Χλωροκίνη: Ένα φεστιβάλ δημιουργικής αντίδρασης στα φαινόμενα των ημερών

Χλωροκίνη: Ένα φεστιβάλ δημιουργικής αντίδρασης στα φαινόμενα των ημερών Facebook Twitter
0

To Bios για πρώτη φορά παρουσιάζει και στους τρεις χώρους του (Bios.Πειραιώς 84, «Ρομάντσο» & Latraac) ένα φεστιβάλ δημιουργικής αντίδρασης στα φαινόμενα των ημερών.


Δημιουργοί από τον χώρο των παραστατικών τεχνών και της μουσικής συναντιούνται σε συνθήκες πανδημίας, παρουσιάζοντας μια διαφορετική μορφή ίασης, ένα σύνολο δράσεων που θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους χώρους του. Η τέχνη είναι αμφιλεγόμενη, αντιφατική, αλλά ταυτόχρονα ιαματική και καθαρτική, και μέσα από αυτήν τη λογική ξεκινά ένα ταξίδι σε όλο το φάσμα των μέσων έκφρασης και συναισθημάτων, διαμορφώνοντας ένα σύμπαν πολλαπλών οπτικών.

Παραστάσεις και μουσική παρουσιάζονται σε έναν κατακερματισμένο κόσμο πολλαπλών δωματίων. Κάθε δημιουργός χρησιμοποιεί ένα δωμάτιο/χώρο σε κάποιο από τα προαναφερθέντα κτίρια του οργανισμού Bios, δημιουργώντας ένα θέαμα για λίγους θεατές κάθε φορά –όσους επιτρέπουν οι αποστάσεις ασφαλείας αναλογικά με τον χώρο–, μετατρέποντας το καθένα από αυτά σε ένα νέο, μικρό σύμπαν.

Στόχος της δράσης είναι η επανεκκίνηση της καλλιτεχνικής δημιουργίας σε τομείς που έμειναν στάσιμοι το τελευταίο διάστημα εξαιτίας του κορωνοϊού και η προώθηση της σύνδεσης και του διαλόγου ανάμεσα σε δημιουργό, ακροατή και επισκέπτη αλλά και της συνύπαρξης μεταξύ των ίδιων των δημιουργών, θέτοντας βάσεις για πιθανές μελλοντικές συνεργασίες.

Όλα τα έσοδα από το Φεστιβάλ Χλωροκίνη θα διατεθούν για την υποστήριξη των καλλιτεχνών που συμμετέχουν. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραστατικές τέχνες και μουσική. Θα λειτουργεί καθημερινά online ραδιοφωνικός σταθμός στον νέο διαμορφωμένο χώρο στο κτίριο του «Ρομάντσο», απ' όπου για έναν μήνα θα μεταδίδει ποικιλόμορφο ηχητικό υλικό, όπως DJ sets, θεματικά mixtapes, εκπομπές, συνεντεύξεις, podcasts και live αναμεταδόσεις. Την ομάδα του σταθμού θα πλαισιώσουν residents παραγωγοί, μουσικοί, συλλέκτες, ερμηνευτές και μια σειρά καλεσμένων που προέρχονται όχι μόνο από τον μουσικό αλλά και από τον διευρυμένο καλλιτεχνικό χώρο, με κύριο στόχο τη συγκέντρωση διαφορετικών μέσων, ιδεών και μεθόδων διάδοσης των ερεθισμάτων της δημιουργικής κοινότητας της Αθήνας.

Το αναλυτικό μουσικό και θεατρικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Ενδεικτικά, συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, στις παραστατικές τέχνες οι: Vasistas (Αργυρώ Χιώτη) & Rimini Protokoll (Daniel Wetzel) και οι μουσικοί Jay Glass Dubs, KEMAΛ, Morah, Entropia Records.

Culture
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.
Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Culture / Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, που πρόλαβε να πραγματοποιήσει δύο μόνο παραστάσεις στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής Θεάτρου», έρχεται σε on demand προβολή το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ