Χωρίς τις σκηνές με τα ομοφυλοφιλικά φιλιά και τα ναρκωτικά θα προβληθεί το Bohemian Rhapsody στους κινηματογράφους της Κίνας.

 

Οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να λογοκρίνουν σκηνές τις ταινίας και να τις αφαιρέσουν από όσες προβολές γίνουν στη χώρα. 

 

Το Hollywood Reporter μετέδωσε πως μόνο έτσι η ταινία θα μπορέσει να προβληθεί στην Κίνα. 

 

Οι σκηνές που θα λογοκριθούν είναι αυτές που ο Ράμι Μάλεκ φιλάει άνδρες και όσες τον δείχνουν να κάνει χρήση ναρκωτικών. 

 

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες μέρες κινεζικό κανάλι είχε λογοκρίνει την ομιλία του Ράμι Μάλεκ στην τελετή απονομής των Όσκαρ. 

 

Ο Μάλεκ, κατά την ομιλία του, δήλωσε ότι η ταινία θα μπορούσε να βοηθήσει εκείνους που αγωνίζονται με την ταυτότητά τους.

 

«Κάναμε μια ταινία για έναν ομοφυλόφιλο άνθρωπο, έναν μετανάστη, ο οποίος έζησε τη ζωή του απροσδόκητα», δήλωσε ο ηθοποιός.

 

Αλλά το Mango TV, ένα από τα πιο δημοφιλή κανάλια της Κίνας, άλλαξε τη λέξη «ομοφυλόφιλος» και τη αντικατέστησε με τη φράση «ειδική ομάδα» (σ.σ. ανθρώπων).

 

Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός έχει επικριθεί και στο παρελθόν για τη λογοκρισία αναφορών σε LGBT στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.