλέντο του στη χρήση πνευστών, προσδίδοντας μια μοναδική μουσική διάσταση στις συνθέσεις του, που συχνά κινούνται σε reggae, dub και hip-hop ήχους. Οι ζωντανές του εκτελέσεις έχουν ατμόσφαιρα γεμάτη groove και μελωδία, ενώ ο χαρακτηριστικός ήχος του καθηλώνει το κοινό.

Ο Troy Berkley, με ρίζες από την Καραϊβική, είναι μια πραγματική δύναμη του χώρου, με στιχουργικές δεξιότητες που συνδυάζουν πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα με παιχνιδιάρικο και ρυθμικό flow. Με τη φωνή του να είναι το κύριο όπλο του, δημιουργεί μια έντονη σύνδεση με το κοινό, μεταφέροντας την ενέργεια της reggae και του dancehall μέσα από την παρουσία του.

Ο BlabberMouf, από την Ολλανδία, είναι ένας MC που ενσαρκώνει το πνεύμα του κλασικού boom bap hip-hop. Οι ρίμες του είναι γρήγορες, με δυνατά punchlines και εκπληκτική τεχνική. Ο ρυθμός του και η ενέργειά του τον καθιστούν έναν από τους πιο εντυπωσιακούς καλλιτέχνες της ευρωπαϊκής hip-hop σκηνής. 

L’Entourloop: Όταν το Σαββατόβραδο γίνεται party με ατελείωτο groove Facebook Twitter
Ο N'Zeng. Φωτ.: Fuzz Club
L’Entourloop: Όταν το Σαββατόβραδο γίνεται party με ατελείωτο groove Facebook Twitter
Φωτ.: Fuzz Club
L’Entourloop: Όταν το Σαββατόβραδο γίνεται party με ατελείωτο groove Facebook Twitter
Ο Troy Berkley. Φωτ.: Fuzz Club

Όταν αυτοί οι τρεις καλλιτέχνες ενώνονται, το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό: ένα ηχητικό ταξίδι γεμάτο ποικιλία, από τη δύναμη των πνευστών του N'Zeng μέχρι την ενέργεια του dancehall του Berkley και το αυθεντικό hip-hop του BlabberMouf. Αυτή η σύμπραξη προσφέρει μια μοναδική εμπειρία για το κοινό, γεμάτη ρυθμό, πάθος και ένταση.

Η ενέργεια των L’Entourloop είναι μοναδική. Με κάθε beat, με κάθε στοιχείο που προσθέτουν, καταφέρνουν να φέρουν τον παλμό του soundsystem κατευθείαν στην καρδιά του κοινού. Ο Troy Berkley με την ακαταμάχητη παρουσία του και ο BlabberMouf με το ανελέητο flow του έδωσαν έναν ιδιαίτερο τόνο στη βραδιά. Ο N'Zeng ενίσχυε κάθε κομμάτι με τη μαγεία των πνευστών του, προσδίδοντας βάθος και συναίσθημα.

Ήταν πραγματικά απίστευτο το πώς οι L’Entourloop κατάφεραν να ενώσουν τόσους ανθρώπους υπό την επιρροή της μουσικής τους. Ένιωθες τη σύνδεση ανάμεσα στους παρευρισκόμενους καθώς όλοι χόρευαν και φώναζαν τους στίχους, δημιουργώντας μια αίσθηση κοινότητας και απόλυτης απελευθέρωσης. Αυτή η αίσθηση αγάπης και ενότητας είναι ακριβώς αυτό που κάνει τα live των L’Entourloop τόσο ιδιαίτερα – ένα ταξίδι που δεν αφορά μόνο τη μουσική αλλά και το αίσθημα ότι ανήκεις σε κάτι μεγαλύτερο.

L’Entourloop: Όταν το Σαββατόβραδο γίνεται party με ατελείωτο groove Facebook Twitter
Φωτ.: Fuzz Club
L’Entourloop: Όταν το Σαββατόβραδο γίνεται party με ατελείωτο groove Facebook Twitter
Φωτ.: Fuzz Club
L’Entourloop: Όταν το Σαββατόβραδο γίνεται party με ατελείωτο groove Facebook Twitter
Φωτ.: Fuzz Club
Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

102΄ με την Tάμτα και την Ανίτα Ρατσβελισβίλι

Μουσική / Tάμτα - Ανίτα Ρατσβελισβίλι: «Μάθαμε να ζούμε με το τραύμα»

Δυο διάσημες και πετυχημένες Γεωργιανές συναντιούνται στην ΕΛΣ και μιλούν για τις δυσκολίες που τις διαμόρφωσαν και την κουλτούρα της χώρας τους, που την κουβαλάνε μαζί τους παντού, ακόμα και όταν τις πληγώνει.
M. HULOT
Η επιστροφή της Lily Allen

Μουσική / Η Lily Allen επιστρέφει με το πιο θεαματικό ξεκατίνιασμα στην ιστορία της ποπ

Το «West End Girl» της Lilly Allen και ένα αριστουργηματικό ραπ άλμπουμ από την CupcakKe αποτελούν τα πιο δυνατά και τολμηρά, από πλευράς στιχουργικής, άλμπουμ της χρονιάς. Μια καλή εβδομάδα για τη μουσική.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
BOYS’ SHORTS INTERVIEW

Μουσική / Boys’ Shorts: «Δεν φταίνε τα τρανς άτομα που έχει γίνει μίζερη η ζωή σου»

To eyeliner και το electroclash έφερε κοντά το ντουέτο των DJs, που εμπνεύστηκαν το όνομά τους από τον Boy George. Έπαιξαν στο Berghain, και η φήμη τους εκτοξεύτηκε. Πλέον το mantra τους είναι το «enjoy the moment».
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Παιδί Τραύμα: Τραγουδάκια λέω που αύριο θα ξεχαστούν, δεν κάνω καμία επανάσταση, δεν αλλάζω τον κόσμο

Μουσική / Παιδί Τραύμα: «Τραγουδάκια λέω, που αύριο θα ξεχαστούν, δεν αλλάζω τον κόσμο»

Στο νέο του άλμπουμ, το Παιδί Τραύμα χρησιμοποιεί τις έννοιες της φυγής και της συγχώρεσης για να μιλήσει για το αδιέξοδο του ψηφιακού κόσμου και την αναζήτηση της αλήθειας με τραγούδια που ξεφεύγουν από το mainstream.   
M. HULOT
Οι Tame Impala φτιάχνουν έναν δίσκο εμπνευσμένο από τα bush doofs της Αυστραλίας

Μουσική / «Deadbeat» των Tame Impala: Μια lo-fi ωδή στα rave πάρτι από ένα σπουδαίο συγκρότημα

Είναι η πρώτη του δουλειά που δεν περιέχει ούτε μια ροκ στιγμή. Σύμφωνα με τον Chris Deville: «Οι Tame Impala έχουν μεταμορφωθεί σταδιακά από ένα από τα σπουδαιότερα ροκ συγκροτήματα της γενιάς τους σε… κάτι άλλο».
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Το Μονόγραμμα του Έρωτα και της Μουσικής

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Το Μονόγραμμα του Έρωτα και της Μουσικής

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών τιμά τη μνήμη του Οδυσσέα Ελύτη με αφορμή τα τριάντα χρόνια από τον θάνατό του, παρουσιάζοντας το «Μονόγραμμα» του Γιώργου Κουρουπού, που βασίζεται στο ομότιτλο έργο του μεγάλου Έλληνα ποιητή, στις 24 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Λίγες λέξεις για τον Διονύση Σαββόπουλο

Οπτική Γωνία / Λίγες λέξεις για τον Διονύση Σαββόπουλο

«Ό,τι όμως και αν υπήρξε ο Διονύσης Σαββόπουλος, είχε τη δόνηση, τον λοξό τόνο, μια διάθεση μεταμόρφωσης και γιορτής. Επέστρεφε σε μια πάμφωτη αυλή, περιμένοντας τους φίλους, το νόημα της συνάθροισης».
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ