Ηθοποιοί παίρνουν αποστάσεις από τον σκηνοθέτη Μ.Μαρμαρινό & τον διευθυντή της ΕΛΣ Γ.Κουμεντάκη για τη Μενδώνη

Ηθοποιοί παίρνουν αποστάσεις από τον σκηνοθέτη Μ.Μαρμαρινό & τον διευθυντή της ΕΛΣ Γ.Κουμεντάκη για τη Μενδώνη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Με μια σύντομη δήλωσή τους οι ηθοποιοί και συντελεστές της παράστασης «Ο Κολοκοτρώνης ατενίζει το μέλλον. Γυναίκες προετοιμάζονται για την Επανάσταση. Κι εγώ κάτι θα σκέφτομαι» των Μιχαήλ Μαρμαρινού και Ακύλα Καραζήση (που θα παρουσιαστεί στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Εναλλακτικής Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης) διαχωρίζουν τη θέση τους από τον ένα εκ των σκηνοθετών της παράστασης Μιχαήλ Μαρμαρινό και τον καλλιτεχνικό διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργο Κουμεντάκη, οι οποίοι μαζί με άλλους 54 καλλιτέχνες και παράγοντες των τεχνών απέστειλαν επιστολή στήριξης της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, σημειώνοντας πως «κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την επιστημονική επάρκεια» της Λίνας Μενδώνη, ή «το έργο της και το προσωπικό της ήθος», την ώρα η αξιωματική αντιπολίτευση και μεγάλη μερίδα καλλιτεχνών ζητούν την άμεση παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού.


Οι συνεργαζόμενοι με την ΕΛΣ καλλιτέχνες σημειώνουν ότι διαχωρίζουν τη θέση τους από τον Γιώργο Κουμεντάκη και τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, επειδή οι προηγούμενοι βρίσκονται σε θεσμική θέση που εμπλέκει και άλλους ανθρώπους που εργάζονται στην ΕΛΣ αυτή την περίοδο.

Η ανακοίνωση αναλυτικά

«Πληροφορηθήκαμε, ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ, στην οποία εργαζόμαστε αυτή την περίοδο, Γιώργος Κουμεντάκης, όπως και ο ένας εκ των σκηνοθετών μας, Μιχαήλ Μαρμαρινός, υπέγραψαν ένα κείμενο, μεταξύ άλλων, υπεράσπισης της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.


Επειδή και οι δύο βρίσκονται σε θεσμική θέση και καλλιτεχνική λειτουργία, που εμπλέκει και άλλους ανθρώπους, αισθανόμαστε την ανάγκη να διαχωρίσουμε με ξεκάθαρο τρόπο τη θέση μας από το κείμενο, το οποίο έχουν υπογράψει.

Καραζήσης Ακύλλας
Λυγίζος Έκτορας
Σκουλά Μαρία
Σαραντίδης Μάριος
Καρακατσάνη Ευαγγελία
Γραμματικός Λάμπρος»

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.
Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Culture / Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, που πρόλαβε να πραγματοποιήσει δύο μόνο παραστάσεις στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής Θεάτρου», έρχεται σε on demand προβολή το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ