Μετρόπολις: Η κλασική ταινία επιστημονικής φαντασίας του Φριτς Λανγκ αποκτά χρώμα και ήχο

Μετρόπολις: Η κλασική ταινία επιστημονικής φαντασίας του Φριτς Λανγκ αποκτά χρώμα και ήχο Facebook Twitter
2

Όσοι έχουν μεγαλώσει με την καλωδιακή τηλεόραση είναι γεγονός ότι έχουν ακόμη κάποιες μνήμες με τις κλασσικές, ασπρόμαυρες ταινίες των οποίων η ανάλυση δεν ήταν ιδιαίτερα καλή. Ωστόσο, σήμερα, πολλές από αυτές τις ταινίες, προκειμένου να απευθυνθούν στις νεότερες γενιές, που δεν έχουν συνηθίσει τις ασπρόμαυρες εικόνες, έχουν υποστεί τη διαδικασία της προσθήκης χρώματος με στόχο ασφαλώς να γίνουν περισσότερο "προσβάσιμες" και στις νεαρότερες ηλικίες. 

Κάπως έτσι, λοιπόν, και το κινηματογραφικό αριστούργημα του Φριτς Λανγκ Μετρόπολιςτο οποίο έχει δικαίως συμπεριληφθεί στην κατηγορία με τις καλύτερες ταινίες του 20ου αιώνα, "πέρασε" από αυτή τη διαδικασία του χρωματισμού. H βασική αλλαγή, που έχει δεχτεί η νέα ταινία με τίτλο Metropolis Remix, πέρα από την έγχρωμη εικόνα, είναι η προσθήκη του ήχου.

 

Για να γίνει η ταινία έγχρωμη, οι δημιουργοί της χρησιμοποίησαν το DeOldify, ένα πρόγραμμα το οποίο αξιοποιείται για τον χρωματισμό και την αποκατάσταση παλιών εικόνων και βίντεο. 

Η ταινία στη νέα της εκδοχή έχει διάρκεια λίγο περισσότερο από δύο ώρες. Βέβαια, όπως αναφέρουν οι δημιουργοί της «δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουν όλοι με αυτήν τη νέα εκδοχή». Όπως και να 'χει, όμως, η ξεκάθαρη γοητεία της ταινίας Metropolis Remix, συνεχίζει να ενθουσιάζει τους λάτρεις του κινηματογράφου, ενώ συγχρόνως επιβιώνει και η αρ ντεκό δυστοπία, που υπάρχει στην αισθητική του Λανγκ. 

 

Με πληροφορίες από το Open Culture

 

Culture
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.
Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Culture / Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, που πρόλαβε να πραγματοποιήσει δύο μόνο παραστάσεις στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής Θεάτρου», έρχεται σε on demand προβολή το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

σχόλια

2 σχόλια
Ειχε γινει πολλα χρονια πρν με τη μουσική του Μοροντερ,το love kills του Mercury και την είχαν χρωματίσει Μετά από χρόνια τι θέλουν πάλι να δείξουν;Η ταινία αυτή είναι ένα κλασικό αριστούργημα από μόνο του που δε χρειάζεται καν φτιασιδωματα (ξανσ)

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ