Η ομαδική εικαστική έκθεση "Let's Supper, Mr. Iolas | Resurrection RE" προσκαλεί το κοινό σε έναν διαφορετικό Μυστικό Δείπνο, στον κήπο της Βίλας Ιόλα, από αυτή την Παρασκευή και κάθε βράδυ, μέχρι τις 19 Ιουλίου. 

 

Ο Αλέξανδρος Ιόλας «υποδέχεται» τον Andy Warhol για ένα Μυστικό Δείπνο στη διάσημη βίλα του στην Αγία Παρασκευή. Η σχέση των δύο ανδρών είναι κεντρικής σημασίας ως προς τη θεματική της έκθεσης. Ο Ιόλας παρήγγειλε στον Warhol τη σειρά έργων Last Supper και λίγο μετά την υλοποίηση και παρουσίασή της, το 1987, πέθαναν και οι δύο με λίγους μήνες διαφορά.


Το μαρμάρινο τραπέζι της βανδαλισμένης Βίλας Ιόλα, κατάλοιπο περασμένων μεγαλείων και αινιγματικός τόπος συσσωρευμένων αφηγήσεων αποτελεί τον εννοιακό πυρήνα της έκθεσης: μέσω της αδιάλειπτης προβολής ενός από τα έργα της σειράς πάνω στην επιφάνεια του τραπεζιού, η σκηνή του Μυστικού Δείπνου θα διαδραματίζεται ξανά και ξανά, καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης. H ατμόσφαιρα της έκθεσης θα είναι κατανυκτική και ο χώρος θα ημιφωτισμένος.


Σε συμβολική αναλογία, δώδεκα εικαστικοί «συνδαιτυμόνες», δώδεκα δηλαδή καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, προσκαλούνται στην εκθεσιακή αυτή εκδήλωση για να τη συνθέσουν. Τα εικαστικά έργα θα ενταχθούν στην έκταση του Κήπου καθώς και στο κτιριακό κέλυφος της Βίλας. Η επισκεψιμότητα για το κοινό θα επιτρέπεται μετά τη δύση του ηλίου, όταν οι πύλες θα ανοίγουν και το Δείπνο θα είναι έτοιμο.

 

Η εικαστική έκθεση έχει την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και της ανεξάρτητης εταιρείας παραγωγής Marni Films. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Πάνος Αμελίδης, Βασίλης Βλασταράς, Campus Novel, Φοίβη Γιαννίση, ERRANDS, Poka-Yio, Madelyn Roehrig, Κωστής Σταφυλάκης, Νάιρα Στεργίου - Εριφύλη Βενέρη, Πάνος Χαραλάμπους, HOPE και Αλέξανδρος Ψυχούλης.

 

Info

*Διάρκεια: 12 - 19 Ιουλίου 2019
**Ώρες λειτουργίας: 20.00 - 23.00 μ.μ.
***Εγκαίνια: Παρασκευή 12 Iουλίου, 20.30 μ.μ.

****Επιμέλεια-Συντονισμός: Νάιρα Στεργίου, Εριφύλη Βενέρη
*****Δημοκρατίας 6, Αγ. Παρασκευή