Oι πιο ωραίες υπαίθριες δωρεάν βιβλιοθήκες βρίσκονται στην Ινδιανάπολη

Oι πιο ωραίες υπαίθριες δωρεάν βιβλιοθήκες βρίσκονται στην Ινδιανάπολη Facebook Twitter
0
Oι πιο ωραίες υπαίθριες δωρεάν βιβλιοθήκες βρίσκονται στην Ινδιανάπολη Facebook Twitter
Εγκατάσταση στο White River State Park. (Kimberly McNeelan)

Η Ινδιανάπολη έχει γεμίσει με ευφάνταστες εγκαταστάσεις που λειτουργούν ταυτόχρονα σαν βιβλιοθήκες και σαν γλυπτά. Κι ενώ σε άλλες πόλεις, η ιδέα των "μίνι βιβλιοθηκών" για ελεύθερη χρήση έχει φτάσει πολύ συχνά σε σημείο να επισύρει μέχρι και κυρώσεις λόγω των σημείων τοποθέτησης, στην προκειμένη περίπτωση η κίνηση έρχεται με κάθε στήριξη της Πολιτείας.

Σαν κομμάτι του project «The Public Collections» ντόπιοι καλλιτέχνες έφτιαξαν διάφορες κατασκευές με ράφια για βιβλία, τα οποία δώρισε η Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης.


Η ομάδα στη συνέχεια εξασφάλισε συμβόλαια ή άδειες διάρκειας δύο χρόνων για να τοποθετήσει τις εγκαταστάσεις σε άσυλα αστέγων, πάρκα κι άλλα μέρη της πόλης.


«Δεν υπάρχουν περιορισμοί για να πας σε κάποιο από αυτά» εξηγεί την ιδέα πίσω από τις κατασκευές, ο υπεύθυνος Rachel Simon. Δεν υπάρχουν εμπόδια- ούτε κάρτες βιβλιοθήκης ούτε χαρτιά. «Έρχονται στους ανθρώπους αντί να περιμένουν τους ανθρώπους να πάνε σε αυτές» καταλήγει.

Oι πιο ωραίες υπαίθριες δωρεάν βιβλιοθήκες βρίσκονται στην Ινδιανάπολη Facebook Twitter
Έξω από το Cultural Trail. (Eric Nordgulen)
Oι πιο ωραίες υπαίθριες δωρεάν βιβλιοθήκες βρίσκονται στην Ινδιανάπολη Facebook Twitter
Βιβλιοθήκη μέσα στο Eskenzi Health. (Kate Hudnall)
Oι πιο ωραίες υπαίθριες δωρεάν βιβλιοθήκες βρίσκονται στην Ινδιανάπολη Facebook Twitter
Στο Horizon House. (Stuart Hyatt & S+Ca)
Oι πιο ωραίες υπαίθριες δωρεάν βιβλιοθήκες βρίσκονται στην Ινδιανάπολη Facebook Twitter
Εγκαταστάσεις μέσα στο Mary Rigg Neighborhood Center. (Phil O'Malley)
Oι πιο ωραίες υπαίθριες δωρεάν βιβλιοθήκες βρίσκονται στην Ινδιανάπολη Facebook Twitter
Στο Monument Circle. (Brian McCutcheon)
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Ο κόσμος της φιλοξενίας είναι ένας κόσμος χωρίς σύνορα”: όλα όσα έγιναν στη δεύτερη διοργάνωση του HOTEL EXPERIENCE το διήμερο 18&19 Οκτωβρίου 2025 στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Design / Πώς το Hotel Experience μεταμόρφωσε την Τεχνόπολη σε ατμοσφαιρική ξενοδοχειακή εμπειρία

Με συμμετοχή 8000 επισκεπτών, 120 ομιλητών και 70 εταιρειών υλικών και κατασκευής, το Hotel Experience ανέδειξε την ελληνική φιλοξενία ως διεθνή συζήτηση, όπου η αρχιτεκτονική και η επενδυτική στρατηγική συνυπάρχουν στο ίδιο τραπέζι.
LIFO NEWSROOM
Το ταξίδι του Δημήτρη Πικιώνη από τη Μαδρίτη στην οδό Πειραιώς 

Design / Χάρη στον Δημήτρη Πικιώνη ο δρόμος προς την Ακρόπολη είναι ένα έργο τέχνης

Μια νέα έκθεση για τον Δημήτρη Πικιώνη στο Μουσείο Μπενάκη αποκαλύπτει τη σπουδαιότητα αυτού του εμπνευσμένου Έλληνα εικαστικού, αρχιτέκτονα, στοχαστή και όσα του οφείλουν η Αθήνα και οι σύγχρονοι Έλληνες.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ένα σπίτι που χρειάζεται περισσότερους τοίχους

Design / Ένα σπίτι που χρειάζεται κι άλλους τοίχους για τους πίνακες του ιδιοκτήτη

Ο αρχιτέκτονας και visual artist Αλέξανδρος Μαγκανιώτης μένει στη Γλυφάδα, σε μια οικογενειακή πολυκατοικία. Το διαμέρισμά του έχει τόσα έργα που μοιάζει με δική του, ατομική έκθεση, την οποία ανανεώνει συνεχώς.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ο Gustaf Westman σχεδιάζει viral αντικείμενα που φτάνουν την ντοπαμίνη στα ύψη

Design / Ο Gustaf Westman σχεδιάζει viral αντικείμενα που φτάνουν την ντοπαμίνη στα ύψη

Πιάτα, φλιτζάνια, βάζα και λάμπες που σε κάνουν να θες να τους τραπεζώσεις όλους. Έντονα, χαριτωμένα, λαχταριστά αντικείμενα που μετατρέπουν το τραπέζι σου σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία ευτυχίας.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δημήτρης Αντωνακάκης: «Η Αθήνα χρειάζεται γενναίες αποφάσεις»

Οι Αθηναίοι / Δημήτρης Αντωνακάκης: «Η Αθήνα χρειάζεται γενναίες αποφάσεις»

Ως παιδί, σχεδίαζε δρόμους στην άμμο. Αργότερα, υπερασπίστηκε την αρχιτεκτονική ως τέχνη ζωής. Με τη σύντροφο και συνεργάτιδά του Σουζάνα έζησαν μια ζωή όπου το «εγώ» έγινε «εμείς», μέχρι την απώλειά της που τον σημάδεψε βαθιά. Είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Mattias Adolfsson: «Η έμπνευση με χτυπάει σαν κεραυνός, από το πουθενά»

Design / Mattias Adolfsson: Μιλώντας με έναν κορυφαίο εικονογράφο της εποχής

Δυο-τρεις κουβέντες με τον διακεκριμένο Σουηδό γραφίστα και εικονογράφο, έναν από τους «υψηλούς προσκεκλημένους» του φετινού 7ου LAComicsFestival, που θα γίνει στη Λάρισα από τις 5 ως τις 7 Σεπτεμβρίου.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το σύγχρονο design γίνεται πιο προσωπικό και all inclusive από ποτέ

ADM 2025: The Urban Issue / Το σύγχρονο design γίνεται πιο προσωπικό και all inclusive από ποτέ

Ιδέες που ζυμώνονταν αργά εδώ και μερικά χρόνια στον χώρο της εσωτερικής διακόσμησης ωρίμασαν και μας αποκαλύφθηκαν στις αρχές του 2025, ως οδηγός για τους χώρους στους οποίους θα κατοικήσουμε στο μέλλον.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Οbjects of Common Interest: «Θέλουμε να σου κεντρίσουμε το ενδιαφέρον και να κινητοποιήσουμε ένα συναίσθημα»

ADM 2025: The Urban Issue / Κίνηση, ελευθερία, ρευστή ταυτότητα: Το design των Οbjects of Common Interest

Οι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές Ελένη Πεταλωτή και Λεωνίδας Τραμπούκης τρέχουν ένα από τα πιο design studios της Ελλάδας. Πώς σκέφτονται και πώς σχεδιάζουν τα φημισμένα projects τους, όπως την εγκατάσταση εικαστικού φωτισμού που λατρεύουμε στην είσοδο της Πειραιώς 260;
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ