Το PrintSin είναι μια online gallery και e-shop με έργα - εκτυπώσεις  Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και απευθύνεται σε όσους ψάχνουν ποιοτικές και προσιτές προτάσεις για τη διακόσμηση του χώρου τους. Η ιδέα ανήκει στην Εύα Θεοφανίδου, μια νέα και κοσμογυρισμένη γυναίκα – γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και έχει ζήσει στη Νότια Αφρική, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ πριν εγκατασταθεί στην Αθήνα- η οποία σκέφτηκε να δημιουργήσει ψηφιακές εκτυπώσεις μουσειακού τύπου κάνοντας με αυτό τον τρόπο την τέχνη προσιτή σε όλους.

 

«Τα έργα τυπώνονται σε χαρτιά μουσειακής ποιότητας (100% cotton rag, acid free) με αποτέλεσμα να έχουν μεγάλη πιστότητα στο πρωτότυπο και να μην αλλοιώνονται χρωματικά στο χρόνο. Δεν είναι αφίσες, είναι Fine Art Prints υψηλών προδιαγραφών» λέει η ίδια η οποία πιστεύει ότι παράλληλα προωθεί τη δουλειά νέων αλλά και καταξιωμένων δημιουργών εντός και εκτός της χώρας, με ένα προϊόν που είναι οικονομικά προσιτό στο ευρύ κοινό, ενώ παράλληλα αναζητά μονίμως συνέργειες με τον καλλιτεχνικό ιστό της πόλης.

 

Τα έργα τυπώνονται σε χαρτιά μουσειακής ποιότητας (100% cotton rag, acid free) με αποτέλεσμα να έχουν μεγάλη πιστότητα στο πρωτότυπο και να μην αλλοιώνονται χρωματικά στο χρόνο. Δεν είναι αφίσες, είναι Fine Art Prints υψηλών προδιαγραφών

 

Αυτή τη στιγμή στο roaster της υπάρχουν έργα συνολικά 16 καλλιτεχνών. Πέρα από το γεγονός ότι οι περισσότεροι ζουν στην Αθήνα- κάποιοι είναι ξένοι καλλιτέχνες που ζουν στην πόλη μας όπως ο Σουηδός Daniel Egneus και η Γαλλίδα Diane Alexandre και κάποιοι άλλοι είναι απλά ντόπιοι καλλιτέχνες όπως ο Απόστολος Χατζάρας και η Νικομάχη Καρακωστάνογλου, οι περισσότεροι δεν έχουν πολλά κοινά σημεία μεταξύ τους ενώ η επιλογή τους έχει εξελιχθεί με ένα αργό και οργανικό τρόπο.

 

PrintSin: Μια ελληνική online γκαλερί που πουλάει εκτυπώσεις έργων μέχρι και στην Χαβάη
Φωτ.: Nikos Vavdinoudis

 

«Ο κάθε ένας έχει τη δική του εικαστική γλώσσα και τα έργα τους διαφέρουν μεταξύ τους. Κάτι που θεωρώ σημαντικό είναι ότι οι καλλιτέχνες που συνεργάζονται μαζί μου έχουν οικονομικό όφελος, δηλαδή τα έργα τους να απευθύνονται στο υπάρχον κοινό αλλά και σε αυτό  που προσπαθώ συνεχώς να καλλιεργώ.  Δεν βλέπω τη σχέση μου με τους καλλιτέχνες μόνον εμπορικά και στενοχωριέμαι αν κάποιος δεν έχει απήχηση. Επίσης προσπαθώ να παρέχω στον καταναλωτή μεγάλο εύρος επιλογών ώστε να μπορεί να βρει αυτό που ψάχνει» λέει η ίδια.

 

Το e-shop της PrintSin λειτουργεί κυρίως με πωλήσεις στο εξωτερικό και αποστολές στην Ευρώπη, ΗΠΑ, την Βραζιλία, την Ινδιά, την Κίνα κ.α. «Εχθές έστειλα ένα έργο στην Χαβάη για πρώτη φορά» λέει με ενθουσιασμό η κ. Θεοφανίδου και συνεχίζει:

 

«Είμαι μια μικρή επιχείρηση (με τον εαυτό μου συνήθως σε πολλαπλούς  ρόλους) και ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα εξελίσσεται αργά αλλά σταθερά. Τον τελευταίο καιρό αυξάνονται οι παραγγελίες και στην Ελλάδα ενώ εδώ και δύο χρόνια ξεκίνησαν εγχώριες συνεργασίες με αρχιτέκτονες και διακοσμητές εσωτερικών χώρων».

 

PrintSin: Μια ελληνική online γκαλερί που πουλάει εκτυπώσεις έργων μέχρι και στην Χαβάη
Φωτ.: Nikos Vavdinoudis
PrintSin: Μια ελληνική online γκαλερί που πουλάει εκτυπώσεις έργων μέχρι και στην Χαβάη
Φωτ.: Nikos Vavdinoudis

 

Πέρα από το e-shop που λειτουργεί με τυποποιημένες διαστάσεις prints, το PrintSin αναλαμβάνει και μελέτες μικρών και μεγάλων χώρων, ώστε οι επιλογές και οι διαστάσεις των έργων, καθώς και η επιλογή κορνίζας, να διαμορφωθούν βάσει αναγκών. Επίσης υπάρχουν και περιπτώσεις, όπως έγινε για παράδειγμα στο Ergon House, όπου σχεδιάστηκε εξαρχής μια συλλογή αποκλειστικά για την συγκεκριμένη επιχείρηση.

 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένα έργο τέχνης μπορεί να μεταμορφώσει έναν χώρο όμως η κ. Θεοφανίδου πιστεύει ότι μπορεί κυρίως να μεταμορφώσει κι εμάς τους ίδιους. «Ξεκινάμε από την ανάγκη να ομορφύνουμε το περιβάλλον μας αλλά η αξία του να περιβαλλόμαστε από την τέχνη είναι πιο μεγάλη καθώς επηρεάζει τη διάθεσή μας, τη σκέψη μας και την εξέλιξή μας. Προσωπικά νιώθω ότι χωρίς την επαφή με την τέχνη θα μου έλειπαν πολύτιμες εμπειρίες, διανοητικές αλλά και αισθαντικές, εμπειρίες που διαμόρφωσαν τη σκέψη και την αντίληψή μου. Δεν έχει σημασία όμως σε ποιο επίπεδο αντιλαμβάνεται κανείς την τέχνη για να επιδράσει πάνω του.  Οι περισσότεροι  άνθρωποι  λένε απλά  «μου αρέσει» ή «είναι όμορφο» και αυτό είναι αρκετό».

 

PrintSin: Μια ελληνική online γκαλερί που πουλάει εκτυπώσεις έργων μέχρι και στην Χαβάη
Έργο της Δανάης Σαργολόγλου
PrintSin: Μια ελληνική online γκαλερί που πουλάει εκτυπώσεις έργων μέχρι και στην Χαβάη
Έργο της Joanna Burtenshaw