15 διαφημίσεις που απαγορεύτηκαν

15 διαφημίσεις που απαγορεύτηκαν Facebook Twitter
Αυτή η χαζο-προβοκατόρικη διαφήμιση του Tom Ford από το 2008 απαγορεύτηκε στην Ιταλία.
6

[ Από την Άλκηστη Γεωργίου ]

1.

15 διαφημίσεις που απαγορεύτηκαν Facebook Twitter
Αυτή η μάλλον κακόγουστη διαφήμιση αντρικού αρώματος, πάλι του Tom Ford, από το 2007, απαγορεύτηκε παγκοσμίως. Την φωτογραφία τράβηξε ο Terry Richardson.

2.

15 διαφημίσεις που απαγορεύτηκαν Facebook Twitter
To 2010 η βρετανική εταιρεία street wear FLY53 είδε την διαφήμιση της - όπου ένας νεαρός φαίνεται να προσπαθεί να σκοτώσει κάποιον άλλον- να απαγορεύεται, μετά από μόλις ένα (1) παράπονο.

3. Θυμάστε αυτή τη διαφήμιση της Levi's, που βλέπαμε κατά κόρον στην τηλεόραση την δεκαετία του 90'; Αυτήν, όπου μία γυναίκα που κρύβεται από κάποιον ή κάτι, αλλάζει βιαστικά στην τουαλέτα ενός βενζινάδικου νομίζοντας ότι ο μόνος μάρτυρας είναι ένας τυφλός άντρας (ο οποίος τελικά δεν ήταν τυφλός) ;


Ε λοιπόν, απαγορεύτηκε στην Μεγάλη Βρετανία.

4.

15 διαφημίσεις που απαγορεύτηκαν Facebook Twitter
Όπως ήταν αναμενόμενο, η αφίσα αυτή της καμπάνιας της Benetton, με τίτλο Unhate, απαγορεύτηκε στην Ιταλία (2012)

5.

15 διαφημίσεις που απαγορεύτηκαν Facebook Twitter
Η διαφήμιση "Μυστικός Δείπνος" των Marithé & François Girbaud απαγορεύτηκε στην Γαλλία (2005)

6.

15 διαφημίσεις που απαγορεύτηκαν Facebook Twitter
To 2011 η διαφήμιση του αρώματος Lola του Marc Jacobs, με πρωταγωνίστρια την Dakota Fanning, απαγορεύτηκε στην Βρετανία, επειδή προωθούσε - θεωρητικά- την παιδοφιλία. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, το μοντέλο δεν φαινόταν να είναι πάνω από 16 ετών..

7.

15 διαφημίσεις που απαγορεύτηκαν Facebook Twitter
Το 2011 η διαφήμιση της εταιρείας ανδρικού ρουχισμού Roger David απαγορεύτηκε στην Αυστραλία επειδή παρουσίαζε μία σεξιστική εικόνα του γυναικείου φύλου. Το barcode στον ώμο του μοντέλου γράφει "Slave"...

8.

15 διαφημίσεις που απαγορεύτηκαν Facebook Twitter
Δύο διαφημίσεις της καμπάνιας της Diesel "Be Stupid" απαγορεύτηκαν στην Βρετανία επειδή "προωθούσαν την επικίνδυνη και ανάρμοστη συμπεριφορά στους ανήλικους που μπορεί να τις έβλεπαν." (2010)

9. To 2008, αυτή η διαφήμιση της εταιρίας εσωρούχων Agent Provocateur με πρωταγωνίστρια την - υπερβολικά σέξι- Kylie Minogue, απαγορεύτηκε σχεδόν παντού...

10. Diesel "Kick Ass" όνομα και πράγμα (2010)

Ένα αθλητικό παπούτσι της Diesel κυνηγάει να κλωτσήσει έναν πωπό!

Δεν ξέρω, εγώ την βρίσκω αστεία :)

11.

15 διαφημίσεις που απαγορεύτηκαν Facebook Twitter
Το 2011, η μάλλον αυστηρή στους κανονισμούς της Βρετανία, απαγόρεψε αυτή την διαφήμιση της Miu Miu επειδή προωθούσε την αυτοκτονική συμπεριφορά.

12.

13.As

cv 

Δύο παλιές, από τις αρκετές διαφημίσεις που ο Terry Richardson είχε επιμεληθεί για την Sisley. Απαγορεύτηκαν ευρέως..

14. ft

To 2010 η εταιρεία ανδρικών κουστουμιών κυκλοφόρησε αυτή την απαράδεκτη διαφημιστική καμπάνια. Φυσικά, αποκλείστηκε από το Facebook, αλλά και διάφορα περιοδικά μόδας, παγκοσμίως.

15. Η διαφήμιση της French Connection απαγορεύτηκε στην Βρετανία.

Χαρακτηρίστηκε υπερβολικά βίαιη και ακατάλληλη..

*Στην λίστα δεν συμπεριλαμβάνονται οι πάμπολλες απαγορευμένες διαφημίσεις της American Apparel, τις οποίες μπορείτε να δείτε μαζεμένες, εδώ.

[ via ]

Design
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΣΩ 2023 MULTIVERSE: Η μεγαλύτερη γιορτή για την αρχιτεκτονική και το design έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πολιτισμός / ΕΣΩ 2023 MULTIVERSE: Η μεγαλύτερη γιορτή για την αρχιτεκτονική και το design έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 η ημερίδα ΕΣΩ επιστρέφει, για 11η συνεχόμενη χρονιά, στην Αίθουσα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για να υποδεχθεί τους σημαντικότερους εκπροσώπους της εγχώριας και διεθνούς αρχιτεκτονικής και δημιουργικής σκηνής γύρω από τη θεματική Multiverse.
NEWSROOM
Γιατί καταρρέουν χιλιάδες ιστορικά κτίρια στην Αθήνα

Ρεπορτάζ / Γιατί καταρρέουν χιλιάδες ιστορικά κτίρια στην Αθήνα;

Μία έρευνα της LiFO για τα «άτυχα» κτίρια της πόλης και για τις ιστορικές κατοικίες του Μεσοπολέμου που χάνονται εξαιτίας των κατεδαφίσεων που αυξάνονται ραγδαία. Ποιες είναι οι λύσεις για τη διάσωσή τους και γιατί δεν εφαρμόζονται.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ

σχόλια

6 σχόλια
Σχετικά με το 12 πάντως, η συγκεκριμένη εικόνα ίσως να προκαλεί κάποιες σκέψεις, κατά τα άλλα ήταν μια πανέμορφη καμπάνια (γνώμη μου). Η εικονιζόμενη είναι η Hailee Steinfeld, το κοριτσάκι που έπαιζε στο True Grit, φωτογράφος ο Bruce Weber και art director ο Giovanni Bianco. Γυρίστηκε και ένα ταινιάκι με τίτλο "Portrait of Hailee", εδώ το link:http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QbO3E1XT_VUκαι νομίζω ότι μόνο απαισιόδοξο και καταθλιπτικό δεν είναι, η Steinfeld τότε είχε προκαλέσει αίσθηση στο True Grit και νομίζω ότι από την όλη καμπάνια μας μένει η εντύπωση ότι η νεαρή ηθοποιός έχει το μέλλον μπροστά της.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ