Ένα καινοτόμο πρότζεκτ τέχνης παρουσιάζει τον Καραβάτζιο όπως δεν τον έχετε ξαναδεί

Ένα καινοτόμο πρότζεκτ τέχνης παρουσιάζει τον Καραβάτζιο όπως δεν τον έχετε ξαναδεί Facebook Twitter
0

Στη νέα έκθεση της γκαλερί Palazzo delle Esposizioni στη Ρώμη, οι λάτρεις της τέχνης καλούνται να περιπλανηθούν σε ένα εντυπωσιακό πρότζεκτ που συνδυάζει εξελιγμένη οπτικοακουστική τεχνολογία και έργα του ιταλού ζωγράφου Καραβάτζιο.

Συνολικά θα απολαύσουν 57 έργα, αλλά στους χώρους δεν θα συναντήσουν πίνακες ή καμβάδες καθώς όλη η ομορφιά του Καραβάτζιο ξεδιπλώνεται μέσα από ειδική βιντεοπροβολή στους τοίχους της γκαλερί. Το πρότζεκτ έχει σαν στόχο να προσφέρει μια εντελώς πρωτόγνωρη εμπειρία στους επισκέπτες.

Ένα καινοτόμο πρότζεκτ τέχνης παρουσιάζει τον Καραβάτζιο όπως δεν τον έχετε ξαναδεί Facebook Twitter

Η έκθεση "Τhe Caravaggio Experience" είναι σκηνοθετημένη με θεατρικότητα και παρουσιάζεται πλαισιωμένη με μουσική και αρώματα στο χώρο. Μια ακόμη σημαντική διαφοροποίηση σε αυτή την προσπάθεια είναι το πώς οι επιμελητές επέλεξαν να απομονώσουν τους πρωταγωνιστές των έργων από το υπόλοιπό πλαίσιο και να τα τους αναδείξουν με ακόμη πιο επιβλητικό τρόπο.

Ένα καινοτόμο πρότζεκτ τέχνης παρουσιάζει τον Καραβάτζιο όπως δεν τον έχετε ξαναδεί Facebook Twitter

Ένα καινοτόμο πρότζεκτ τέχνης παρουσιάζει τον Καραβάτζιο όπως δεν τον έχετε ξαναδεί Facebook Twitter

Ο ιστορικός τέχνης Κλαούντιο Στρινάτι ο οποίος ανέλαβε να εξηγήσει την έκθεση αναφέρει «Συνήθως όταν επισκέπτεστε μια έκθεση, βλέπετε τους πινάκες ή τα γλυπτά, από κάτω τις πληροφορίες από τις σημειώσεις των γκαλερί, και αυτό είναι όλο.  Αντίθετα εδώ υπάρχει ένα ερέθισμα. Οι εικόνες παρουσιάζονται σαν φαντάσματα, σα να πρόκειται για χαρακτήρες που φτάνουν στο χώρο μας από έναν μακρινό κόσμο».

Η έκθεση έχει διάρκεια έως τις 3 Ιουλίου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.
Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Culture / Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, που πρόλαβε να πραγματοποιήσει δύο μόνο παραστάσεις στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής Θεάτρου», έρχεται σε on demand προβολή το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ