Το σπίτι που ονομάστηκε House Bras από το γραφείο DDM Architectuur επενδύθηκε με πλάκες από πέτρα Muschelkalk και μοιάζει με βράχο ανάμεσα στα δέντρα.

 

Μια λίμνη βρίσκεται περιμετρικά στο ένα άκρο του σπιτιού, αντανακλώντας την πρόσοψή του στην επίπεδη επιφάνεια και κρύβοντας μια υπόγεια είσοδο.

 

Τρία διαφορετικά μεγέθη από πέτρινες πλάκες χρησιμοποιήθηκαν για να συνθέσουν τα μονολιθικά υψώματα του σπιτιού.

 

Ενσωματωμένα μέσα στην παχιά οροφή υπάρχουν δομικά δοκάρια. Αυτά επιτρέπουν στους μεγάλους χώρους να στέκονται χωρίς κολόνες, με ανεμπόδιστη, πανοραμική θέα στο τοπίο.

 

Το House Bras έχει ένα γωνιακό σχέδιο σχήματος S που χωρίζεται σε τρεις κύριες περιοχές. Το κεντρικό τμήμα αποτελείται από έναν μόνο όροφο και περιλαμβάνει χώρους γυμναστικής, όπως αίθουσα γιόγκα και εσωτερική πισίνα, δίπλα σε ένα μεγάλο σαλόνι, τραπεζαρία και κουζίνα στο κέντρο του χώρου.

 

Το σχήμα μαιάνδρου που έχει το σπίτι επιτρέπει στο φως της ημέρας να διεισδύει όλες τις εποχές και οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, επιτυγχάνοντας παράλληλα ανεμπόδιστη θέα στον κήπο.

 

Tα δύο άκρα αποτελούνται από δύο ορόφους και στεγάζουν τα υπνοδωμάτια και μια αίθουσα μουσικής, φωτισμένη από ένα μεγάλο παράθυρο. Η κύρια κρεβατοκάμαρα καταλαμβάνει τον ημιώροφο και έχει θέα στον παρακείμενο θόλο που σχηματίζουν τα δέντρα.

 

Ένα σπίτι από πέτρα και γυαλί μέσα στο δάσος
Μια ράμπα από μπετόν που οδηγεί σε υπόγειο χώρο στάθμευσης μοιάζει σαν να εξαφανίζεται στη λίμνη. Φωτ.: Lenzer

 

«Το σχήμα μαιάνδρου που έχει το σπίτι επιτρέπει στο φως της ημέρας να διεισδύει όλες τις εποχές και οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, επιτυγχάνοντας παράλληλα ανεμπόδιστη θέα στον κήπο» δήλωσε το αρχιτεκτονικό γραφείο.

 

Μια ράμπα από μπετόν που οδηγεί σε υπόγειο χώρο στάθμευσης μοιάζει σαν να εξαφανίζεται στη λίμνη. 

 

Με βάση την αρχική προσέγγιση της διατήρησης όσο το δυνατόν πιο ανοιχτών και ανεμπόδιστων χώρων χρησιμοποιώντας μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, οι χώροι εξυπηρέτησης και οι κρεβατοκάμαρες περικλείονται σε μαύρα ξύλινα κουτιά και το σκούρο ξύλο έρχεται σε αντίθεση με τους κατάλευκους εσωτερικούς χώρους.

 

Ένα σπίτι από πέτρα και γυαλί μέσα στο δάσος
Φωτ.: Lenzer

 

Ένα σπίτι από πέτρα και γυαλί μέσα στο δάσος
Η αίθουσα μουσικής. Φωτ.: Lenzer

 

Ένα σπίτι από πέτρα και γυαλί μέσα στο δάσος
Φωτ.: Lenzer

 

Ένα σπίτι από πέτρα και γυαλί μέσα στο δάσος
Φωτ.: Lenzer

 

Ένα σπίτι από πέτρα και γυαλί μέσα στο δάσος
Το σπίτι διαθέτει εσωτερική πισίνα. Φωτ.: Lenzer

 

Ένα σπίτι από πέτρα και γυαλί μέσα στο δάσος
Φωτ.: Lenzer

 

Ένα σπίτι από πέτρα και γυαλί μέσα στο δάσος
Φωτ.: Lenzer

 

Με πληροφορίες από το Dezeen.