Ένα παιδί αλλιώτικο: Το τραγούδι του Παυλίδη για τον Ζακ Κωστόπουλο

3

 

 

Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Ζακ διοργανώθηκε μια βραδιά στο Bequeer, αφιερωμένη στη μνήμη του. Ο Παύλος Παυλίδης ήταν από τους ανθρώπους που την παρακολούθησαν, ένας καλλιτέχνης που αντιτίθεται στην αδικία, κάθε λογής, από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που το κάνουν συνειδητά και χωρίς φόβο. Το νέο τραγούδι του έχει τίτλο "Ένα αλλιώτικο παιδάκι" και είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου. Το βίντεο -το οποίο έχει cameo εμφανίσεις από μουσικούς, κι ένα σωρό περσόνες της Αθηναϊκής καλλιτεχνικής σκηνής- το έχει σκηνοθετήσει η Μαρίνα Δανέζη.    

«Εχουνε φράξει από χρόνια τον ορίζοντα με σύρματα κι αγκάθια οι νομοθέτες κι όλο μας φέρνουνε στα επείγοντα με πρόσωπα σκισμένα τους δραπέτες...»

"Λίγες μέρες μετά το θάνατο του Ζακ μου τηλεφώνησαν οι φίλοι του και με ρώτησαν αν θέλω να πω κάτι για το περιστατικό. Τους είπα ότι γράφω ένα τραγούδι που μιλάει γι’ αυτό και ότι προτιμώ να εκφράσω έτσι τη λύπη μου και να πω την άποψη μου, και ότι αυτό μου φαίνεται πιο ουσιαστικό και χρήσιμο. Τους είπα επίσης ότι θέλω να τους συναντήσω και να μάθω από κοντά λεπτομέρειες για να έχω καλύτερη εικόνα. Κουβεντιάζοντας μαζί τους γεννήθηκε και η ιδέα αυτού του βιντεοκλιπ. Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο. Ήταν μοναδική εμπειρία για μένα. Ελπίζω να πιάσει τόπο.
Ευχαριστώ".
Παύλος Παυλίδης.

"Μια κραυγή για αγάπη, για ζωή. Όταν ο Παύλος μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να συνεργαστούμε προκειμένου να δώσουμε «εικόνα» στο τραγούδι του, χωρίς δεύτερη σκέψη δέχτηκα. Καταφέραμε να παρασύρουμε δεκάδες παλιούς και νέους φίλους στην περιπέτεια. Άφοβα, με ενθουσιασμό και αγάπη. Η επιθυμία μας είναι το βίντεο που δημιουργήθηκε από όλη αυτήν την ομάδα να αποτελέσει μια υπενθύμιση, ένα νεOναι ο δικός μας τρόπος να πάρουμε θέση, να ενώσουμε την φωνή μας με τους ανθρώπους του Ζακ, να απαιτήσουμε σεβασμό, ορατότητα, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη. Καλή θέαση!".
Μαρίνα Δανέζη, Σκηνοθέτρια

Ένα παιδί αλλιώτικο: Το τραγούδι του Παυλίδη για τον Ζακ Κωστόπουλο Facebook Twitter
Ένα παιδί αλλιώτικο: Το τραγούδι του Παυλίδη για τον Ζακ Κωστόπουλο Facebook Twitter
Ένα παιδί αλλιώτικο: Το τραγούδι του Παυλίδη για τον Ζακ Κωστόπουλο Facebook Twitter
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στέφανος Αθανασίου

Μουσική / Στέφανος Αθανασίου: «Γράφω για τον έρωτα, ο οποίος δεν έχει φύλο, δεν έχει καταγωγή»

Ο νεαρός τραγουδοποιός από τα Γιάννενα δεν είχε σκοπό να πει δημοτικά, αλλά συνόδεψε τη θεία του, Παγώνα Αθανασίου, σε δύο νεο-παραδοσιακά τραγούδια της Ηπείρου που του προκάλεσαν ανατριχίλα.
M. HULOT
Voltnoi & Quetempo (STEGI.RADIO), Άκης Χοντάσης Επιμέλεια Μουσικού Προγράμματος «Μια ανοιχτή πρόσκληση σε μια μουσική και ιστορική περιπλάνηση»

Plāsmata 3 / Voltnoi & Quetempo, Άκης Χοντάσης: «Μια ανοιχτή πρόσκληση σε μια μουσική και ιστορική περιπλάνηση»

Το STEGI.RADIO γίνεται για τρεις εβδομάδες το σημείο συνάντησης στα Plāsmata 3 στο Πεδίον του Άρεως, με αμέτρητες ώρες μουσικής απ' όλο τον πλανήτη και συζητήσεις που αφηγούνται ιστορίες του κόσμου.
M. HULOT
H τριλογία του Bloody Hawk κλείνει με τον καλύτερο τρόπο

Μουσική / «Φθηνά Tricks 3»: H τριλογία του Bloody Hawk κλείνει με τον καλύτερο τρόπο

Με το «Φθηνά Tricks 3» ολοκληρώνεται η τριλογία του Έλληνα ράπερ, με τη θεαματικότερη ίσως άνοδο που έχει δει η ελληνική σκηνή – ένα άλμπουμ που δεν αφήνει πολλά περιθώρια σε όποιον ακούει ραπ να ισχυριστεί πως δεν του αρέσει.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ
Tso: η βυζαντινή μουσική, το τραπ και η σύγχρονη electronica όπως δεν τα έχεις ξανακούσει

Μουσική / Tso: «Δεν με έχωσε η μάνα μου κάπου, ούτε ήταν διάσημη η γιαγιά μου»

Από τη συνεργασία του με τη Μαρίνα Σάττι κατάλαβε πως, για να πας μπροστά, πρέπει να σπάσεις κανόνες. Δεν αποδέχεται την ταμπέλα της queer ποπ για τη μουσική του ενώ προσπάθησε να κάνει τραπ που να είναι respectful προς τις γυναίκες. Ο Tso είναι, σαφώς, μια κατηγορία από μόνος του, δημιουργώντας ένα χαρμάνι με στοιχεία που δύσκολα θα τολμούσε να συνδυάσει κάποιος άλλος. Το πρώτο του single, «ZOMETSO», δίνει μια γεύση από όσα θα ακολουθήσουν.
M. HULOT
Subset Festival, η συναρπαστική σκηνή της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας 

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου / Subset Festival: Η συναρπαστική μουσική του μέλλοντος είναι ήδη εδώ

Το φεστιβάλ νέας μουσικής παρουσιάζει καταξιωμένους καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής που συνομιλούν με τα νέα μέσα, αποκαλύπτοντας τις άπειρες δυνατότητες της σύγχρονης δημιουργίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ηρώδειο: Όπερα, θέατρο και πολλή μουσική

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου / Ηρώδειο: Όπερα, θέατρο και πολλή μουσική

«Τουραντότ» και «Ριγολέττο» από την Εθνική Λυρική Σκηνή, συναυλίες των Raining Pleasure και Stranglers, καθώς και οι κορυφαίοι Max Richter και Youssou N’Dour, είναι μερικές μόνο από τις πολυαναμενόμενες εκδηλώσεις που θα παρουσιαστούν στο ρωμαϊκό ωδείο.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
PinkPantheress: H απόλυτη ποπ σταρ της Gen Z

Μουσική / PinkPantheress: Από το παιδικό της δωμάτιο στo παγκόσμιo Billboard

Η καριέρα της γεννήθηκε μέσα από τα social media, αλλά είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η μουσική της, μια lo-fi μείξη bedroom pop, drum ‘n’ bass και UK garage, δεν μπαίνει σε κανένα κουτάκι, είτε ηχητικό είτε αισθητικό.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ

σχόλια

3 σχόλια
Εξαιρετικό απο όλες τις απόψεις. Μπράβο στους δημιουργούς και στους συμμετέχοντες. Κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομα τους. Η τέχνη που με κάνει να ελπίζω.
Μπραβο στον Παυλιδη. Εκανε το σωστο για μια χυδαια και δολοφονικη πραξη. Αυτο που δεν καταλαβαινει η αριστερη κοινοτητα ομως ειναι για πιο λογο να πολιτικοποιηθει μια τετοια πραξη. Ερχεται ο δεξιος και σου λεει γιατι δεν εγιναν τραγουδι οι νεκροι της Μαρφιν. Μα προφανως γιατι οι δραστες ηταν αναρχοαριστερης ιδεολογιας. Και εκει κολλαει αυτο που λεμε ιδεολογικη ηγεμονια της αριστερας στην μεταπολιτευση. Αυτο εχει πια αλλαξει, και οσο πιο γρηγορα το καταλαβει η κοινωνια τοσο καλυτερα θα ειναι για ολους μας