Μια ξαφνική ασθένεια της Ζαν Μορώ οδήγησε στην απόφαση να ακυρωθεί η πολυσυζητημένη – και η αλήθεια είναι πολυανεμόνενη- παράσταση Ο πόλεμος των υιών του φωτός κατά των υιών του σκότους που σκηνοθετεί ο Αμος Γκιτάι. Μετά την ματαίωση της παράστασης που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή το φεστιβάλ Επιδαύρου ανακοίνωσε πως δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε η παράσταση του Σαββάτου.
Έτσι για πρώτη φορά, η Επίδαυρος θα σιγήσει για ένα Σαββατοκύριακο. Μετά την κοσμοσυρροή για τη Φαίδρα και τα παρατεταμένα χειροκροτήματα και μπράβο για την Άλκηστη που σκηνοθέτησε ο Θωμάς Μοσχόπουλος, το θέατρο θα μείνει κενό. Προφανώς αυτή η εξέλιξη θα αυξήσει και το ενδιαφέρον για την παράσταση του Δημήτρη Μαυρίκιου στη Μικρή Επίδαυρο, Το τερατώδες Αριστούργημα, ένα έργο για τη ζωή και τις λιγότερο προβεβλημένες όψεις του σπουδαίου ποιητή Γιάννη Ρίτσου.
Στη LifO που κυκλοφορεί την Πέμπτη ο σκηνοθέτης μιλάει για την παράσταση που ετοιμάζει και η οποία είναι ακατάλληλη για ανηλίκους εξαιτίας των ερωτικών σκηνών και εκφάνσεων.
Culture /
Γκιτάι, Μορώ: une autre fois

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Λάρισα: «Δεν έπρεπε να έρθουμε γιατί είδαν τις πληγές, φοβάμαι μην καλέσουν την πρόνοια» έλεγε η 32χρονη μητέρα

Νίκος Γαλανός: Το «αντίο» της Γης της Ελιάς στην έναρξη του νέου επεισοδίου

Λάρισα: «Ερευνάται και η σεξουαλική κακοποίηση», καταγγέλλει ο δικηγόρος του βιολογικού πατέρα

Eurovision 2025: Θύελλα αντιδράσεων σε Ισπανία και Βέλγιο για τη συμμετοχή του Ισραήλ

Κρούσμα μηνιγγίτιδας στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας – Εκκένωση τεσσάρων σχολείων
