Δωρεάν είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικού χώρους για όλους τους κατόχους κάρτας αλληλεγγύης

Δωρεάν είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικού χώρους για όλους τους κατόχους κάρτας αλληλεγγύης Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Δωρεάν πρόσβαση σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για τους κατόχους της «Κάρτας αλληλεγγύης» ανακοίνωσαν στη σημερινή συνέντευξη τύπου, που παρέθεσαν στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κύριος Αριστείδης Μπαλτάς, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Θεανώ Φωτίου και ο Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κύριος Γεώργιος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Μπαλτάς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Βασική συνιστώσα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ιδέα ότι ο πολιτισμός συνιστά έναν από τούς πυλώνες για τη συνολική ανασυγκρότηση και τον μετασχηματισμό της χώρας. Δεν είναι μόνο επειδή ο πολιτισμός μπορεί να φέρει χρήματα στην χώρα. Είναι, κυρίως, επειδή ο πολιτισμός είναι στοιχείο αυτογνωσίας, συστατικό της ανθρώπινης ύπαρξης και σε αυτή τη βάση, στη βάση της ανθρώπινης ύπαρξης σε μια χώρα με αυτή την κληρονομιά, ο πολιτισμός είναι πυλώνας ανασυγκρότησης».

Επιπλέον ο Υπουργός, ανέφερε πως «σκεφτήκαμε να ενταχθεί στην κάρτα αλληλεγγύης η δωρεάν πρόσβαση σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για εκείνους που δεν έχουν τα στοιχειώδη. Δεύτερο μέτρο εν εξελίξει αυτή τη στιγμή, όσοι σπουδάζουν στις κρατικές σχολές των τεχνών, όπως στο Εθνικό Θέατρο, στο Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας, στην Κρατική Σχολή Χορού, να μην είναι δεύτερου επιπέδου φοιτητές, να αρχίσουν να έχουν και αυτοί τα προνόμια που έχουν οι άλλοι φοιτητές, δηλαδή το πάσο το απλό, το οποίο μπορεί να τους πηγαίνει και να τους φέρνει στον χώρο των σπουδών τους, όπως και τους άλλους φοιτητές».

Τέλος, ο Υπουργός ανακοίνωσε τη διοργάνωση μιας μεγάλη μουσικής συναυλίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν αποκλειστικά για την ανακούφιση των προσφύγων: «Σε αυτή τη διπλή κρίση, κρίση λιτότητας-φτώχειας αλλά και προσφυγική, θα κάνουμε σύντομα μια πολύ μεγάλη συναυλία με όλα τα έσοδα υπέρ των προσφύγων στο ΣΕΦ. Ήδη οι ανιδιοτελείς προσφορές των καλλιτεχνών είναι πολλές. Είμαστε σε συζήτηση με την ΕΡΤ, ώστε να γίνει γεγονός, όχι μόνο πανεθνικής εμβέλειας , αλλά και ευρύτερης εμβέλειας, για την Ευρώπη και τον κόσμο, για να καταλάβει η Ευρώπη και ο κόσμος ότι παλεύουμε τραγουδώντας».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.