Ο θρυλικός Ιταλός συνθέτης Ένιο Μορικόνε, ο οποίος κέρδισε Όσκαρ για τη μουσική στο «The Hateful Eight» (Οι μισητοί 8) χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τον σκηνοθέτη Κουέντιν Ταραντίνο τον οποίο αποκάλεσε «κρετίνο« που κάνει ταινίες «σκουπίδια».

 

Οι δηλώσεις που προκάλεσαν αίσθηση και αιφνιδίασαν, έγιναν σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα στο γερμανικό Playboy.

 

Ο Μορικόνε επέκρινε τον Τάραντινο για δύο κυρίως λόγους: το χαοτικό του στιλ και την έλλειψη πρωτοτυπίας του. «Δεν είναι σκηνοθέτης», δήλωσε ο βετεράνος μουσικός.

 

«Ο Ταραντίνο είναι χαοτικός. Μιλάει χωρίς σκέψη, κάνει τα πάντα την τελευταία στιγμή. Δεν έχει ιδέα», δήλωσε.«Εμφανίζεται από το πουθενά και θέλει ένα πλήρες σάουντρακ μέσα σε λίγες μέρες. Αυτό δεν είναι δυνατό. Με εξοργίζει. Δεν πρόκειται να το ανεχτώ ξανά και του το είπα την τελευταία φορά».

 

Ο Moρικόνε, ο οποίος έχει δώσει έργα του σε πάνω από 500 ταινίες, δήλωσε ότι ο Ταραντίνο δεν κατατάσσεται στο πάνθεον των μεγάλων σκηνοθετών.

 

«Είναι κρετίνος. Κλέβει μόνο από άλλους και τα ξανασυνδυάζει. Δεν υπάρχει τίποτα πρωτότυπο σε αυτό. Αυτό δεν τον κάνει σκηνοθέτη», δήλωσε. «Δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τους μεγάλους του Χόλιγουντ, όπως ο Τζον Χιούστον, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ ή ο Μπίλι Γουάιλντερ. Ο Τάραντινο απλώς σερβίρει ξαναζεσταμένο φαγητό».

 

Για την ώρα ο Ταραντίνο δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο και αναμένεται με ενδιαφέρον αν θα απαντήσει στα καυστικά σχόλια.