Η Εθνική Λυρική Σκηνή θα διαθέσει 1.500 δωρεάν θέσεις για ανέργους στη γενική δοκιμή της όπερας του Βιντσέντζο Μπελλίνι Νόρμα, την Τρίτη 4 Ιουνίου στις 21:00 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

 

«Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει τη δυνατότητα σε άνεργους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν μια εντυπωσιακή παραγωγή όπερας στο Ηρώδειο, με στόχο να κάνει τη λυρική τέχνη προσβάσιμη σε όλους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Λυρική Σκηνή. «Μια όπερα απολύτως και πολλαπλά συνδεδεμένη με την Ελλάδα, η Νόρμα του Μπελλίνι επιστρέφει από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 5, 7, 9 και 11 Ιουνίου 2019, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, σε μια νέα εντυπωσιακή παραγωγή, σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Μπαλατσινού και σκηνοθεσία του Κάρλους Παντρίσσα των Λα Φούρα ντελς Μπάους», αναφέρει. 

 

Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή της Νόρμας, με την επίδειξη δελτίου ή βεβαίωσης ανεργίας και δελτίου ταυτότητας, θα γίνει στα ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την  Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, από τις 11.00 έως τις 18.00 και το  Σάββατο 1 Ιουνίου, από τις 10.00 έως τις 16.00. Ο κάθε κάτοχος δελτίου ή βεβαίωσης ανεργίας μπορεί να πάρει έως και δύο εισιτήρια.