Την παραίτησή του υπέβαλλε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Νίκος Διαμαντής.

 

Ο κ. Διαμαντής είχε αναλάβει τη διεύθυνση του Δημοτικού Θεάτρου το 2015. Η παραίτησή του έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Πειραιά, Ιωσήφ Βουράκη.

 

Σε δήλωσή του, ο κ. Διαμαντής ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή, τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους του θεάτρου.

 

«Μετά από πέντε χρόνια γόνιμης πορείας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο βρέθηκε στην πρώτη θέση της πολιτιστικής ζωής της Αθήνας και όχι μόνο, ευχαριστώ τη Δημοτική αρχή, και ιδιαίτερα τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, για τη συνεργασία μας. Όλους τους θεσμικούς φορείς, τους συνεργάτες, και τους εργαζόμενους του θεάτρου, για όσα πετύχαμε μαζί. Το τέλος κάθε διαδρομής επιστεγάζει, επικυρώνει και υπερασπίζεται όσα κατακτήθηκαν τον χρόνο που προηγήθηκε», ανέφερε ο Νίκος Διαμαντής.

 

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Παραιτήθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Νίκος Διαμαντής
Ο Νίκος Διαμαντής παραιτήθηκε από τη διεύθυνση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LifO)

 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάνης Μώραλης ευχαρίστησε τον απερχόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή για την πενταετή συνεργασία τους. «Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με την ιστορική του αξία και τη σημασία του για τους δημότες και την πόλη, είναι πέρα και πάνω από πρόσωπα», συμπλήρωσε ο κ. Μώραλης.

 

Στη δήλωσή του, επεσήμανε ότι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο της πόλης αλλά και της χώρας. Σημειώνοντας ότι μέσα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον τα προηγούμενα πέντε χρόνια εξασφαλίστηκε ετήσια χρηματοδότηση για την απρόσκοπτη λειτουργία του Θεάτρου- μέσω συμβάσεων με το υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Αττικής και τον δήμο Πειραιά- ανέφερε ακόμη μεταξύ άλλων:

 

«Παράλληλα, δώσαμε από την πρώτη μέρα και καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας του αυτά τα πέντε χρόνια, την απαιτούμενη ελευθερία και χώρο στη διοίκηση του θεάτρου, προκειμένου απερίσπαστα να διαχειριστεί το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και την εν γένει καλλιτεχνική δημιουργία.

 

Η επιλογή της νέας διοίκησης θα υπηρετεί τις ίδιες αρχές και την ίδια φιλοσοφία την οποία η Δημοτική Αρχή καθορίζει. Είμαστε υπερήφανοι για την πορεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος να στηρίζουμε τον Πολιτισμό στην πόλη μας».