"Floating record" ή αλλιώς η κατακόρυφη εκδοχή του παλιού πικ-απ!

"Floating record" ή αλλιώς η κατακόρυφη εκδοχή του παλιού πικ-απ! Facebook Twitter
0
"Floating record" ή αλλιώς η κατακόρυφη εκδοχή του παλιού πικ-απ! Facebook Twitter
Κι όμως, αυτό είναι ένα πανέξυπνο bluetooth με vintage περιτύλιγμα

Θα μπορούσε ένα παλιό γραμμόφωνο να γίνει ένα high-tech εργαλείο, διατηρώντας τη νοσταλγική αισθητική του; Μέχρι χθες, ίσως όχι, αλλά δεν είμαστε οι μόνοι που όταν το βλέμμα μας έπεφτε σε ένα παλαιάς κοπής προϊόν της τεχνολογίας - ωστόσο, φίνας κατασκευής - δεν αναστενάζαμε, καθώς δεν είχε καμία χρηστική αξία. 

Κάπως έτσι πήγαινε και το σκεπτικό της εταιρείας Gramovox, της οποίας οι designers έχουν σχεδιάσει απίστευτης vintage αισθητικής απολύτως χρηστικά αντικείμενα και μάλιστα υψηλής τεχνολογίας. To παλιό πικ-απ, ο φωνόγραφος, οι παλιοί μείκτες, όλα γίνονται ηχοσυστήματα υψηλής πιστότητας, διατηρώντας την αίγλη της εποχής που μεσουράνησαν, ως πραγματικές καινοτομίες.  

Το αισθητικό αποτέλεσμα αιχμαλωτίζει και η ανάγκη για επαγγελματικό ηχητικό αποτέλεσμα ικανοποιείται με το παραπάνω, βάσει των υψηλών τεχνικών προδιαγραφών που ακολουθεί η εταιρεία. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, το ψυχεδελικό design, όπως στην περίπτωση του κατακόρυφου πικ-απ, είναι και μία αυτούσια πρόταση εσωτερικής διακόσμησης.

Βέβαια, ο συνδυασμός αισθητικής και τεχνολογίας κοστίζει κάτι παραπάνω. Το bluetooth - γραμμόφωνο κοστολογείται στα 399,99 δολάρια, ενώ αν κάποιος επιλέξει την "Sinatra Edition", κάπως πιο λαμπερή, ας υπολογίζει γύρω στα 100 δολάρια παραπάνω. Όσο για το πικ-απ - πολυεργαλείο, με την ονομασία "Floating Record" που απευθύνεται σε κάθε εραστή του βινυλίου - παλαιότερο ή σύγχρονο, η τιμή αγγίζει και πάλι τα 400 δολάρια (με την έκπτωση, αφού η αρχική ήταν στα 500).

"Floating record" ή αλλιώς η κατακόρυφη εκδοχή του παλιού πικ-απ! Facebook Twitter
"Floating record" ή αλλιώς η κατακόρυφη εκδοχή του παλιού πικ-απ
"Floating record" ή αλλιώς η κατακόρυφη εκδοχή του παλιού πικ-απ! Facebook Twitter
To bluetooth των 399,99 δολαρίων...
"Floating record" ή αλλιώς η κατακόρυφη εκδοχή του παλιού πικ-απ! Facebook Twitter
Και η έκδοση "Sinatra" κατά 100 δολάρια ακριβότερη

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Design
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Babel»: Το νέο αριστουργηματικό graphic novel του Soloúp

Προδημοσίευση / «Babel»: Το νέο graphic novel του Soloúp

Μια συναρπαστική εικονογραφημένη ιστορία που συνδέει με χιούμορ και συγκίνηση τις αφηγήσεις του παππού του και της παρέας του με τα βιώματα των ανθρακωρύχων κάθε εθνικότητας, γλώσσας και θρησκείας στις στοές του Βελγίου.
M. HULOT
Η σύγχρονη τέχνη πιάνει στα χέρια της τα κλασικά έπιπλα «Συρίγος»

Design / Η σύγχρονη τέχνη πιάνει στα χέρια της τα κλασικά έπιπλα «Συρίγος»

Είκοσι δύο δημιουργοί από τον χώρο του design και των τεχνών εμπνέονται από οκτώ αρχειακά κομμάτια της διάσημης επιπλοποιίας, αναδιατυπώνοντας την έννοια του κλασικού επίπλου στην εποχή μας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
H παλιά Εθνική Βιβλιοθήκη ανοίγει ξανά τις πύλες της

Αποκλειστικές φωτογραφίες / Η παλιά Εθνική Βιβλιοθήκη ανοίγει ξανά τις πόρτες της

Η LiFO μπήκε στο ιστορικό Βαλλιάνειο Μέγαρο το οποίο, μετά την ολοκλήρωση των αναγκαίων εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης, θα υποδεχθεί ξανά το κοινό στις αρχές του 2026.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ