Μια ξαφνική ασθένεια της Ζαν Μορώ οδήγησε στην απόφαση να ακυρωθεί η πολυσυζητημένη – και η αλήθεια είναι πολυανεμόνενη- παράσταση Ο πόλεμος των υιών του φωτός κατά των υιών του σκότους που σκηνοθετεί ο Αμος Γκιτάι. Μετά την ματαίωση της παράστασης που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή το φεστιβάλ Επιδαύρου ανακοίνωσε πως δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε η παράσταση του Σαββάτου.

Έτσι για πρώτη φορά, η Επίδαυρος θα σιγήσει για ένα Σαββατοκύριακο. Μετά την κοσμοσυρροή για τη Φαίδρα και τα παρατεταμένα χειροκροτήματα και μπράβο για την Άλκηστη που σκηνοθέτησε ο Θωμάς Μοσχόπουλος, το θέατρο θα μείνει κενό. Προφανώς αυτή η εξέλιξη θα αυξήσει και το ενδιαφέρον για την παράσταση του Δημήτρη Μαυρίκιου στη Μικρή Επίδαυρο, Το τερατώδες Αριστούργημα, ένα έργο για τη ζωή και τις λιγότερο προβεβλημένες όψεις του σπουδαίου ποιητή Γιάννη Ρίτσου.

Στη LifO που κυκλοφορεί την Πέμπτη ο σκηνοθέτης μιλάει για την παράσταση που ετοιμάζει και η οποία είναι ακατάλληλη για ανηλίκους εξαιτίας των ερωτικών σκηνών και εκφάνσεων.