Ένα «βασιλικό» σπίτι στη μέση ενός καταπράσινου δάσους Facebook Twitter

Ένα «βασιλικό» σπίτι στη μέση ενός καταπράσινου δάσους

0

Πριν από λίγο καιρό το αρχιτεκτονικό γραφείο William/Kaven ολοκλήρωσε το «Royal», ένα απομακρυσμένο σπίτι που δείχνει σαν να είναι εγκαταλελειμμένο μέσα στο δάσος του Pacific Northwest, μιας περιοχής στα δυτικά της Βόρειας Αμερικής.


Παρά το γεγονός ότι το σκηνικό φαίνεται βουκολικό, το σπίτι στην πραγματικότητα βρίσκεται στο δάσος του Πόρτλαντ και απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Στόχος των αρχιτεκτόνων ήταν να σχεδιάσουν ένα σπίτι ανάμεσα στα πανύψηλα δέντρα του δάσους.

Ο αρχιτεκτονικός του σχεδιασμός είναι πλήρως εναρμονισμένος με το τοπίο που υπάρχει τριγύρω, ενώ από κάθε όροφο του σπιτιού οι κάτοικοι μπορούν να χαζέψουν ελεύθερα τη θέα του δάσους. Μάλιστα, σε αυτό βοηθούν αρκετά και οι μεγάλες βεράντες που υπάρχουν σε κάθε πλευρά.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται προς πώληση, ενώ την επίπλωσή του έχει αναλάβει η εταιρεία The Good Mod που ειδικεύεται στο μεσαιωνικό ντιζάιν.

Ένα «βασιλικό» σπίτι στη μέση ενός καταπράσινου δάσους Facebook Twitter
Φωτο: Jeremy Bittermann / JBSA


Το σπίτι βρίσκεται σε ένα από τα εννιά οικόπεδα που έχει συνολικά στην κατοχή του το γραφείο William/Kaven και οι συνεργάτες του. «Το Royal είναι το πρώτο σπίτι μιας σειράς από αντίστοιχα που θα βρίσκονται σε ξεχωριστές τοποθεσίες μέσα στο δάσος» εξηγεί ο συνεργάτης του γραφείου, Daniel Kaven. «Η θέση αυτού του σχεδίου ήταν για να ζει ανάμεσα στα δέντρα» συμπληρώνει χαρακτηριστικά.


Το σκουρόχρωμο φουαγιέ σε συνδυασμό με τα τεράστια, εντυπωσιακά παράθυρα είναι αυτά που οδηγούν τον επισκέπτη στο καθιστικό, το οποίο διαθέτει λευκά δρύινα πατώματα, τζάκι και μια μεγάλη κουζίνα.

Ένα «βασιλικό» σπίτι στη μέση ενός καταπράσινου δάσους Facebook Twitter
Φωτο: Jeremy Bittermann / JBSA


Τα δωμάτια του σπιτιού είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε την ημέρα να μπαίνει το φως του ήλιου, ενώ το ίδιο ισχύει στην κουζίνα και στους υπόλοιπους χώρους. Βέβαια, λόγω των ψηλών δέντρων που υπάρχουν τριγύρω, πολλές φορές είναι σαν να χάνεις την αίσθηση για το εάν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι.


Το «Royal» διαθέτει συνολικά τέσσερα υπνοδωμάτια, τέσσερα μπάνια και ένα τεράστιο γκαράζ. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται προς πώληση, ενώ την επίπλωσή του έχει αναλάβει η εταιρεία The Good Mod που ειδικεύεται στο μεσαιωνικό ντιζάιν.

Ένα «βασιλικό» σπίτι στη μέση ενός καταπράσινου δάσους Facebook Twitter
Φωτο: Jeremy Bittermann / JBSA
Ένα «βασιλικό» σπίτι στη μέση ενός καταπράσινου δάσους Facebook Twitter
Φωτο: Jeremy Bittermann / JBSA
Ένα «βασιλικό» σπίτι στη μέση ενός καταπράσινου δάσους Facebook Twitter
Φωτο: Jeremy Bittermann / JBSA
Ένα «βασιλικό» σπίτι στη μέση ενός καταπράσινου δάσους Facebook Twitter
Φωτο: Jeremy Bittermann / JBSA

Με πληροφορίες από Design Boom

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα σπίτι με εκατοντάδες φυτά που όλα έχουν τη θέση τους

Design / Ένα σπίτι με εκατοντάδες φυτά που όλα έχουν τη θέση τους

Το διαμέρισμα του εικαστικού Αργύρη Αγγελή είναι γεμάτο φυτά και ετερόκλητα στοιχεία. Ο ίδιος λέει ότι o εκλεκτικισμός -το mix 'n' match, όπως θα λέγαμε σήμερα- είναι το κλειδί των επιλογών του στη διακόσμηση.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
“Ο κόσμος της φιλοξενίας είναι ένας κόσμος χωρίς σύνορα”: όλα όσα έγιναν στη δεύτερη διοργάνωση του HOTEL EXPERIENCE το διήμερο 18&19 Οκτωβρίου 2025 στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Design / Πώς το Hotel Experience μεταμόρφωσε την Τεχνόπολη σε ατμοσφαιρική ξενοδοχειακή εμπειρία

Με συμμετοχή 8000 επισκεπτών, 120 ομιλητών και 70 εταιρειών υλικών και κατασκευής, το Hotel Experience ανέδειξε την ελληνική φιλοξενία ως διεθνή συζήτηση, όπου η αρχιτεκτονική και η επενδυτική στρατηγική συνυπάρχουν στο ίδιο τραπέζι.
LIFO NEWSROOM
Το ταξίδι του Δημήτρη Πικιώνη από τη Μαδρίτη στην οδό Πειραιώς 

Design / Χάρη στον Δημήτρη Πικιώνη ο δρόμος προς την Ακρόπολη είναι ένα έργο τέχνης

Μια νέα έκθεση για τον Δημήτρη Πικιώνη στο Μουσείο Μπενάκη αποκαλύπτει τη σπουδαιότητα αυτού του εμπνευσμένου Έλληνα εικαστικού, αρχιτέκτονα, στοχαστή και όσα του οφείλουν η Αθήνα και οι σύγχρονοι Έλληνες.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ένα σπίτι που χρειάζεται περισσότερους τοίχους

Design / Ένα σπίτι που χρειάζεται κι άλλους τοίχους για τους πίνακες του ιδιοκτήτη

Ο αρχιτέκτονας και visual artist Αλέξανδρος Μαγκανιώτης μένει στη Γλυφάδα, σε μια οικογενειακή πολυκατοικία. Το διαμέρισμά του έχει τόσα έργα που μοιάζει με δική του, ατομική έκθεση, την οποία ανανεώνει συνεχώς.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ο Gustaf Westman σχεδιάζει viral αντικείμενα που φτάνουν την ντοπαμίνη στα ύψη

Design / Ο Gustaf Westman σχεδιάζει viral αντικείμενα που φτάνουν την ντοπαμίνη στα ύψη

Πιάτα, φλιτζάνια, βάζα και λάμπες που σε κάνουν να θες να τους τραπεζώσεις όλους. Έντονα, χαριτωμένα, λαχταριστά αντικείμενα που μετατρέπουν το τραπέζι σου σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία ευτυχίας.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δημήτρης Αντωνακάκης: «Η Αθήνα χρειάζεται γενναίες αποφάσεις»

Οι Αθηναίοι / Δημήτρης Αντωνακάκης: «Η Αθήνα χρειάζεται γενναίες αποφάσεις»

Ως παιδί, σχεδίαζε δρόμους στην άμμο. Αργότερα, υπερασπίστηκε την αρχιτεκτονική ως τέχνη ζωής. Με τη σύντροφο και συνεργάτιδά του Σουζάνα έζησαν μια ζωή όπου το «εγώ» έγινε «εμείς», μέχρι την απώλειά της που τον σημάδεψε βαθιά. Είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Mattias Adolfsson: «Η έμπνευση με χτυπάει σαν κεραυνός, από το πουθενά»

Design / Mattias Adolfsson: Μιλώντας με έναν κορυφαίο εικονογράφο της εποχής

Δυο-τρεις κουβέντες με τον διακεκριμένο Σουηδό γραφίστα και εικονογράφο, έναν από τους «υψηλούς προσκεκλημένους» του φετινού 7ου LAComicsFestival, που θα γίνει στη Λάρισα από τις 5 ως τις 7 Σεπτεμβρίου.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ