Γάλλος καλλιτέχνης κλείνεται από σήμερα και για 8 μέρες σε ένα βράχο και στη συνέχεια θα κλωσήσει αυγά

Γάλλος καλλιτέχνης κλείνεται από σήμερα και για 8 μέρες σε ένα βράχο και στη συνέχεια θα κλωσήσει αυγά Facebook Twitter
11

Ένας συμπαγής πέτρινος όγκος βάρους 12 τόνων που κρύβει μια κοιλότητα με τη μορφή ανθρώπινης σιλουέτας θα γίνει ο χώρος που από σήμερα και για 8 ημέρες θα φιλοξενήσει έναν τολμηρό Γάλλο καλλιτέχνη.

Στις 14.00 ώρα Γαλλίας (15.00 ώρα Ελλάδας), με την παρουσία θεατών και μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα δύο τμήματα του βράχου που έχει εγκατασταθεί στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στο Palais de Tokyo, θα κλείσουν ερμητικά εγκιβωτίζοντας στο εσωτερικό τους τον Abraham Poincheval.


Ο καλλιτέχνης έχει ξαναπροκαλέσει αίσθηση με τις τολμηρές του παραστάσεις: πέρασε μία εβδομάδα σε μια πλατφόρμα σε ύψος 20 μέτρων από το έδαφος, ενώ διέσχισε τις Βόρειες Άλπεις με τη βοήθεια μιας κυκλικής κάψουλας. Επιπλέον, έζησε για δύο εβδομάδες στο εσωτερικό του κουφαριού μιας αρκούδας και διέπλευσε τον ποταμό Ροδανό μέσα σε ένα τεράστιο μπουκάλι μήκους 6 μέτρων.


Το νέο του «καταφύγιο» έχει τη μορφή μιας ανθρώπινης σιλουέτας, συνδέεται με τον εξωτερικό κόσμο με έναν αγωγό εξαερισμού και ένα τηλέφωνο για βοήθεια. Μια μηχανή επίσης θα καταγράφει τους καρδιακούς ρυθμούς του όλο το 24ωρο της παραμονής του στο βράχο.

Γάλλος καλλιτέχνης κλείνεται από σήμερα και για 8 μέρες σε ένα βράχο και στη συνέχεια θα κλωσήσει αυγά Facebook Twitter


«Ήρθε η ώρα να βιώσω τον βράχο» εξήγησε ο καλλιτέχνης, που γεννήθηκε το 1972 και επισημαίνει τη «μυστικιστική διάσταση» αυτού του είδους της εμπειρίας για την οποία έκανε προετοιμασία αρκετών εβδομάδων.

Ο Poincheval είπε κατά τη διάρκεια του εγκλωβισμού του θα τρέφεται με αποξηραμένο κρέας και έτοιμες σούπες και θα λαμβάνει μερικά υγρά. «Μοναδικό ίσως μυστήριο παραμένει το πώς θα πηγαίνει στην τουαλέτα», σημειώνει ο Guardian, προσθέτοντας πως ο καλλιτέχνης απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα αυτό.


Από την πλευρά του ο επιμελητής του Μουσείου Ζαν ντε Λουασί, κάνει λόγο για μια «εσωτερική αναζήτηση», τη «δυνατότητα να ζει κανείς και σε άλλα βασίλεια εκτός του δικού μας».


Αφού βγει από τον βράχο του, ο Πουανσεβάλ θα ξεκινήσει στις 29 Μαρτίου να κλωσήσει μια ντουζίνα αυγά κότας, στην "πρώτη του δουλειά με έμβια όντα".

Επί 26 ημέρες θα προσπαθήσει να διατηρήσει θερμοκρασία 37 βαθμών, προκειμένου να εκκολαφθούν τα αυγά και το εγχείρημά του θα βιντεοσκοπείται όλο το 24ωρο. Τα κοτοπουλάκια που θα γεννηθούν σκοπεύει να τα στείλει στους γονείς του.11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.