Με θερμό χειροκρότημα και όλους στην αίθουσα όρθιους, ο Ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ δεν έκρυψε τη συγκίνησή του και την χαρά του καθώς φιλούσε τον Χρυσό Λέοντα.

 

Ο Αλμοδόβαρ πρόσθεσε στη συλλογή των βραβείων του, έναν Χρυσό Λέοντα για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο, καθώς το Φεστιβάλ της Βενετίας τον τίμησε σήμερα για την καριέρα του.

 

Φεστιβάλ Βενετίας: To πιο θερμό χειροκρότημα για τον Αλμοδόβαρ και Χρυσός Λέοντας για το σύνολο της καριέρας του

 

Ο 69χρονος βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, γνωστός για τις εμβληματικές ταινίες του, όπως το «Μίλα της», το «Όλα για τη μητέρα μου» και, πιο πρόσφατα, για το «Πόνος και δόξα», έκανε το ντεμπούτο του στο φεστιβάλ αυτό το 1983 με τη μαύρη κωμωδία «Αμαρτωλές καλόγριες». Ήταν υποψήφιος για τον Χρυσό Λέοντα το 1988, με τις «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης», μια ταινία που τον έκανε γνωστό σε όλον τον κόσμο.

 

 

 

«Η Βενετία είναι ο τόπος όπου γεννήθηκα ως σκηνοθέτης. Για μένα, είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο», είπε στους δημοσιογράφους ο Αλμοδόβαρ.

 

Για τις «Αμαρτωλές καλόγριες», μια ταινία στην οποία μια τραγουδίστρια κρύβεται σε μια μονή με εκκεντρικές μοναχές –για την οποία παραδέχτηκε ότι δεν άρεσε σε όλα τα μέλη της κριτικής επιτροπής– είπε: «Και μόνο το γεγονός ότι συμμετείχα σε ένα διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ έμοιαζε με θαύμα».

 

Φεστιβάλ Βενετίας: To πιο θερμό χειροκρότημα για τον Αλμοδόβαρ και Χρυσός Λέοντας για το σύνολο της καριέρας του

 

Ο Αλμοδόβαρ, που έχει συνεργαστεί κατ' επανάληψη με τον Αντόνιο Μπαντέρας και την Πενέλοπε Κρουθ, έχει κερδίσει πολλά βραβεία για το έργο του, όπως ένα Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου για το «Μίλα της» ενώ το «Όλα για τη μητέρα μου» κέρδισε το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας το 2000.