Μετά τα μαζικά lockdown, η γκαλερί Gagosian επιστρέφει σε νέους, μεγαλύτερους χώρους στο Λος Άντζελες και την Αθήνα. 

 

Μέχρι σήμερα, η γκαλερί αναλάμβανε εκθέσεις με έργα επιδραστικών καλλιτεχνών του 20ου και του 21ου αιώνα σε συνολικά δεκαέξι χώρους σε όλο τον κόσμο: πέντε στη Νέα Υόρκη, τρεις στο Λονδίνο, δύο στο Παρίσι καθώς και σε Βασιλεία, Μπέρβελι Χιλς, Σαν Φρανσίσκο, Ρώμη, Αθήνα, Γενεύη και Χονγκ Κονγκ. 

 

Στην Αθήνα, η γκαλερί θα μεταφερθεί την «στέγη» που λειτουργούσε από το 2009, σε ένα μεγαλύτερο, νεοκλασικό κτίριο της ίδια γειτονιάς στο Κολωνάκι, σύμφωνα με το "The Art Newspaper". Εκτός απροόπτου, ο νέος χώρος στην οδό Αναπήρων Πολέμου (Νο22), θα υποδεχτεί το κοινό στις 24 Σεπτεμβρίου με μία έκθεση του Brice Marden και έργα του σε μάρμαρο και χαρτί.

 

H γκαλερί Gagosian επεκτείνεται σε νέους χώρους σε Αθήνα και Λος Άντζελες
Brice Marden, Hellen's Immediatly, Λάδι σε μάρμαρο (2011)

 

Η τεχνοτροπία των συγκεκριμένων έργων του 81χρονου πλέον Marden είχε εκκολαφθεί πριν από δεκαετίες και πάλι στην Ελλάδα, όταν στα 1981 άρχισε να ζωγραφίζει σε μάρμαρα γύρω από το θερινό του σπίτι στη νήσο Ύδρα. Τελικά υιοθέτησε την τεχνική δημιουργώντας πληθώρα έργων στα χρόνια που ακολούθησαν. 

 

Στο Λος Άντζελες, η γκαλερί ήρθε σε συμφωνία με το Ίδρυμα Τεχνών Marciano Art Foundation, για την γκαλερί 1.207 τετραγωνικών μέτρων στη Μασονική Στοά που στέγαζε παλιότερα το μουσείο. Η νέα γκαλερί θα ανοίξει τις πύλες της στο κοινό τον Ιανουάριο του 2021.

 

H γκαλερί Gagosian επεκτείνεται σε νέους χώρους σε Αθήνα και Λος Άντζελες

 

Τα νέα της επέκτασης έρχονται σε μία περίοδο που οι γκαλερί δοκιμάζονται από τα έκτακτα μέτρα, το κοινό είναι διστακτικό και το ενδιαφέρον περιορισμένο. Την περασμένη εβδομάδα η γκαλερί Pace απέλυσε μία σειρά εργαζομένων και ο καλλιτέχνης Gavin Brown ανακοίνωσε πως θα κλείσει την γκαλερί του και θα συνεργαστεί με την γκαλερί Gladstone. 

 

Τον Ιούλιο, η γκαλερί David Zwirner απέλυσε 40 υπαλλήλους τεσσάρων χώρων, μειώνοντας τις οργανικές της θέσεις κατά 20%.

 

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ARTnews, κατά τη διάρκεια της πανδημίας η γκαλερί Gagosian έλαβε δάνεια ύψους 2 έως 5 εκατομμυρίων δολαρίων για την επιβίωσή της, μέσω του κυβερνητικού προγράμματος υποστήριξης των πληγέντων οργανισμών και επιχειρήσεων από την πανδημία.