Τον επόμενο μήνα ξεκινούν στο Λονδίνο τα γυρίσματα της ταινίας για την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Creation που ανέδειξε θρυλικές μπάντες όπως οι My Bloody Valentine, οι Oasis και οι Jesus & Mary Chain

 

Παραγωγός της ταινίας μυθοπλασίας με θέμα την περιπετειώδη πορεία της εταιρείας του δαιμόνιου Σκωτσέζου Άλαν Μαγκί θα είναι ο Ντάνι Μπόιλ και σεναριογράφος ο διάσημος συγγραφέας Ίρβιν Γουέλς.

 

Η ομάδα του Trainspotting ετοιμάζει ταινία με την ιστορία της θρυλικής δισκογραφικής Creation
Ο ιδρυτής της Creation, Άλαν Μαγκί (δεξιά) με τον Λίαμ Γκάλαχερ των Oasis

 

My Bloody Valentine, Oasis, the Jesus & Mary Chain, Slowdive, Primal Scream, Teenage Fan Club... Το ρόστερ της μικρής αλλά απείρως χαρισματικής και φιλόδοξης εταιρείας στις αρχές της δεκαετίας του '90 ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Όσο εντυπωσιακές είναι και οι ιστορίες που εξιστορούνται στο βιβλίο απομνημονευμάτων του Μαγκί με τίτλο "The Creation Records Story: Riots, Raves and Running a Label", στο οποίο βασίζεται η ταινία.

 

Σκηνοθέτης της ταινίας θα είναι ο Νικ Μοράν ενώ για τους κεντρικούς ρόλους έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των Ρούπερτ Έβερετ, Τζέισον Φλέμινγκ και Γιούεν Μπρέμνερ (ο «Σπαντ» του Trainspotting), ο οποίος υποδύεται τον Μαγκί.