Η δική μας σταθερά: Η Δήμητρα Γαλάνη διαλέγει 19 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι - απαράμιλλα

Η δική μας σταθερά: Η Δήμητρα Γαλάνη διαλέγει 19 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι - απαράμιλλα Facebook Twitter
«Να ξαναδούμε ποια είναι τα όριά μας. Καιρός δεν είναι να γίνει κι αυτό;»
0ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΒΟΥΤΙΑ στον κόσμο του Χατζιδάκι, όπου πραγματικά χάνεσαι... Τόσα χρόνια και πάντα, κάθε φορά που ψάχνω τη μουσική του, αισθάνομαι το ίδιο δέος, την ίδια λαχτάρα. Τι να πρωτοδιαλέξω;

Είναι τόσα σημαντικά και πολλά, που δεν ξέρω σε τι να καταλήξω. Προσπάθησα να φτιάξω την playlist π.χ. μιας εκπομπής και σας τη στέλνω. Ακούστε τα με αυτήν τη σειρά.

Κι έτσι για να σας ανοίξω την καρδιά μου, θέλω να σας πω ότι έχω την αίσθηση ότι αυτές οι μέρες μάς βάζουν απέναντι σε έναν πιο «αληθινό» χρόνο της ζωής, ο οποίος δεν είναι ίδιος καθόλου με αυτόν που ορίζει το λεγόμενο κυρίαρχο ρεύμα, που ζούσαμε μέχρι τώρα στην καθημερινότητά μας. Είναι πολύ πιο αργός αυτός ο χρόνος. Και δυστυχώς μόνο στα ζόρια ερχόμαστε σε επαφή με αυτόν. Είναι κρίμα, γιατί είναι πολύτιμος και εξαιρετικά δημιουργικός.

Η δική μας σταθερά: Η Δήμητρα Γαλάνη διαλέγει 19 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι - απαράμιλλα Facebook Twitter
H Δήμητρα Γαλάνη στον Σείριο, ο Μάνος διευθύνει...

Αισθάνομαι λοιπόν ότι αυτό τον χρόνο πρέπει να τον ξαναδούμε, να τον ξανακούσουμε και αυτό να μας επιτρέψει να σκεφτούμε. Ήσυχα, ήρεμα και όσο γίνεται πιο απλά. Τι θέλουμε. Τι αγαπάμε. Τι περιμένουμε από εμάς και από τους άλλους. Και γιατί.

Και την ίδια στιγμή να μετρηθούμε. Να ξαναδούμε ποια είναι τα όριά μας. Καιρός δεν είναι να γίνει κι αυτό; Νομίζω ότι θα μας βγει σε καλό όλη αυτή η δυσκολία που βιώνουμε.

Και δεν μιλάω σαν κάποιος που όλα τα ξέρει. Δεν ξέρω τίποτα, αλλά θέλω συνέχεια να μαθαίνω. Έχω μια διψασμένη περιέργεια να μάθω, να γνωρίσω και να αναγνωρίσω, μέσα από όλα αυτά που μου συμβαίνουν, εμένα. Ξανά και ξανά.

Καλή ακρόαση και καλή δύναμη σε όλους μας. Αφιερωμένο εξαιρετικά...

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρίστος Γαλιλαίας: ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μιλάει στην LIFO

Μουσική / Χρίστος Γαλιλαίας: «Το Μέγαρο είναι μια ευκαιρία για να προσφέρω στον τόπο»

Με αφορμή το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μιλάει στη LiFO για την πόλη του, για την απουσία μουσικής παιδείας και για το προσωπικό του όραμα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Συνέντευξη Chris Liebing

Μουσική / Chris Liebing: «Είμαι παιδί της μουσικής των '80s και το λατρεύω αυτό»

Μια συνέντευξη με τον Γερμανό δημιουργό που παρέδωσε κυριολεκτικά την ψυχή του στην techno και συνεργάστηκε με κάποιες από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του ηλεκτρονικού ήχου, λίγο πριν από την εμφάνισή του στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Δάκρυα και αίμα: «Ο Πύργος του Κυανοπώγωνα» στη Λυρική

Αφιέρωμα Εθνική Λυρική Σκηνή / Δάκρυα και αίμα: «Ο Πύργος του Κυανοπώγωνα» στη Λυρική

Το σκοτεινό, αιμοσταγές αριστούργημα του Μπέλα Μπάρτοκ θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2023 στην Εθνική Λυρική Σκηνή, σε μουσική διεύθυνση Βασίλη Χριστόπουλου, σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση και σκηνικά-κοστούμια του Λέσλι Τράβερς.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ