Ένα κτίριο όπως ο ήχος, από τους συνεχιστές της Ζάχα Χαντίντ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα κτίριο όπως ο ήχος, από τους συνεχιστές της Ζάχα Χαντίντ (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
Zaha Hadid Architects
0

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Zaha Hadid Architects επιλέχθηκε για να κατασκευάσει το νέο μέγαρο της φιλαρμονικής του Σβερντλόφσκ, στο Γεκατερίνμπουργκ της Ρωσίας.

Το σχήμα του κτιρίου, σύμφωνα με την πρόταση των αρχιτεκτόνων, θα βασίζεται στη μορφή ενός ηχητικού κύματος. 

Οι αρχιτέκτονες, που συνεχίζουν να πορεύονται στα χνάρια της πρωτοπόρου δημιουργού Ζάχα Χαντίντ, εμπνεύστηκαν από την πλούσια μουσική ιστορία της πόλης και έτσι στο σχέδιο του κτιρίου αντανακλώνται οι «ιδιότητες του συντονισμού που δημιουργούν κυματισμούς σε μια συνεχώς λεία επιφάνεια».

Σύμφωνα με την πρόταση, το νέο κτίριο δεν θα αποτελεί απλά μια προσθήκη στις υπάρχουσες υποδομές αλλά θα είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσά τους. 

Ο κυρίως συναυλιακός χώρος θα έχει χωρητικότητα 1.600 θεατών, ενώ η αίθουσα μουσικής δωματίου θα μπορεί να φιλοξενήσει 400 άτομα. 

Και οι δυο αίθουσες θα είναι τοποθετημένες μέσα στις παραμορφώσεις της επιφάνειας του αιωρούμενου θόλου του κτιρίου. 

Ένα κτίριο όπως ο ήχος, από τους συνεχιστές της Ζάχα Χαντίντ (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
Zaha Hadid Architects

Ένας γυάλινος τοίχος θα βρίσκεται πίσω από τη σκηνή της μικρότερης συναυλιακής αίθουσας προσφέροντας θέα στους κήπους. Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση και στην οροφή του κτιρίου.

Από το σημείο αυτό θα μπορούν να απολαύσουν τη θέα στην πόλη. 

Το μεγάλο αίθριο και το μικρότερο αμφιθέατρο θα συναντώνται δημιουργώντας μια ανεστραμμένη τοπογραφία που δηλώνει και την κίνηση των επισκεπτών τόσο στις αίθουσες όσο και στους δημόσιους χώρους.

Οι δημόσιοι χώροι, μια πλατεία και ένας χώρος υποδοχείς, θα διαμορφωθούν κάτω από τις αίθουσες συναυλιών με τις πτυχώσεις των αιθουσών να τους αποκαλύπτονται. 

Ένα κτίριο όπως ο ήχος, από τους συνεχιστές της Ζάχα Χαντίντ (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
Zaha Hadid Architects

Το αρχιτεκτονικό γραφείο δήλωσε πως η Ρωσία είχε διαμορφωτική επιρροή στο δημιουργικό κομμάτι της εργασίας του προσθέτοντας πως και η ίδια η Χαντίντ, από νωρίς στην καριέρα της, είχε γοητευτεί από την ρωσική πρωτοπορία. 

Το γραφείο άλλωστε, έχει σχεδιάσει και άλλα κτίρια στη Ρωσία. 

  

Στον διαγωνισμό για το νέο μέγαρο της φιλαρμονικής του Σβερντλόφσκ συμμετείχαν 47 αρχιτεκτονικά γραφεία από όλο τον κόσμο.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το πότε θα ξεκινήσει η ανέγερσή του. 

 
Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.
Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Culture / Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, που πρόλαβε να πραγματοποιήσει δύο μόνο παραστάσεις στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής Θεάτρου», έρχεται σε on demand προβολή το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ