1968. Ο Αμερικάνος μπασίστας David Vorhaus συναντάει στο Λονδίνο την Delia Derbyshire (γνωστή για το θέμα του Dr. Who) και το συνεργάτη της στο BBC Radiophonic Workshop, Brian Hodgson, και ηχογραφούν για την Island ένα άλμπουμ που ήταν τόσο μπροστά απ' την εποχή του ώστε χρειάστηκαν δεκαετίες για να εκτιμηθεί όσο του αξίζει. Την ίδια εποχή που οι Βeatles ηχογραφούσαν το «πειραματικό» Abbey Road, οι White Noise με το An Electric Storm έδιναν υπογείως το δικό τους ορισμό για την πρωτοπορία.

Το Electric Storm είναι ένα άλμπουμ-σταθμός για την ηλεκτρονική μουσική. Mπορεί να μη γνώρισε εμπορική επιτυχία όταν πρωτοκυκλοφόρησε, αλλά έγινε cult classic, πούλησε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο και έγινε το σημείο αναφοράς για τρεις γενιές καλλιτεχνών. Ακόμα και σήμερα ακούγεται τόσο σύγχρονο και αξεπέραστο που δεν πιστεύεις ότι ηχογραφήθηκε πριν από 40 χρόνια.

Broadcast και οι Stereolab πίνουν νερό στο όνομά του (όταν ακούς το Love Without Sound, καταλαβαίνεις γιατί). Oι τεχνικές ηχογράφησης ήταν εντελώς νέες και πρωτοποριακές για το 1968, χρησιμοποιούν το πρώτο βρετανικό συνθεσάιζερ -τοEMS Synthi VCS3- και ο Vorhaus παίζει με τις ταχύτητες του ηχογραφημένου σε μαγνητοταινία ήχου του μπάσου για να ακούγεται πότε σαν βιολί και πότε σαν τσέλο! Στο My Game Of Loving ακούγονται αναστεναγμοί από ερωτικές περιπτύξεις, ενώ στο 11λεπτο κομμάτι που ανοίγει τη δεύτερη πλευρά αναφέρονται στα ατυχήματα με ποδήλατο και τραγουδούν για «ένα κορίτσι με τριαντάφυλλα στα μάτια της μέσα σε ήχους από κλάματα».

Ξανακυκλοφόρησε μόλις σε remastered CD από την Island/Universal. Εξαιρετική έκδοση.