Στο βιβλίο Kama Sutra A-Z τα ζευγάρια απεικονίζονται σε εκστατικούς συνδυασμούς, καθένας από τους οποίους σχεδιάστηκε με το χαρακτηριστικό, μινιμαλιστικό στυλ της Favre χρησιμοποιώντας μόνο τέσσερα χρώματα.

 

Κάθε γράμμα συνδυάζεται με έναν ερωτικό στίχο ή κείμενο, από τα κλασικά έργα της Έμιλι Ντίκινσον και του Σαίξπηρ έως τα μοντέρνα έργα του Michael Faudet και της Αμερικανίδας ποιήτριας Stephanie Burt.

 

«Ήθελα να δείξω πόσο σχετική και διαχρονική είναι η ερωτική ποίηση στο σύνολό της και να μεταφέρω διαφορετικές φωνές», είπε η Favre. «Ήθελα η τελική επιλογή να είναι ένα μείγμα εποχών, φύλων, σεξουαλικών προσανατολισμών και τόνων».

 

Το αλφάβητο σχεδιάστηκε αρχικά για την επανέκδοση του Kama Sutra από τον εκδοτικό οίκο Penguin. To Kama Sutra είναι ένα σανσκριτικό κείμενο που κέρδισε φήμη χάρη στις τολμηρές σεξουαλικές στάσεις που πρότεινε, αλλά στην πραγματικότητα μοιάζει περισσότερο με ένα αρχαίο εγχειρίδιο αυτοβοήθειας για την αγάπη και τον ερωτισμό.

 

Ελπίζω ότι αυτό το βιβλίο θα κάθεται με υπερηφάνεια στα ράφια των ανθρώπων και στα τραπέζια των σαλονιών τους, θα μοιραστεί και θα το απολαύσουν ιδιωτικά ή δημόσια και ότι ίσως βοηθήσει μερικούς ανθρώπους.

 

Αφού σχεδίασε τα γράμματα που περιλαμβάνονται στο όνομα του βιβλίου, η Favre ολοκλήρωσε το αλφάβητο για μια έκθεση στο Somerset House. «Όλο το έργο ήταν αρκετά δύσκολο για μένα, καθώς προσπαθούσα προσεκτικά να ισορροπήσω στη λεπτή γραμμή μεταξύ αισθησιασμού και χυδαιότητας».

 

 

Η Favre βάσισε τα σχέδιά της στην γραμματοσειρά Futura. Διαθέτει καθαρά, γεωμετρικά σχήματα, που δημιουργήθηκαν από τον Γερμανό τυπογράφο Paul Renner τη δεκαετία του 1920, χαρακτηριστικό που την έκανε μια από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες γραμματοσειρές του αιώνα.

 

«Πάντα ήμουν μεγάλη θαυμάστρια αυτής της γραμματοσειράς», είπε η Favre. «Η οπτική της ισορροπία λειτούργησε ως ισχυρή ραχοκοκαλιά για τη δουλειά μου και άφησε αρκετό χώρο για ερμηνεία χωρίς να χάνετε η κατανόηση του ίδιου του γράμματος».

 

«Το να έχω συνέπεια σε όλα τα γράμματα ήταν πολύ σημαντικό για μένα, οπότε το να δουλεύω μέσα στους περιορισμούς μιας υπάρχουσας γραμματοσειράς είχε νόημα από άποψη σχεδιασμού», συνέχισε. «Επίσης, μου αρέσει να θέτω τους βασικούς κανόνες στη δουλειά μου προτού τους σπάσω».

 

 

Οι φιγούρες έρχονται σε αντίθεση με ένα εντελώς ματ μαύρο φόντο. Το ένα μέλος του ζευγαριού απεικονίζεται με έντονο λευκό δέρμα και κόκκινα γάντια και κάλτσες, ενώ το άλλο είναι σε χρυσοκίτρινο χρώμα.

 

«Θυμάμαι όταν διάλεξα αρχικά την παλέτα πολύ ενστικτωδώς και έπειτα έψαξα το νόημα των χρωμάτων στον Ινδουισμό για να βεβαιωθώ ότι λειτουργούσε τόσο σε οπτικό όσο και σε συμβολικό επίπεδο», δήλωσε ο Favre.

 

«Το κίτρινο αντιπροσωπεύει τη μάθηση, ενώ το κόκκινο είναι το χρώμα του αισθησιασμού και της αγνότητας, οπότε η χρήση τους ήταν απολύτως τέλεια».

 

Η ιδέα να συνοδεύσει με ποιήματα τα γράμματα ήρθε στη Favre αφού διάβασε το έργο της συγγραφέα Sandra Cisneros, η οποία την έκανε να πεισθεί πως η ερωτική λογοτεχνία ή οτιδήποτε με ερωτικό περιεχόμενο δε χρειάζεται να είναι κιτς ή ντροπιαστικό.

 

 

«Όλοι ήθελαν να βοηθήσουν, o εκδοτικός οίκος (Counter-Print), η βοηθός μου η Lea, στενοί φίλοι, φυσικά ο σύντροφός μου - είχα προτάσεις από όλες τις πλευρές, κάτι που δείχνει ότι η ερωτική λογοτεχνία είναι τόσο καθολική όσο και προσιτή. Ελπίζω ότι αυτό το βιβλίο θα κάθεται με υπερηφάνεια στα ράφια των ανθρώπων και στα τραπέζια των σαλονιών τους, θα μοιραστεί και θα το απολαύσουν ιδιωτικά ή δημόσια και ότι ίσως βοηθήσει μερικούς ανθρώπους να δουν το σεξ ως έχει: μια όμορφη, πολύ απολαυστική, βαθιά ευχάριστη και μερικές φορές αστεία πράξη».

 

Mπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ.

 

Η γραμματοσειρά Kama Sutra δείχνει το σεξ ως «βαθιά ευχάριστη και μερικές φορές αστεία πράξη»
Το γράμμα Α συνοδεύεται από ένα ποίημα της Έμιλι Ντίκινσον.

 

 

 

 

 

 

 

Η γραμματοσειρά Kama Sutra δείχνει το σεξ ως «βαθιά ευχάριστη και μερικές φορές αστεία πράξη»
Το γράμμα D όπως απεικονίζεται στο βιβλίο.

 

Η γραμματοσειρά Kama Sutra δείχνει το σεξ ως «βαθιά ευχάριστη και μερικές φορές αστεία πράξη»
Το γράμμα W όπως απεικονίζεται στο βιβλίο.

 

Mε πληροφορίες από το Dezeen.