Βρέθηκε η χαμένη παρτιτούρα του The Funeral Song του Στραβίνσκι

 Βρέθηκε η χαμένη παρτιτούρα του The Funeral Song του Στραβίνσκι Facebook Twitter
0

 

Ένας Ρώσος βιβλιοθηκονόμος ανακάλυψε ένα σημαντικό έργο του συνθέτη Ιγκόρ Στραβίνσκι, που όλοι πίστευαν ότι ήταν χαμένο εδώ και έναν αιώνα. Το εύρημα παρουσίασε ένας εμπειρογνώμονας στο Ωδείο της Αγίας Πετρούπολης. Το The Funeral Song, το οποίο συνέθεσε ο Στραβίνσκι το 1908 και με αυτό εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα πρώιμα έργα του.

Στη βιβλιοθήκη του Ωδείου βρέθηκε, όπως δήλωσαν οι εμπειρογνώμονες, ως εκ θαύματος.  Ήταν ανακατεμένο μαζί με ένα σωρό παρτιτούρες που υπήρχαν στα αρχεία του Ωδείου πριν την προγραμματισμένη μετεγκατάστασή του στην Braginskaya. Το τραγούδι γράφτηκε στη μνήμη του Νικολάι Ρίμσκυ-Κόρσακοφ, του Ρώσου συνθέτη που υπήρξε δάσκαλος του Στραβίνσκι. Το έργο παρουσιάστηκε για μια και μοναδική φορά και στη συνέχεια εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της ρώσικης επανάστασης.

Ο Στραβίνσκι θεωρούσε αυτό το έργο, ένα από τα καλύτερά του. Γράφτηκε πριν από το «Πουλί της Φωτιάς», που ανέβηκε στο Παρίσι το 1910. Το Ωδείο δεν έχει μετακινηθεί από το 1896 και μπορεί κανείς εύκολα να υποθέσει ότι τεράστιος αριθμός μουσικών έργων που δεν έχουν καταλογογραφηθεί είναι ακόμα θαμμένοι στη βιβλιοθήκη.

Ο Στραβίνσκι, ένας από τους πιο σημαντικούς συνθέτες του 20ου αιώνα, γεννήθηκε κοντά στην Αγία Πετρούπολη και εγκατέλειψε τις σπουδές του στα νομικά για να σπουδάσει μουσική με τον Ρίμσκυ-Κόρσακοφ. Το Πουλί της Φωτιάς, ένα έργο πλήρους διάρκειας για μπαλέτο του ανατέθηκε από το χορογράφο Σεργκέι Ντιαγκίλεφ και έκανε αίσθηση στην Ευρώπη. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λανγκ Λανγκ, η ιστορία του σούπερ σταρ του πιάνου που έρχεται στο Ηρώδειο

Μουσική / Λανγκ Λανγκ: Η ιστορία του σούπερ σταρ του πιάνου που έρχεται στο Ηρώδειο

Ένας από τους πιο καταξιωμένους και αμφιλεγόμενους μουσικούς της σύγχρονης εποχής, που το κοινό τον λατρεύει και οι μουσικοκριτικοί τον θεωρούν «την J.Lo της κλασικής μουσικής».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Pop Festival ’73: η ιστορία πίσω από ένα θρυλικό δίσκο του ελληνικού ροκ, που αποτύπωσε ένα διαγωνισμό νεανικών συγκροτημάτων

Μουσική / Pop Festival ’73: Η ιστορία πίσω από έναν θρυλικό δίσκο του ελληνικού ροκ

Σαν σήμερα, πριν από 50 χρόνια, σ' έναν διαγωνισμό νεανικών συγκροτημάτων, που αποτυπώθηκε στον δίσκο, συμμετείχαν άγνωστοι τότε μουσικοί, μερικοί από τους οποίους θα γίνονταν πασίγνωστοι αργότερα.
ΦΩΝΤΑΣ ΤΡΟΥΣΑΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ