Η γραμματοσειρά Kama Sutra δείχνει το σεξ ως «βαθιά ευχάριστη και μερικές φορές αστεία πράξη» Facebook Twitter

Η γραμματοσειρά Kama Sutra δείχνει το σεξ ως «βαθιά ευχάριστη και μερικές φορές αστεία πράξη»

0

Στο βιβλίο Kama Sutra A-Z τα ζευγάρια απεικονίζονται σε εκστατικούς συνδυασμούς, καθένας από τους οποίους σχεδιάστηκε με το χαρακτηριστικό, μινιμαλιστικό στυλ της Favre χρησιμοποιώντας μόνο τέσσερα χρώματα.

Κάθε γράμμα συνδυάζεται με έναν ερωτικό στίχο ή κείμενο, από τα κλασικά έργα της Έμιλι Ντίκινσον και του Σαίξπηρ έως τα μοντέρνα έργα του Michael Faudet και της Αμερικανίδας ποιήτριας Stephanie Burt.

«Ήθελα να δείξω πόσο σχετική και διαχρονική είναι η ερωτική ποίηση στο σύνολό της και να μεταφέρω διαφορετικές φωνές», είπε η Favre. «Ήθελα η τελική επιλογή να είναι ένα μείγμα εποχών, φύλων, σεξουαλικών προσανατολισμών και τόνων».

Το αλφάβητο σχεδιάστηκε αρχικά για την επανέκδοση του Kama Sutra από τον εκδοτικό οίκο Penguin. To Kama Sutra είναι ένα σανσκριτικό κείμενο που κέρδισε φήμη χάρη στις τολμηρές σεξουαλικές στάσεις που πρότεινε, αλλά στην πραγματικότητα μοιάζει περισσότερο με ένα αρχαίο εγχειρίδιο αυτοβοήθειας για την αγάπη και τον ερωτισμό.

Ελπίζω ότι αυτό το βιβλίο θα κάθεται με υπερηφάνεια στα ράφια των ανθρώπων και στα τραπέζια των σαλονιών τους, θα μοιραστεί και θα το απολαύσουν ιδιωτικά ή δημόσια και ότι ίσως βοηθήσει μερικούς ανθρώπους.

Αφού σχεδίασε τα γράμματα που περιλαμβάνονται στο όνομα του βιβλίου, η Favre ολοκλήρωσε το αλφάβητο για μια έκθεση στο Somerset House. «Όλο το έργο ήταν αρκετά δύσκολο για μένα, καθώς προσπαθούσα προσεκτικά να ισορροπήσω στη λεπτή γραμμή μεταξύ αισθησιασμού και χυδαιότητας».

Η Favre βάσισε τα σχέδιά της στην γραμματοσειρά Futura. Διαθέτει καθαρά, γεωμετρικά σχήματα, που δημιουργήθηκαν από τον Γερμανό τυπογράφο Paul Renner τη δεκαετία του 1920, χαρακτηριστικό που την έκανε μια από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες γραμματοσειρές του αιώνα.

«Πάντα ήμουν μεγάλη θαυμάστρια αυτής της γραμματοσειράς», είπε η Favre. «Η οπτική της ισορροπία λειτούργησε ως ισχυρή ραχοκοκαλιά για τη δουλειά μου και άφησε αρκετό χώρο για ερμηνεία χωρίς να χάνετε η κατανόηση του ίδιου του γράμματος».

«Το να έχω συνέπεια σε όλα τα γράμματα ήταν πολύ σημαντικό για μένα, οπότε το να δουλεύω μέσα στους περιορισμούς μιας υπάρχουσας γραμματοσειράς είχε νόημα από άποψη σχεδιασμού», συνέχισε. «Επίσης, μου αρέσει να θέτω τους βασικούς κανόνες στη δουλειά μου προτού τους σπάσω».

 

Οι φιγούρες έρχονται σε αντίθεση με ένα εντελώς ματ μαύρο φόντο. Το ένα μέλος του ζευγαριού απεικονίζεται με έντονο λευκό δέρμα και κόκκινα γάντια και κάλτσες, ενώ το άλλο είναι σε χρυσοκίτρινο χρώμα.

«Θυμάμαι όταν διάλεξα αρχικά την παλέτα πολύ ενστικτωδώς και έπειτα έψαξα το νόημα των χρωμάτων στον Ινδουισμό για να βεβαιωθώ ότι λειτουργούσε τόσο σε οπτικό όσο και σε συμβολικό επίπεδο», δήλωσε ο Favre.

«Το κίτρινο αντιπροσωπεύει τη μάθηση, ενώ το κόκκινο είναι το χρώμα του αισθησιασμού και της αγνότητας, οπότε η χρήση τους ήταν απολύτως τέλεια».

Η ιδέα να συνοδεύσει με ποιήματα τα γράμματα ήρθε στη Favre αφού διάβασε το έργο της συγγραφέα Sandra Cisneros, η οποία την έκανε να πεισθεί πως η ερωτική λογοτεχνία ή οτιδήποτε με ερωτικό περιεχόμενο δε χρειάζεται να είναι κιτς ή ντροπιαστικό.

 

«Όλοι ήθελαν να βοηθήσουν, o εκδοτικός οίκος (Counter-Print), η βοηθός μου η Lea, στενοί φίλοι, φυσικά ο σύντροφός μου - είχα προτάσεις από όλες τις πλευρές, κάτι που δείχνει ότι η ερωτική λογοτεχνία είναι τόσο καθολική όσο και προσιτή. Ελπίζω ότι αυτό το βιβλίο θα κάθεται με υπερηφάνεια στα ράφια των ανθρώπων και στα τραπέζια των σαλονιών τους, θα μοιραστεί και θα το απολαύσουν ιδιωτικά ή δημόσια και ότι ίσως βοηθήσει μερικούς ανθρώπους να δουν το σεξ ως έχει: μια όμορφη, πολύ απολαυστική, βαθιά ευχάριστη και μερικές φορές αστεία πράξη».

Mπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ.

Η γραμματοσειρά Kama Sutra δείχνει το σεξ ως «βαθιά ευχάριστη και μερικές φορές αστεία πράξη» Facebook Twitter
Το γράμμα Α συνοδεύεται από ένα ποίημα της Έμιλι Ντίκινσον.

 

Η γραμματοσειρά Kama Sutra δείχνει το σεξ ως «βαθιά ευχάριστη και μερικές φορές αστεία πράξη» Facebook Twitter
Το γράμμα D όπως απεικονίζεται στο βιβλίο.
Η γραμματοσειρά Kama Sutra δείχνει το σεξ ως «βαθιά ευχάριστη και μερικές φορές αστεία πράξη» Facebook Twitter
Το γράμμα W όπως απεικονίζεται στο βιβλίο.

Mε πληροφορίες από το Dezeen.

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Το Αερόστατο»: Ένα συγκινητικό animation για τα 31 χρόνια από την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Lifo Picks / «Το Αερόστατο»: Ένα συγκινητικό animation για τα 31 χρόνια από την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Δείτε σε αποκλειστικότητα το animation της Γερμανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, που βασίζεται στο graphic novel «Προς την Ελευθερία», με δυο ιστορίες διαφυγής από την Ανατολική προς τη Δυτική Γερμανία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αθηναία αρχιτέκτων Ελίζα Μάνωλα «μεταφράζει» την αγγλική εξοχή

Design / Η Ελίζα Μάνωλα ξαναζωντανεύει παλιά εξοχικά σπίτια της βρετανικής υπαίθρου

Με σεβασμό στην ιστορική αρχιτεκτονική τους, την ιδιαιτερότητα των τεχνοτροπιών και των λεπτομερειών τους, η Αθηναία αρχιτέκτονας προτείνει τον δικό της σύγχρονο σχεδιασμό, εγκαθιστά σε αυτά τα διατηρητέα κτίρια μια αισθητική απαλλαγμένη από κλισέ.
ΝΙΚΟΣ ΤΣΕΠΕΤΗΣ
Hôtel de la Marine, ένα μουσείο για το lifestyle στο Παρίσι του 18ου αιώνα

Design / Hôtel de la Marine, ένα μουσείο για το lifestyle στο Παρίσι του 18ου αιώνα

Το hotspot της γαλλικής αριστοκρατίας των δεκαετιών πριν από τη Γαλλική Επανάσταση ζωντανεύει έναν τρόπο ζωής υψηλής τέχνης και μια καθημερινότητα γεμάτη ακραία εξωπραγματική πολυτέλεια. Τώρα είναι και πάλι ανοιχτό για το κοινό. 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένα διαμέρισμα με ανθρώπινη υπόσταση

Interiors / Ένα διαμέρισμα με ανθρώπινη υπόσταση στο Παγκράτι

Ο φωτογράφος μόδας Θανάσης Κρίκης ζει σε ένα διαμέρισμα που το αισθάνεται σαν προέκταση του εαυτού του. Σε αυτό κυριαρχούν οι φωτογραφίες μόδας, τα ζωγραφικά του έργα και τα design έπιπλα, μα, πάνω απ’ όλα, η ικανότητά του να τα συνθέτει όλα αυτά και να δημιουργεί ένα καλαίσθητο σύμπαν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Πώς είναι να ζεις μέσα σε ένα dream house

Design / Πώς είναι να ζεις μέσα σε ένα σπίτι σαν γκαλερί γλυπτών

Η Τζούλη Αγοράκη επισκέπτεται ένα αθηναϊκό σπίτι γεμάτο με έργα Ελλήνων γλυπτών, που όλα του τα πράγματα μένουν πάντα στη θέση τους, και μιλά με τον αρχιτέκτονα ιδιοκτήτη που δεν συνηθίζει να σχεδιάζει σπίτια γιατί «αισθανόταν ότι θα έπρεπε να κάνει και τον διαπραγματευτή της οικογένειας»
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Crini & Sophia: Εκεί που η art de la table συναντά τα έργα καταξιωμένων σύγχρονων καλλιτεχνών 

Design / Crini & Sophia: Εκεί που η art de la table συναντά τα έργα καταξιωμένων σύγχρονων καλλιτεχνών 

Σε μια υπερυψωμένη βιτρίνα στο Κολωνάκι συναντάμε μια σειρά από έργα τριών καλλιτεχνών οι οποίοι δεν είχαν μιλήσει μεταξύ τους πριν τελειώσει το κατάστημα, που απ’ έξω δεν μαρτυρά τι ακριβώς κρύβει μέσα του. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η χρυσή σχεδιάστρια που μάγεψε το Χόλιγουντ

Design / Συνεργάτις του Ντε Κίρικο. Κολλητή του Νουρέγιεφ. Επίσκεψη στο απίθανο σπίτι της εικαστικού Lisa Sotilis

Η Τζούλη Αγοράκη επισκέπτεται το σπίτι της εικαστικού Lisa Sotilis, που ήταν στενή φίλη του Ιόλα, συνεργάτιδα του Ντε Κίρικο και κολλητή φίλη του Νουρέγιεφ. Και εντυπωσιάζεται με την κινηματογραφική της ζωή.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Kyr Lakis: Ένα νέο αθηναϊκό brand αναβιώνει την τέχνη των ηπειρώτικων σταμπωτών

Design / Kyr Lakis: Ένα νέο αθηναϊκό brand αναβιώνει την τέχνη των ηπειρώτικων σταμπωτών

Ένα νέο concept store εμφανίστηκε στα Εξάρχεια από τη γλύπτρια Αντιγόνη MacLellan και τον designer Χαρίλαο Κουρτίνο Πάλλα, το Αphilo, που συγκεντρώνει τη δουλειά πολλών ντόπιων artisans. Εκεί βρίσκουμε και τα χρηστικά αντικείμενα του brand τους, Kyr Lakis, που αξιοποιεί τα σχέδια από ξυλόγλυπτες μήτρες οι οποίες άντεξαν στον χρόνο, όπως μια γοργόνα που μετρά εκατό χρόνια ζωής.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Mέσα στο boho διαμέρισμα της σχεδιάστριας Σήλιας Δραγούνη

Design / Mέσα στο boho διαμέρισμα της σχεδιάστριας Σήλιας Δραγούνη

Ένα σταντ με ρούχα δίπλα στην τραπεζαρία, μια σανίδα του skate στη μέση του καθιστικού, το πιο ιδιαίτερο πλακάκι που έχει μπει ποτέ σε τζάκι. Το διαμέρισμα της σχεδιάστριας στην Κηφισιά είναι μποέμ και boho, σαν την ίδια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Έλενα Ναβροζίδου: Νομίζω πως η πολιτική τους ορθότητα είναι μια εισβολή ασκήμιας

Design / Έλενα Ναβροζίδου: «Λογοκρίθηκαν πολλές από τις εικόνες μου, γιατί φαινόταν λίγο στήθος»

Η ξεχωριστή εικαστική καλλιτέχνις και δημιουργός της θρυλικής Λουντμίλα, της ηρωίδας κόμικς που ζούσε σουρεαλιστικές ερωτικές ιστορίες στο «Παρά Πέντε» και στη «Βαβέλ», μας ανοίγει το ειδωλολατρικό, πληθωρικό σπίτι της και μας δείχνει τη δική της Παραμυθία.
M. HULOT