Αν και το μεγάλο event θα γίνει τον επόμενο Μάιο οι προετοιμασίες έχουν ήδη αρχίσει και το θέμα για την έκθεση The Met 2018 έχει αποκαλυφθεί.

 

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα WWD, η μόδα και η θρησκεία θα αποτελέσουν το επίκεντρο της έκθεσης και του gala της επόμενης χρονιάς. Το μουσείο δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα τα νέα, αλλά το WWD θεωρείται εξαιρετικά έγκριτο σε θέματα μόδας και αναφέρεται πως η ιδέα για κόνσεπτ είχε πέσει στο τραπέζι πολύ πριν ανοίξει η τρέχουσα έκθεση "Rei Kawakubo/Comme des Garçons: The Art of the In-Between".

 

Πολλοί σχεδιαστές, όπως οι Dolce & Gabbana, ο Jean Paul Gaultier, o Versace και ο Jeremy Scott, έχουν χρησιμοποιήσει σημαντικές αναφορές από την θρησκεία στις συλλογές τους με την πάροδο των χρόνων, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μια τεράστια γκάμα για να εμπνευστεί κανείς για την επόμενη έκθεση.

 

Σύμφωνα με πηγές του WWD, η έκθεση βρίσκεται ακόμη στα αρχικά στάδια του σχεδιασμού, αλλά θα είναι ένα "σοβαρό και φιλόδοξο" έργο. Αναμφίβολα, η φετινή θεματική θα έχει ως αποτέλεσμα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κόκκινα χαλιά στην ιστορία του Met Gala, το οποίο ενδεχομένως να προκαλέσει και να παρουσιάσει τολμηρές και αμφιλεγόμενες επιλογές από τους διάσημους καλεσμένους της Anna Wintour.