Ο πατέρας που λατρεύει τα Χριστούγεννα

Ο πατέρας που λατρεύει τα Χριστούγεννα Facebook Twitter
1

Οι περισσότεροι γονείς ψάχνουν στα μαγαζιά για το κατάλληλο παιχνίδι για τα παιδιά τους, όμως ο Stone Librande, βασικός σχεδιαστής του SimCity, το παίρνει πιο προσωπικά.


Τα τελευταία 17 χρόνια σκέφτεται, σχεδιάζει και κατασκευάζει ένα καινούριο επιτραπέζιο παιχνίδι που χαρίζει στους δύο του γιους κάθε Χριστούγεννα.

Ο πατέρας που λατρεύει τα Χριστούγεννα Facebook Twitter

Ο πατέρας που λατρεύει τα Χριστούγεννα Facebook Twitter

«Για μένα τα Χριστούγεννα αυτά τα χρόνια είναι κάπως σαν παρωδία», λέει. «Γιατί να είναι με τόσο εμπορική κατεύθυνση; Δεν είναι καλύτερο να είναι κάτι προσωπικό και συναισθηματικό; Προτιμώ να ξοδέψω μηδέν λεφτά και να κρυφτώ στο στούντιό μου και να φτιάχνω παιχνίδια με την ελπίδα ότι όταν θα φύγω, αυτά θα εξακολουθούν να υπάρχουν με κάποια μορφή. Είναι πιο διασκεδαστικό, και μια καλύτερη φιλοσοφία ζωής. Και δημιουργούνται καλύτερα παιχνίδια».

Ο πατέρας που λατρεύει τα Χριστούγεννα Facebook Twitter

Ο πατέρας που λατρεύει τα Χριστούγεννα Facebook Twitter

Ο πατέρας που λατρεύει τα Χριστούγεννα Facebook Twitter

Ο πατέρας που λατρεύει τα Χριστούγεννα Facebook Twitter

Ο πατέρας που λατρεύει τα Χριστούγεννα Facebook Twitter

[via]

Design
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Majaléδικο», ένα αλλιώτικο ΛΟΑΤΚΙ+ φανζίν που έκανε αίσθηση και έχει γίνει ήδη ανάρπαστο

Lgbtqi+ / «Majaléδικο», ένα αλλιώτικο ΛΟΑΤΚΙ+ φανζίν που έκανε αίσθηση και έχει γίνει ήδη ανάρπαστο

Ακτιβιστικό αλλά και αρτιστίκ, το εκδοτικό εγχείρημα των Little Rainbow Fish και των Emantes αναδεικνύει, δυναμώνει και εμπλουτίζει τη φωνή των ΛΟΑΤΚΙ+ προσφύγων στην Ελλάδα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τι είναι το κολάζ των Point Supreme;

Design / Τι είναι το κολάζ των Point Supreme;

Ο Κωνσταντίνος Πανταζής και η Μαριάννα Ρέντζου συνδέουν πολλούς διαφορετικούς κόσμους, στους οποίους ο καθένας μπορεί να ζήσει ελεύθερα. Πρεσβεύουν την αξία της επανάχρησης παλιών υλικών ως φορέων ποιότητας, συναισθημάτων και μοναδικότητας, ενώ υποστηρίζουν ότι μπορούμε να χτίζουμε λιγότερο. Για εκείνους η βιωσιμότητα είναι εν πολλοίς η «ιστορική οικονομία» της Ελλάδας.
ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ
Μαρία Παπαφίγκου: «Οι αρχιτέκτονες έχουμε την ευθύνη να συμμετέχουμε στην αλλαγή των συνθηκών του κόσμου μας»

ADM 5 - The Green Issue / Μαρία Παπαφίγκου: «Οι αρχιτέκτονες έχουμε ευθύνη να συμμετέχουμε στην αλλαγή συνθηκών του κόσμου μας»

Η Μαρία Παπαφίγκου μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Αθήνας και Στοκχόλμης, όπου μέχρι πρόσφατα δίδασκε και Αρχιτεκτονική στο KTH. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στη Σουηδία, στην Ισπανία και στην Ελλάδα. Με τον Johan Annerhed έχουν το αρχιτεκτονικό γραφείο ΟΟΑΚ που σήμερα εδρεύει στην Ελλάδα. Σήμερα δημιουργούν το πρώτο πολυώροφο κτίριο στην Ελλάδα με φέροντα οργανισμό από ξύλο, ενώ πιστεύουν ότι οι αρχιτέκτονες πρέπει να έχουν την ηθική και τις αξίες που χρωματίζουν την ευθύνη της δουλειάς τους.
ΗΛΙΑΣ ΜΕΣΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
Ο πιονέρος της πράσινης αρχιτεκτονικής

ADM 5 - The Green Issue / Peter Murray: Ο πιονέρος της πράσινης αρχιτεκτονικής

O Peter Murray σπούδασε αρχιτεκτονική, αλλά, αντί να «συνθέτει» κτίρια, άρχισε να γράφει γι’ αυτά. Έτσι έγινε ο εκδότης του περιοδικού αρχιτεκτονικής και design «Blueground» ‒ το «Wallpaper» τουλάχιστον εμπνεύστηκε από αυτό. Στη συνέντευξη που ακολουθεί μάς εξηγεί πως ήταν πάντα «πράσινος» και «sustainable», πολύ πριν αυτές οι έννοιες γίνουν ευρέως γνωστές.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Γιάννης Αρμευτής: Με ενδιαφέρει πώς ένα κτίριο μπορεί να βοηθήσει τις ανθρώπινες σχέσεις

ADM 5 - The Green Issue / Γιάννης Αρμεύτης: «Με ενδιαφέρει πώς ένα κτίριο μπορεί να βοηθήσει τις ανθρώπινες σχέσεις»

Ο επικεφαλής αρχιτέκτονας του γραφείου Armeftis Partners οραματίζεται «πόλεις των 15 λεπτών», δημιουργεί απαράμιλλης αισθητικής κτίρια με κοινωνική βιωσιμότητα σε Κύπρο και Ελλάδα, πιστεύει ακράδαντα στη σημασία της σύνδεσης αρχιτεκτονικής και ανθρώπινων σχέσεων και θέλει να δει τη Λεμεσό πόλη-πρότυπο.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
O αθηναϊκός πράσινος μικρόκοσμος των αρχιτεκτόνων

ADM 5 - The Green Issue / O αθηναϊκός πράσινος μικρόκοσμος των αρχιτεκτόνων

Τρία εξαιρετικά δυναμικά και αβανγκάρντ αρχιτεκτονικά γραφεία των Αθηνών, οι ΚΚΜΚ Architects (Κατερίνα Καραγιάννη & Μαρίνα Καραμαλή), οι AVW Architecture (Αγγελική Αθανασιάδου & Κατερίνα Βασιλάκου) και οι K-STUDIO (Δημήτρης & Κωνσταντίνος Καραμπατάκης), επιλέγουν τον αγαπημένο τους πράσινο μικρόκοσμο των Αθηνών. Επισκεφθήκαμε τα green gems της πόλης με τον πιο sustainable τρόπο, πάνω σε ηλεκτρικά ποδήλατα της Kosmoride, και τους απαθανατίσαμε εμπνευσμένοι από τη σύνδεση μικροκινητικότητας και αρχιτεκτονικής.
ΝΤΟΓΙΑ ΚΑΡΟΛΙΝΗ
The Ellinikon Park: To πάρκο που θα αλλάξει το «πράσινο» μέλλον

ADM 5 - The Green Issue / The Ellinikon Park: To πάρκο που θα αλλάξει το «πράσινο» μέλλον

Στα νότια της πρωτεύουσας περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια επισκέπτες έχουν πάρει ήδη μια πρώτη γεύση για το πώς η LAMDA Development δημιουργεί μια πόλη-πρότυπο μέσα από την κατασκευή ενός καινοτόμου πάρκου.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ